Midrangereis Oeganda

Midrangereis Oeganda

Haven-Lodge-Bwindi
DSC_3777 (2)
Not free canoe edirisa bewerkt
DSC_2084 (2)
DSC_0453 (2)
DSC_3387 (2)
PlayPause
previous arrow
next arrow

Ben je avonturier maar wil je toch het nodige comfort en voldoende privacy? Dan is een reis met midrangeaccommodatie zeker iets voor jou. Deze voorbeeldreis biedt je de opportuniteit om 4 uitzonderlijk mooie bestemmingen te exploreren in Oeganda waaronder het pittoreske meer ( Lake Bunyonyi), Bwindi Impenetrable National Park (bekend om zijn impressionante berggorilla’s), Queen Elizabeth National Park (het meest gediversifieerde park van het hele land) en Kibale National Park (het meest bekend om zijn chimpansees en de vele andere primatensoorten die er leven). In jouw reis door Oeganda zijn verschillende leuke activiteiten inbegrepen zoals Gorillatrekking, bootsafari, jeepsafari’s, chimpansee trekking en culturele activiteiten.

Dag 1: Vlucht, aankomst in Entebbe International Airport en vervoer naar je accommodatie

Je Running Wild Travels gids wacht je op aan de luchthaven en brengt je naar je midrange accommodatie die zich kort bij de luchthaven bevindt en gelegen is aan Lake Victoria.

Afhankelijk van je tijdstip van aankomst kan je ervoor kiezen om Entebbe te verkennen, de vroegere hoofdstad van Oeganda onder het regime van Idi Amin. Je kan onder meer de Botanical Gardens bezoeken. Hier is een overvloed te vinden aan tropische en subtropische planten, struiken en bomen. Een groot deel van deze planten hebben een geneeskrachtige werking. In de tuinen huizen ook Colobus Monkeys, gieren, haviken, de grijze roodstaartpapegaai en nog veel andere vogelsoorten. Je gaat naar je accommodatie met zicht op Lake Victoria. Hier kan je nog een duik in het zwembad nemen en kan je genieten van een lekkere maaltijd voor je overnachting (2 Friends Hotel, alternatief The Boma of Via Via voor budget).

Dag 2: Lake Bunyonyi

Na het ontbijt heb je een lange rit voor de boeg (8u) om je te kunnen begeven naar een prachtig gedeelte van de Westelijke regio. Tijdens deze rit stoppen we aan de evenaar. Deze korte stop zal je zeker amuseren. Hier kan je ontdekken of water echt in verschillende richtingen door de afvoer stroomt op het noordelijk en zuidelijk halfrond. Na deze stop rijden we verder naar onze accommodatie aan Lake Bunyonyi die een prachtig zicht biedt op het meer met zijn vele eilandjes. Lake Bunyonyi is het derde diepste meer in de wereld met meer dan 29 kort bij elkaar gelegen eilanden wat het scenario van dit meer tekent.

Dag 3: Boatcruise of kano op Lake Bunyonyi, rit naar Bwindi Impenetrable National Park of ziplinen en Quadbike

Onder leiding van een gids ga je  ‘s morgens vroeg een kanotocht (of motorboottrip indien gewenst) doen op Lake Bunyonyi en bezoek je 1 van de eilanden waaronder Prison island. Tijdens deze tocht vertelt hij verhalen over het meer en zijn unieke eilanden. Diegenen die meer interesse hebben in een sportieve activiteit kunnen ziplinen en een Quadbikerit doen. Na de lunch rijd je verder naar Bwindi Impenetrable Forest waar je de nacht doorbrengt in een midrangeaccommodatie met zicht over Bwindi Impenetrable Forest.

Dag 4: Gorilla Tracking (optioneel) of communitywalk of boswandeling

Deze dag wordt zonder enige twijfel het hoogtepunt en het spannendste moment van je reis. Na een briefing start je aan een superleuke maar mogelijk best zware trektocht door de jungle. Samen met een ranger ga je op zoek naar sporen van de gorillatroep zoals uitwerpselen, afgekraakte takken, voetsporen… Omdat de troep zich elke dag verplaatst is het onmogelijk om een tijd te plakken op deze tocht. Als je bij de troep aankomt overvalt een gevoel van bewondering en ontzag je wanneer je deze majestueuze wezens ziet tussen het struikgewas. Je geraakt er niet op uitgekeken; zo indrukwekkend zijn ze. Als je hun regels respecteert zijn ze zeer zachtaardig. Het is heel belangrijk dat je de instructies van de ranger goed opvolgt. Je blijft een uur in de aanwezigheid van de gorilla’s om dan terug te beginnen aan de afdaling. Een uur dat levenslang in je geheugen gegrift blijft.

Omdat de permits voor Gorillatracking prijzig zijn ($700) hebben we als mogelijk alternatief een culturele activiteit met een dorpswandeling waar je onder leiding van een gids kennis kan maken met het dorpsleven en waar je uitleg krijgt van de Batwa tribe die je uitleg geven over hun levenswijze van de jaren ’90. Ook leer je hoe ze brood en bananengenever maken. Als derde optie kan je onder leiding van een ranger een heel mooie lange forestwalk doen.

Je overnacht opnieuw in de accommodatie van de dag voordien.

Dag 5: Rit naar Queen Elizabeth NP

Na het ontbijt vertrek je richting Queen Elizabeth NP. De weg leidt je langs de typische thee- en koffieplantages en langs mooie landschappen.

In de late namiddag ga je op pad voor een sunset gamedrive. De perfecte kans om foto’s te maken bij het gouden zonlicht. De Ishasha region staat bekend om zijn boomklimmende leeuwen die je probeert op te sporen in de vijgenbomen. ’s Avonds kan je na een heerlijke maaltijd in je lodge nog genieten van een drankje rond een kampvuur vooraleer je de nacht induikt.

Dag 6: Safari en bootcruise

Vandaag doe je een game drive langs de Kasenyi Track. Hier ga je op zoek naar olifanten, buffels, leeuwen, verschillende antiloopsoorten, de hyena en als je veel geluk hebt het luipaard.

Na deze safari ga je naar je lodge voor de lunch waarna je een bootsafari doet op de Kazinga Channel, een 32 km lang natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George verbindt. Hier doe je een bootsafari. De Kazinga Channel is een ware verzamelplaats voor al het wild dat wil baden, drinken, eten… Gegarandeerd zie je kuddes olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen, zwermen vogels en nog veel meer. Van op het topdek kan je mooie foto’s trekken. Deze grote hoeveelheden wild zo kort bij elkaar zien zorgt ervoor dat je geen minuut wil missen van dit natuurtafereel. Je gaat tot aan de delta van Lake Edward die gedeeltelijk toebehoort aan Congo van waaruit je zicht heb op een vissersdorpje en Virunga National Park in Congo. Je eindigt de dag door te rijden door een vulkanisch kraterlandschap met zicht op de Rwenzori Mountains.

Dag 7: Rit naar Fort Portal: Top of the world

Aangekomen in Fort Portal ga je na de lunch een heuvelachtige wandeling doen die je leidt naar de kratermeren. Onderweg kan je genieten van de mooie panorama’s.

Na deze uitgebreide safari gaan we de tocht aanvangen richting Murchison Falls NP met een tussenstop in Kitgum, een klein stadje waar we de nacht doorbrengen in een budgetaccommodatie. Je overnacht in een rustige midrangeaccommodatie in Fort Portal.

Dag 8: Chimptracking

Vandaag krijg je de unieke opportuniteit om in Kibale National Park de chimpansees op te sporen die voor 98% genetisch verwant zijn aan de mens. Onderweg kom je wellicht nog veel andere primaten tegen zoals de Red Colobus, the Blue Monkey, L’Hoest’s Monkey… Dit nationaal park is eveneens een van de weinige locaties in Oeganda waar de bosolifant nog voorkomt in Oeganda.

Na de lunch gaan we per boot op de Nijl richting Murchison Falls. De badende nijlpaarden en de krokodillen die rusten op de zandbanken beloeren je vanuit het water. Ook kom je een grote variëteit aan vogelsoorten tegen. Je doet een hike van een 45 tal minuten naar de indrukwekkende top of the Falls. Boven kan je het kolkende water dat zich door de smalle kloof wringt bewonderen en luisteren naar het indrukwekkende geluid van het water dat tegen en tussen de rotsblokken door raast. Terwijl je een prachtig zicht hebt op de kloof geraak je ongetwijfeld onder de indruk van de kracht van de natuur. Na deze hike ga je terug naar je banda’s. Wees voorzichtig: de nijlpaarden lopen ‘s avonds tussen de banda’s door.

Na de lunch ga je nog een mooie niet intensieve moeraswandeling doen door een payrusmoeras in Bigodi; dit moeras is leefgebied van ontzettend veel vogels en primaten. Je overnacht in dezelfde accommodatie van de dag voordien.

Dag 9: Rit naar Entebbe

Vandaag rijd je richting je accommodatie ten westen van Entebbe waar je na de middag wat kan rusten.

Dag 10: Mabamba swamp, reptile village en terugvlucht

‘s Morgens ga je heel vroeg in de ochtend naar het mooie papyrusmoeras Mabamba Swamp ten westen van Entebbe om te trachten vanuit een houten bootje de prehistorische Shoebill (schoenbekooievaar) te spotten. Hopelijk slaag je erin om deze unieke vogel prachtig in beeld te brengen. Mabamba Swamp is een thuishaven voor meer dan 300 vogelsoorten. Een mooie kans dus voor de vogelliefhebber om mooie plaatjes vast te leggen. 

Na de lunch breng je nog een bezoekje aan de Reptile Village. Je Running Wild Travels gids brengt je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar huis.

€2.750,-

Inclusief:

 • Dossierkosten
 • Accommodatie + ontbijt
 • Activiteiten
 • Chimpansee Permits
 • Parkentrances
 • Huur auto
 • Benzine
 • Loon Gids

Exclusief

 • Vlucht
 • Gorilla Permit (optioneel: $700
 • Maaltijden, dranken en snacks
 • Visum

Prijzen zijn berekend o.b.v. van een dubbele bezetting van de kamers (Double of Twin) en o.b.v. een groepje van 6 personen

%d bloggers liken dit: