Motorreis Oeganda 19 dagen

Motorreis Oeganda 19 dagen

DSC_5544 (2)
Afbeelding3
DSC_0453-4
Rhino-sactuary-4
DSC_3777 - kopie
DSC_5685 (3)
DSC_5290-3
Afbeelding1
DSC_5482
DSC_5911-3
Afbeelding3
super-deluxe-tent-balcony-at-sunset_02 chobe
4
DSC_6612 (2)
DSC_6566
previous arrow
next arrow

Running Wild Travels ging op zoek naar de ideale route voor de avontuurlijke motorbikerijder die zijn grenzen wil verleggen, een duik wil nemen in het onbekende door buiten de “begane paden” van de Europese  landsgrenzen te gaan; de motorrijder die zowel houdt van een uitdaging op het vlak van motorrijden als van echte ruige natuur. Het resultaat is een route door Oeganda (en een stukje Kenia), grotendeels ver weg van het toeristische circuit, waar je gedurende je hele motorrit ondergedompeld wordt in de natuurpracht en waar je tijdens je rit de relatie tussen mens, dier en natuur ontdekt; het leven zoals het is. Een route die bovendien de miskende plaatsen van dit land tentoonstelt.               

Onze publicatie in het magazine ‘Motoren & Toerisme’:

Dag 0 en dag 1: Vlucht, aankomst in Entebbe International Airport, naar vertrekplaats motorrit

Je Running Wild Travels gids wacht je op aan de luchthaven en brengt je naar een rustig gelegen accommodatie net buiten Kampala van waaruit je de volgende dag een rit maakt per jeep richting Sipi Falls vlak aan de grens met Mount Elgon National Park (vertrekplaats motorrit).

Dag 2: Motorrit naar Amudat

Na je ontbijt met zicht op de 1 van de Sipi watervallen vertrek je per motor richting Amudat waar je verblijft in een community ondersteunende accommodatie kort bij de grens met Kenia.

Dag 3: Rit naar Kenia

De volgende ochtend ga je via een kleine grenspost, die normaal enkel door de locals gebruikt wordt, over van de zandwegen op brede tarmac wegen waar nauwelijks verkeer te bespeuren valt. Geiten en kamelen in overvloed. Een prachtige rit tussen het impressionante heuvelachtige landschap.

Dag 4: Lake Turkwel en stop aan viewpoint aan de waterkrachtcentrale

Na het ontbijt kan je een viewpoint bezichten aan de waterkrachtcentrale waar je kan genieten van impressionante vergezichten: een indrukwekkende kloof in het gebergte en een prachtig vergezicht over Lake Turkwel. Je overnacht nogmaals in jezelfde accommodatie.

Hierna ga je per boot Lake Turkwel op voor een rustgevend boottochtje dat uitzicht biedt op een indrukwekkende omgeving.

Dag 5: Rit naar een missionarispost in Oeganda

Vandaag rijd je via een bergachtig pad Oeganda terug in. Eindbestemming is een missionarispost in een klein bergdorpje. De hele rit wordt je ondergedompeld en met verstomming geslagen door de rust die de natuur rondom je uitstraalt. Het logement is heel bescheiden wat de authentieke dorpssfeer nog benadrukt. Vanuit deze missionarispost wordt gewerkt aan de verschillende heel zinvolle projecten waaronder reduceren van kindhuwelijken, leren omgaan met computer op de scholen om de kans op werk te vergroten en bewustwording rond vervuiling van de natuur door plastic.

Dag 6: Rit naar Moroto

In de voormiddag kan je wat langer slapen of wat genieten van de rust van de omgeving waarna je een rit maakt naar Moroto waar je verblijft in een accommodatie van Theo Vos. Theo heeft een Nederlandse vader en een Oegandese moeder (Karamajong) en zet zich heel hard in voor de ontwikkeling van het toerisme in zijn regio om de werkgelegenheid te bevorderen en de afhankelijkheid van de agricultuur in deze droge regio te verkleinen.

Dag 7: Rit naar Kaabong

Vandaag staat je een prachtige route te wachten waar je ondergedompeld wordt met indrukken van het lokale dorpsleven en de impressionante natuur rondom je.

Dag 8: Rit naar Kidepo Valley National Park

De rit gaat verder met zicht op het bergachtige landschap om je heen richting Kidepo National Park, het 2de grootste Nationale Park van Oeganda gelegen tegen de grens met Zuid-Soedan. Na je rit kan je nog wat genieten van de rust van de omgeving.

‘s Avonds doe je een jeepsafari in dit meest afgelegen Nationale Park, een ruwe natuurparel vol wildlife. Hier ga je op zoek naar o.a. olifanten, leeuwen, het luipaard, buffels, verschillende antiloopsoorten, vogels…

Dag 9: Sunrise Safari and rit naar Kitgum

‘s Morgens ga je vroeg op pad om tijdens een wandelsafari onder leiding van een ranger in het ochtendgloren te kunnen genieten van een super leerrijke wandeling in dit ongerepte natuurgebied.

Na je lunch in de lodge zet je je rit verder richting Kitgum.

Dag 10: Rit naar Adjumani

Vandaag begeef je je in de Westelijke richting van Oeganda richting Adjumani waar je de nacht doorbrengt.

Dag 11: Rit naar Moyo

Vandaag neem je met de moto de ferry; een ferry die bijna uitsluitend door locals gebruikt wordt. Een ervaring op zich die in deze avontuurlijke motortocht helemaal thuishoort. Na de oversteek met de ferry wacht je een wauw-ervaring; de enige manier om uit te drukken hoeveel indruk en positieve energie de natuur rondom je met zich zich meebrengt en om het vrijheidsgevoel te omschrijven dat een motorrit door dit landschap veroorzaakt. Je overnacht in Moyo, een kleine gemeente.

Dag 12 en Dag 13 en Dag 14: Rit naar Murchison Falls National Park via Obongi en Arua

Via Obongi en Arua, gelegen aan de grens met de Democratische Republiek Congo, begeef je je naar Murchison Falls National Park waar je de komende dagen niet enkel zal kunnen genieten van het wildleven om je heen maar ook van de rust te water.

Dag 15: Delta cruise op de Nijl en Jeepsafari

In Murchison Falls NP kan je ‘s morgens vroeg genieten van een ontzettend rustgevend boottochtje op de Nijl (Deltacruise) waarbij je 20 km stroomafwaarts vaart naar de Lake Albert Delta. Doordat je je te midden van een “wetland” bevindt en langs plaatsen met veel papyrus vaart kom je vogelsoorten (en met wat geluk een olifant) tegen die specifiek zijn voor dit soort leefgebied.

Na wat relaxen aan de lodge doe je een avondsafari. De bijzondere vegetatie van dit nationaal park bezorgt je weer een totaal ander natuurscenario dan in de andere nationale parken. Tijdens deze jeepsafari ga je olifanten, giraffen, buffels,
leeuwen, luipaarden, verschillende soorten antilopen en vele tropische vogels trachten te spotten. Ze zijn hier allemaal te vinden! In het zachte avondlicht kan je het wild op zijn mooist aanschouwen en fotograferen. Je overnacht nog 1x aan Murchison Falls National Park.

Dag 16: Rit naar Budongo Forest

Vandaag kan je uitslapen. Hierna begeef je je naar Budongo Forest, een regenwoud alsook habitat van wilde chimpansees.

Dag 17: Chimpansee tracking en rit naar Lake Albert

Na een korte briefing tracht je samen meteen ranger met de chimpansees op te sporen in het regenwoud. Deze tocht duurt een 3-tal uren. Aan de hand van voetafdrukken, afgeknabbelde vruchten, uitwerpselen en hun geroep door het woud probeer je de chimps op te sporen. Heel spannend wanneer je plots de luide chimpanseegeluiden opvangt en je verder gaat richting het geroep. Eens je ze op het spoor gekomen bent kan je een uur bij hun vertoeven om ze te kunnen observeren in hun natuurlijke habitat.

Na de lunch ga je richting Lake Albert waar je het landschap ziet overgaan in savanne. De overgang van de natuur is zo mooi dat je automatisch wat langzamer gaat rijden om ten volle te kunnen genieten van het zicht over de vlaktes waar je af en toe een antilope ziet wegrennen.

Dag 18: Relax aan de Lodge, avondsafari en bushdinner

Vandaag kan je uitslapen. Diegenen die geïnteresserd zijn kunnen in de plaats ‘s morgens vroeg een wandeling doen om vogels te spotten.

In de vooravond vertrek je met een open safarivoertuig om te kunnen genieten van de vele antiloopsoorten die aandachtig om zich heen kijken of in al hun elegantie wegrennen over de vlaktes.

Als prachtige afsluiter kan je genieten van een heerlijke bush dinner met zicht op Lake Albert waar je eindigt met een glaasje wijn of bier onder een sterrenhemel.

Dag 19: Rit per jeep naar Entebbe, Nachtvlucht naar huis

Vandaag rijd je per jeep richting Entebbe van waaruit je wellicht vermoeid, blij en onder de indruk je terugvlucht neemt naar huis waar je nog lang kan nagenieten van dit onvergetelijke avontuur.

Er is ook een 15-daagse, een 11-daagse en een 9-daagse motorreis beschikbaar waar naargelang het gekozen aantal dagen een deel van de route afgesneden wordt. Indien je interesse hebt kan je de nodige info telefonisch, via WhatsApp of per mail opvragen of via een huisbezoek.

TOTAALPRIJS*: €3.590 p.p. voor 6 personen (19dg)

Dubbele kamerbezetting: €3590 6p  €3700 5p  €3870 4p  €4145 3p  €4655 2p

Enkele kamerbezetting: €3830 6p  €3940 5p  €4110 4p  €4385 3p  €4940 2p

Voor 2de persoon die achterop zit

Dubbele kamerbezetting: €2375 6p  €2485 5p  €2650 4p  €2930 3p  €3480 2p

Enkele kamerbezetting: €2610 6p  €2725 5p  €2890 4p  €3165 3p  €3720 2p

Deze prijzen zijn geldig tot eind 2023.

Inclusief

 • Accommodatie en ontbijt
 • Huur motorbikes (reizigers en gids)
 • Vervoer per jeep van EBB international airport – 1ste accommodatie
 • Huur auto 4 dagen (dag 1 en dag van vertrek heen en terug)
 • Loon gids
 • Loon bestuurder auto
 • Brandstof van de motorbikes
 • Brandstof van auto
 • Entreegelden van de Nationale Parken
 • Jeepsafari in de Nationale Parken (+huur safarivoertuig)
 • Wandelsafari
 • Deltacruise op de Nijl (voor de 19- en 15 daagse)
 • Safari ontbijt (voor 9 en de 11-daagse)
 • Neushoorn Tracking (voor de 9 en 11-daagse)
 • Chimpansee Tracking (voor de 19 daagse)
 • Fooien van de gidsen die wandel, bootcruise of chimpansee tracking begeleiden

Exclusief

 • Lunch, avondeten en dranken (ter plaatse te betalen)
 • Internationale vluchten (BRU-EBB en EBB-BRU)

%d bloggers liken dit: