Midrangereis Oeganda

Midrangereis Oeganda

Haven-Lodge-Bwindi
DSC_3777 (2)
Not free canoe edirisa bewerkt
DSC_2084 (2)
DSC_0453 (2)
DSC_3387 (2)
DSCN8572
PlayPause
previous arrow
next arrow

Ben je avonturier maar wil je toch het nodige comfort en voldoende privacy? Dan is een reis met midrangeaccommodatie zeker iets voor jou. Deze voorbeeldreis biedt je de opportuniteit om 4 uitzonderlijk mooie bestemmingen te exploreren in Oeganda waaronder het pittoreske meer ( Lake Bunyonyi), Bwindi Impenetrable National Park (bekend om zijn impressionante berggorilla’s), Queen Elizabeth National Park (het meest gediversifieerde park van het hele land) en Kibale National Park (het meest bekend om zijn chimpansees en de vele andere primatensoorten die er leven). In jouw reis door Oeganda kan je aan verschillende leuke activiteiten deelnemen zoals Gorillatrekking, bootsafari, jeepsafari’s, chimpansee trekking en culturele activiteiten.

Dag 1: Vlucht, aankomst in Entebbe International Airport en vervoer naar je accommodatie

Je Running Wild Travels gids wacht je op aan de luchthaven en brengt je naar een gezellige kleinschalige accommodatie die zich kort bij de luchthaven bevindt.

Dag 2: Rit naar Lake Mburo National Park en avondsafari

Vandaag rijd je richting Lake Mburo National Park waar je nog een avondsafari doet; een mooie kans om al het wildlife te fotograferen in het gouden zonlicht.

Je overnacht in een accommodatie die een panoramisch uitzicht biedt over Lake Mburo NP.

Dag 3: Wandelsafari in Lake Mburo NP en rit naar Lake Bunyonyi

De volgende ochtend kan je onder leiding van een ranger een wandelsafari doen. De ranger weet je op een veilige manier te begeleiden tussen de buffels, de giraffen en al de antiloopsoorten en kan je heel interessante weetjes vertellen over al deze dieren.

Hierna rijd je verder naar Lake Bunyonyi waar je je per boot naar je accommodatie begeeft die gelegen is op 1 van de eilandjes van dit unieke pittoreske meer. Lake Bunyonyi is het derde diepste meer ter wereld met meer dan 29 kort bij elkaar gelegen eilanden die het scenario van dit meer tekenen.

Dag 4: Kanotocht op Lake Bunyonyi, rit naar Bwindi Impenetrable National Park

‘s Morgens vroeg ga je een kanotocht doen op Lake Bunyonyi. Tijdens deze tocht vertelt de gids verhalen over het meer en zijn unieke eilanden. Na deze kanotocht volgt een wandeling op het eiland.

Na de lunch rijd je verder naar Bwindi Impenetrable Forest NP waar je de nacht doorbrengt.

Dag 5: Gorilla Tracking (optioneel) of communitywalk of boswandeling

Deze dag wordt zonder enige twijfel het hoogtepunt en het spannendste moment van je reis. Na een briefing start je aan een superleuke maar mogelijk best zware trektocht door de jungle. Samen met een ranger ga je op zoek naar sporen van de gorillatroep zoals uitwerpselen, afgekraakte takken, voetsporen… Omdat de troep zich elke dag verplaatst is het onmogelijk om een tijd te plakken op deze tocht. Als je bij de troep aankomt overvalt een gevoel van bewondering en ontzag je wanneer je deze majestueuze wezens ziet tussen het struikgewas. Je geraakt er niet op uitgekeken; zo indrukwekkend zijn ze. Als je hun regels respecteert zijn ze zeer zachtaardig. Het is heel belangrijk dat je de instructies van de ranger goed opvolgt. Je blijft een uur in de aanwezigheid van de berggorilla’s om dan terug te beginnen aan de afdaling. Een uur dat levenslang in je geheugen gegrift blijft.

Omdat de permits voor Gorillatracking prijzig zijn hebben we als mogelijk alternatief een culturele activiteit met een dorpswandeling waar je onder leiding van een gids kennis kan maken met het dorpsleven en waar je uitleg krijgt over de levenswijze van de Batwa tribe in de jaren ’90. Ook leer je hoe ze brood en bananengenever maken. Als derde optie kan je onder leiding van een ranger een heel mooie lange watervalwandeling doen in Bwindi Impenetrable Forest National Park.

Je overnacht opnieuw in de accommodatie van de dag voordien.

Dag 6: Rit naar Queen Elizabeth NP

Na het ontbijt vertrek je richting Queen Elizabeth NP. De weg leidt je langs de typische thee – en koffieplantages en langs mooie landschappen. In de late namiddag ga je op pad voor een sunset gamedrive in de Ishasha sector van Queen Elizabeth NP. De perfecte kans om foto’s te maken bij het gouden zonlicht. De Ishasha region staat bekend om zijn boomklimmende leeuwen die je probeert op te sporen in de vijgenbomen.

’s Avonds kan je na een heerlijke maaltijd in je lodge nog genieten van een drankje rond een kampvuur vooraleer je de nacht induikt.

Dag 7: Safari en bootcruise

Vandaag doe je een jeepsafari langs de Kasenyi Track. Hier ga je op zoek naar olifanten, buffels, leeuwen, verschillende antiloopsoorten, de hyena en als je veel geluk hebt het luipaard.

Na deze safari ga je naar je lodge voor de lunch waarna je een bootsafari doet op de Kazinga Channel, een 32 km lang natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George verbindt. Hier doe je een bootsafari. De Kazinga Channel is een ware verzamelplaats voor al het wild dat wil baden, drinken, eten… Gegarandeerd zie je kuddes olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen, zwermen vogels en nog veel meer. Van op het topdek kan je mooie foto’s trekken. Deze grote hoeveelheden wild zo kort bij elkaar zien zorgt ervoor dat je geen minuut wil missen van dit natuurtafereel. Je gaat tot aan de delta van Lake Edward die gedeeltelijk toebehoort aan Congo van waaruit je zicht heb op een vissersdorpje en Virunga National Park in Congo. Je eindigt de dag door te rijden door een vulkanisch kraterlandschap met zicht op de Rwenzori Mountains.

Je overnacht in een lodge met panoramisch uitzicht over de vlakte van Queen Elizabeth National Park.

Dag 8: Rit naar Fort Portal en Nkuruba Nature Reserve

In Nkuruba Nature Reserve doe je een ontspannende wandeling door het Nkuruba Nature Reserve die loopt langs Lake Nkuruba, door bos en langs bananenbomen waarbij je verschillende primatensoorten en veel vogels kan spotten waaronder de Blue Turaco.

Je overnacht in Fort Portal aan de rand van Kibale NP.

Dag 9: Chimp tracking & Bigodi Swamp

Vandaag krijg je de unieke opportuniteit om in Kibale National Park de chimpansees op te sporen die voor 98% genetisch verwant zijn aan de mens. Onderweg kom je wellicht nog veel andere primaten tegen zoals de Red Colobus, the Blue Monkey, L’Hoest’s Monkey… Dit nationaal park is eveneens een van de weinige locaties in Oeganda waar de bosolifant nog voorkomt in Oeganda.

Na een typisch lokale lunch ga je een paryrusmoeras verkennen, aangrenzend aan Kibale NP, Bigodi Swamp genaamd. Een houten wandelpad leid je door een papyrusmoeras waarbij je verschillende primatensoorten kan spotten. Bovendien is dit leefgebied voor 138 vogelsoorten. Oeganda heeft naast thee koffie als één van de belangrijkste exportproducten. Een culturele koffietour mag dus zeker niet ontbreken. Je overnacht in dezelfde accommodatie van de dag voordien.

Dag10: Rit naar accommodatie in Entebbe &rust

Vandaag rijd je richting je accommodatie ten westen van Entebbe waar je na de middag wat kan rusten.

Dag 11: Mabamba swamp, reptile village, diner met zicht op Lake Victoria en terugvlucht

‘s Morgens vroeg in de ochtend ga je naar het met paarse lelies bedekte papyrusmoeras Mabamba Swamp ten westen van Entebbe om te trachten vanuit een houten bootje de prehistorische shoebill te spotten. Mabamba Swamp is een thuishaven voor meer dan 300 vogelsoorten.

Na de lunch breng je een bezoek aan de reptile village waar je wat meer kan bijleren over de slangen en andere reptielen die in Oeganda leven. Je kan ook o.m. de kameleons en schildpadden van kortbij bekijken.

Als mooie afsluiter volgt er nog een diner met een ontzettend rustgevend zicht over Lake Victoria.

Na dit mooie einde brengt je Running Wild Travels gids je naar de luchthaven vanwaar je je vlucht naar huis neemt.

TOTAALPRIJS 11-daagse reis

 • €2.685,- per persoon (indien u reist met 6 personen)*
 • €2.800,- per persoon (indien u reist met 4 personen)*
 • €3.420,- per persoon (indien u reist met 2 personen)*

*single supplement: €500,-

Inclusief

 • Accommodatie + Ontbijt
 • Lunch op dag 5, 6 en 8
 • Diner op dag 2, 3, 4, 5, 7, 8 en 9
 • Flessenwater voor onderweg
 • Activiteiten behalve de optionele activiteiten (dag 5)
 • Chimpansee Tracking Permit
 • Parkentrances
 • Huur auto
 • Benzine
 • Loon Gids
 • Fooien van de gidsen die wandelingen en boottochten begeleiden

Exclusief

 • Internationale Vlucht België-Oeganda Heen en terug
 • Optionele activiteiten van dag 5 (Gorilla Tracking of watervalwandeling of culturele wandeling
 • Dranken, Lunch en Avondeten behalve waar inclusief
 • Visum
 • Fooi eigen gids: naar keuze

*De bovenvermelde prijzen zijn geldig tot eind 2024 en zijn gebaseerd op midrange accommodatie met dubbele kamerbezetting. Indien de Ugandan Wildlife Authority nog een prijswijziging zou doorvoeren voor de entreegelden van een van de Nationale Parken of voor activiteiten in een van deze Nationale Parken na juni 2024 wordt deze nog doorgerekend aan de reiziger. Deze nieuwe tarieven van UWA komen pas uit einde juni 2024.

%d bloggers liken dit: