Benodigdheden

Benodigdheden

Kledij

Aangezien het verschil tussen regenseizoenen en droge seizoenen steeds meer en meer vervaagt ten gevolge van de klimaatopwarming en je tijdens je rondreis je zowel in hoger als in lager gelegen gebieden bevindt is het aangeraden je op zowel warm als op frisser weer te voorzien. Ook al ga je naar Afrika, vergeet zeker je dikke trui niet. In de heuvelachtige gebieden kan het ‘s nachts en ‘s morgens fris zijn! Een dunne regenjas is altijd aangewezen vermits je je ook in (de omgeving van) het regenwoud gaat bevinden. Neem zeker ook zomerkledij mee. Na de middag is het er vaak heel warm.

Vermits je je wellicht gaat wagen aan enkele nature walks en/of aan hikings is goede gemakkelijke wandelkledij een must. Neem ook goede wandelschoenen mee en wandelkousen waar je je broekspijpen in kan steken. Een lange wandelbroek en een T-shirt of een bloes met lange mouwen voor tijdens je wandeling is belangrijk om je te kunnen beschermen tegen de dikke bosmieren. Aan diegenen die van plan zijn om de gorillatracking te ondernemen raden we aan om eveneens en paar tuinhandschoenen mee te nemen. Af en toe zal je je wellicht per vergissing vastgrabbelen aan doornachtig struikgewas.

Algemeen

Een goede zonnebril, zonnecrème, muggenspray, zwemgerief, pet of zonnehoed, rugzakje, lichte regenjas.

Ook heb je voor beide landen een wereldstekker nodig van Britse oorsprong. Ze zien er als volgt uit:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is afbeelding2.png

Aangezien er zowel in Oeganda als in Tanzania geregeld stroomonderbrekingen zijn is het heel handig om een klein led zaklampje of een hoofdlamp mee te nemen om te vermijden dat je je flashlight van je gsm te lang moet aanzetten.

%d