Backpackersreis Tanzania

Backpackersreis Tanzania

DSC_5782 (3)
DSC_4664 (4)
DSC_5832 (2)
Alte Boma_Bagamoyo (3)
DSC_5460 (2)
Magoroto Forest (2)
PlayPause
previous arrow
next arrow

Stoort het je niet om lange afstanden af te leggen naar unieke, afgelegen plaatsjes? Op korte tijd krijg je in onze backpackersreis een hele verscheidenheid aan activiteiten aangeboden én krijg je diverse landschappen te zien. Groene wouden, witte stranden, bergdorpen en droge savannes vol wildleven. Een prachtige combinatie in het zuidelijke circuit van Tanzania! Het voordeel hier is dat het zuidelijke circuit minder toeristisch is dan het noorden én goedkoper. Je overnacht in goedkopere accommodatie om de prijs lager te houden en houdt ervan om af en toe een avontuurlijke overnachting door te brengen in een tent!

Dag 1: Aankomst Julius Nyerere International Airport (Dar es Salaam)

Je wordt vriendelijk ontvangen door je gids aan de luchthaven van Dar es Salaam. Dar es Salaam is een gigantische havenstad. Je rijdt meteen naar het historische stadje Bagamoyo zodat je daar in alle rust je eerste overnachting kan doorbrengen. Indien je een nachtvlucht had kan je overdag er nog voor kiezen een boottocht te maken op de Indische Oceaan waar de zee overvloeit in een rivier (niet inbegrepen in prijs). Erna maak je een strandwandeling met een verse kokosnoot in de hand en in de avond ga je uiteten. Hier aan de kust hebben ze de meest verse seafood dishes voor een goed prijsje!

Dag 2: Bagamoyo Tour

De oude stad Bagamoyo toont net als op Zanzibar de Indisch-Arabische invloed op deze Swahili kust. De gids neemt je mee naar het fort en andere historische witte gebouwen met een rijke geschiedenis. Je combineert dit met een bezoekje aan de ruïnes.

Na de lunch maak je een 4 uur lange rit naar het prachtige Magoroto. Deze afgelegen en supergroene plaats kent geen massatoerisme maar is eerder een trekpleister voor locals. Bij zonsondergang maak je nog een kort vaarritje rond het meer in een houten boot met peddel. Na een heerlijk buffet zet je je gezellig met anderen rond het kampvuur onder de sterrenhemel met muziek op de achtergrond. Je overnacht in reeds opgezette tenten aan de rand van het meer. Op deze plaats ben je helemaal één met de natuur en gebruik je grote emmers heet water in een badkamer om je te douchen.

Dag 3: Ontdek het groene Magoroto Forest aan het meer

Je vertrekt van aan het typisch groen gekleurde meer voor een forest walk waarbij je door een dorp wandelt en uitleg krijgt over de verschillende planten en plantages. Je neemt een kijkje in een vervallen fabriek en wandelt verder op smalle paadjes tot een waterval. Je klimt ook iets hoger tot een prachtig viewpoint met uitgestrekt vergezicht vanop een rots. Vervolgens stap je weer in de safarijeep om een lange rit (5 uur 15 min) af te leggen naar je accommodatie in de stad Morogoro, gelegen tussen de Uluguru Mountains.

Dag 4: Hike in de Uluguru Mountains & Kampeer met een view

Vanuit je overnachtingsplaats vertrek je richting de Uluguru Mountains met als doel de Bondwa Peak te bereiken. Achterop een bodaboda (motortaxi) rij je op de zandwegen naar het eerste stuk van de bergwandeling. Onder de warme zon begin je aan een stevige wandeling. Onderweg kom je veel Waluguru mensen tegen die op de berg wonen en aan landbouw doen op de steile groene hellingen. Allemaal zijn ze even vriendelijk en kinderen lopen soms even enthousiast achter je aan. De kleurrijke vegetatie op de heuvels is wonderbaarlijk mooi. Langzamerhand zie je de stad Morogoro in de verte verkleinen. De kronkelige paadjes tussen het groen brengen je hoger en hoger. Eenmaal aangekomen op de Bondwa Peak van de Uluguru Mountains (2161m hoog) geniet je van een prachtig uitzicht over het Ulugurugebergte en de stad Morogoro in de verte. Vaak hangt hier een mysterieuze mistwolk. Je daalt terug af naar Morningside, een historische site waar je tent klaarstaat, om na een warme maaltijd te genieten van de zonsondergang over de bergheuvels rond een kampvuur.

Dag 5: Choma Waterfalls

Na je overnachting in de tent en een stevig ontbijt wandel je de volgende ochtend verder naar beneden via de Choma Waterfalls. Hier kan je je heerlijk verfrissen in het naar beneden stortende water. Indien je niet getraind bent om de hike tot de top in één dag te doen, kan je dit spreiden door pas de volgende ochtend te vertrekken vanuit je tent op de Morningside site. Je rust uit in dezelfde accommodatie als 2 nachten ervoor.

Dag 6: Wandelsafari in Mikumi National Park

Je laat Morogoro achter je en rijdt naar Mikumi National Park voor een wandelsafari! In dit zogenaamde “mini-Serengeti” kan je zebra’s, olifanten, buffels, giraffen en allerlei soorten antilopes (impala, wildebeest, eland, rietbok…) tegenkomen. Voor de veiligheid word je begeleid door een ervaren, gewapende ranger die je het gedrag en leven van de dieren uitlegt. Je volgt sporen op de grond, ziet de dieren grazen in de savanne en geniet van de geluiden van allerlei speciale soorten vogels. Je picknickt in het park en installeert je net buiten het park. Wie wil kan relaxen aan het zwembad (inclusief) of een culturele uitstap doen (exclusief).

Dag 7: Safari en naar Iringa

In de ochtend doe je een jeepsafari door Mikumi National Park. Dankzij het pop-up roof van de grote jeep heb je een ideaal zicht over de savannevlaktes. Met wat geluk kan je de leeuwen en hyena’s spotten! Na je picknick rijd je in een viertal uren naar Iringa. Je installeert je in een charmante accommodatie waar je nog een korte wandeling maken rond het erf. ‘s Avonds krijg je een heerlijk diner voorgeschoteld en geniet je van het warme haardvuur in de avond die plots kil lijkt te worden. De omgeving is enorm rustgevend en op een heldere nacht heb je hier ook prachtig zicht op de sterrenhemel.

Dag 8: Wandeling door Canyon

In de zuidelijk gelegen niet-toeristische stad Iringa ligt de indrukwekkende Isimila Stone Age Site: een historische site bestaande uit hoge stenen pilaren tot wel 30 m lang. Samen met een gids wandel je door de droge canyon die gevormd werden door eeuwenlange erosie. Archeologen vonden hier belangrijke gebruiksvoorwerpen uit het steentijdperk. Na de wandeling door dit interessant natuurfenomeen eet je een lokale lunch in Iringa. Je rijdt vervolgens naar je accommodatie in Mikumi.

Dag 9: Nature Hike in Udzungwa

Het 10 000km² grote Udzungwa gebergte ligt in het zuiden van Tanzania. Je kan hier verschillende hikes doen waar je bovendien veel minder toeristen tegenkomt dan in het noorden. In Udzungwa Mountains National Park maak je een tocht door het woud waar je verschillende dieren kan spotten in de bomen en een prachtig uitzicht krijgt op de bekende Sanje Waterfalls.

Dag 10: Nyerere National Park

Vandaag rijd je richting het grootste nationale park in Tanzania: Nyerere National Park (het voormalige Selous Game Reserve). In het dorp Kisaki koop je op de markt een lokale avondmaaltijd. Je overnacht net buiten het park.

Dag 11: Village Walk & Jeepsafari Nyerere National Park

In de voormiddag doe je een village walk waarbij je ziet hoe de mensen in Kisaki hun dag doorbrengen. Vervolgens doe je een jeepsafari door Nyerere National Park waarbij je het hele park doorkruist.

Dag 12: Vlucht naar huis

Na je ontbijt maak je een lange rit richting Dar es Salaam. Indien je nog tijd over hebt kan je uitgebreid lunchen in een hotel en met de gids de zeer drukke en bekende Kariakoo markt bezoeken. Een ervaring op zich! Je neemt afscheid van de gids aan Julius Nyerere International Airport en vliegt weer terug naar Brussels Airport.

€2.190,- p.p.

Inclusief:

 • Dossierkosten
 • Accommodatie + Ontbijt
 • Activiteiten
 • Entrance fees Nationale Parken en historische sites
 • Huur auto
 • Benzine
 • Loon Gids

Exclusief

 • Vlucht
 • Optionele boottocht Bagamoyo
 • Maaltijden, dranken en snacks
 • Visum

Prijzen zijn berekend o.b.v. van een enkele bezetting van de kamers en o.b.v. een groepje van 6 personen

%d bloggers liken dit: