7-daagse Motorbike Safari Tanzania

7-daagse Motorbike Safari Tanzania

SemmyDueren.MotoSafari-49
SemmyDueren.MotoSafari-40
SemmyDueren.MotoSafari-33 (2)
SemmyDueren.MotoSafari-110 (2)
SemmyDueren.MotoSafari-124 (2)
SemmyDueren.MotoSafari-6
SemmyDueren.MotoSafari-131
SemmyDueren.MotoSafari-143
SemmyDueren.MotoSafari-97 (2)
SemmyDueren.MotoSafari-137 (2)
SemmyDueren.MotoSafari-66 (2)
SemmyDueren.MotoSafari-127
PlayPause
previous arrow
next arrow

10 daagse motorrit: Lake Chala – Usambara Mountains – Tarangire Nationaal Park – Manyara – Lake Eyasi – Lake Natron. Voor de avontuurlijke off-road motorijders. Moto’s zijn van het type Honda CRF 250 LA en worden ter plaatse gehuurd. Jullie worden overal begeleid door 2 lokale Engelssprekende motogidsen die ook mechanieker zijn en een supportvehicle volgt jullie route. Get ready to take a ride on the wild side! 90% off-road.

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro International Airport

Je wordt opgewacht aan de luchthaven waarna je naar je (budget)hotel wordt gebracht voor een warm diner.

Dag 2: Motorbike ride naar Lake Natron

Na het ontbijt wacht de gids jullie op in het hotel. Jullie moto’s staan al klaar en na enige instructies beginnen jullie met 6 rijders en 2 gidsen aan een lange en avontuurlijke motorbiketocht naar het afgelegen Lake Natron. Een hulpauto volgt jullie route met jullie bagage en drinkwater. In geval van technische problemen geen zorgen: de gidsen zijn ook mechaniekers! Onderweg genieten jullie van een lunchpakket en na enkele uren hobbelen langs de droge vlaktes kom je aan in een onvoorstelbaar mooie omgeving. 

Dag 3: Rift Valley Ride, Rit naar de Hot Springs en de vulkaan Ol Doinyo Lengai beklimmen

In de ochtend rijden jullie met de moto over de heuvels van ‘The Great Rift Valley’: de Grote Riftvallei loopt door heel Oost-Afrika. Jullie eindigen aan de Hot Springs, waarna jullie kunnen genieten van een lunch in jullie budgetaccommodatie.

De namiddag is voorzien voor rust want diezelfde nacht vertrekken jullie naar de voet van de vulkanische berg Oldonyo Lengai om aan een sterke hike te beginnen. ‘Ol Doinyo Lengai’ betekent ‘De Berg van God’ in Maasaitaal en is de enigste actieve vulkaanin Tanzania, gelegen in de Great Rift Valley. In periodes van extreme droogte komen Maasai hier hun god aanbidden voor regen. De 7 tot 12 uur durende hike vertrekt in de nacht om in de koelte de steile berg te kunnen beklimmen en om vervolgens op de kraterrand versteld te staan van de zonsopgang. De krater op de top heeft een doorsnede van 300m. Op deze 2960m hoge top kan je genieten van adembenemende uitzichten over de droge vlaktes en Lake Natron en in de verte zie je Mount Kilimanjaro en Mount Meru. Zwarte, pruttelende lava schiet er enkele meters de lucht in. De mysterieuze zwarte massa kleurt grijswit wanneer het afkoelt, waardoor de berg licht besneeuwd lijkt te zijn. Je lijkt je te begeven op een trillend maanlandschap. Na de zonsopgang daal je de berg weer af.

Dag 4: Waterfall Hike

Na de zonsopgang te hebben bewonderd en afgedaald te zijn, kan je de ochtend uitslapen in de accommodatie. Enkele uren rust, lunch en wat zwemmen in het zwembad geeft weer energie om de namiddag te vullen met een prachtige en avontuurlijke Waterfall Hike (lage moeilijkheidsgraad). Je vertrekt tussen de droge heuvels op stenen paadjes die steeds smaller worden. Het pad lijkt te eindigen in een rivier. Met de spirit van Running Wild doorkruis je vervolgens het water te voet! De rivier is je enige pad tussen hoge rotsflanken. Na wat klimmen en klauteren kom je uit bij de waterval waar je heerlijk in kan plonzen. Je kan zelfs een kijkje achter de waterval gaan nemen.

Dag 5: Wilderness Ride rond Tarangire

Vandaag verlaten jullie de prachtige omgeving van Lake Natron en rijden jullie een hele afstand naar Tarangire. Dit gebied op de grenzen van het nationale park zal jullie verrassen met heel wat wilde dieren en reusachtige baobabbomen. Op het einde van jullie Wilderness Ride dineren en overnachten jullie in jullie accommodatie in de buurt.

Dag 6: Rit naar Arusha

Vandaag verlaten jullie de wildernis en keren jullie terug naar de stad Arusha. Je neemt afscheid van de crew en je motorbike.

Dag 7: Wandelsafari in Arusha Nationaal Park

‘s Ochtends betreed je Arusha Nationaal Park. Hier maak je de mooiste wandelsafari die je je kan inbeelden: een kudde torenhoge giraffen (a tower) wandelt je sloom voorbij om te kauwen op de groene blaadjes van acaciabomen. Zo voorzichtig mogelijk passeer je een kudde buffels en zie je de wrattenzwijnen (‘pumbas‘) wegvluchten in het hoge gras met hun staart de lucht in. Te midden van de wilde natuur begeleidt een ervaren ranger je met de nodige instructies voorbij het dierenrijk.

Je verkent het park verder met de safarijeep met open dak zodat je de graslanden kan afspeuren naar wilde dieren. Over heel de dag kom je prachtige uitzichten tegen zoals een hoge waterval gelegen in het hart van het park, de Ngurdoto krater en de Momella Lakes waar roze flamingo’s zich te goed doen aan de algen in het zoutmeer. Met wat geluk spot je ook de colobus monkey en de blue monkey. Ook raden we birders (vogelliefhebbers) aan deze wandeling te doen: trogons, toerako’s, zeer kleurrijke spreeuwen en honderden flamingo’s…

Hier eindigt de Running Wild Reis en keer je ’s avonds met het vliegtuig weer naar huis vanuit Kilimanjaro International Airport.

€2.240,– p.p.

Inclusief:

 • Dossierkosten
 • Accommodatie
 • Ontbijt (+ eenmalig lunch en diner in Tarangire inbegrepen)
 • Activiteiten (inclusief entreegelden en overheidstaksen)
 • Vervoer (moto’s, taxi’s, jeep tijdens safari, support vehicle voor tijdens de motorritten)
 • Gidsen, mechanieker
 • Flessenwater gedurende de ritten
 • Benzine
 • Verzekering tegen materiële of lichamelijke schade ten opzichte van derden (tijdens motorritten)

Exclusief

 • Motoruitrusting (helm, motorpak, motorlaarzen, handschoenen…): zelf mee te nemen. Helm kan eventueel ter plaatse gehuurd worden.
 • Verzekering tegen schade aan de moto
 • Lunch, diner, dranken (met uitzondering water tijdens de motorritten)
 • Vliegtuigticket
 • Visum

De prijs is berekend op basis van een groepsreis van 6 personen met enkele bezetting (single occupancy) van de kamers/tenten.

%d bloggers liken dit: