Overige

Overige

Betaalmogelijkheden

In de duurdere accommodaties kan je meestal betalen met een master- of visakaart. Aangezien het computersysteem het nogal eens laat afweten is het aangeraden om Amerikaanse Dollars mee te nemen of om ter plaatse Oegandese of Tanzaniaanse Shillings af te halen aan een bankautomaat. Vraag gerust aan je gids om dit in te plannen wanneer nodig.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het 1 uur later in Oeganda en Tanzania ten opzichte van het Belgische uur. Tijdens onze wintertijd is het 2 uur later in Oeganda en Tanzania ten opzichte van het Belgische uur.

Wifi

In de midrange – en de luxeaccommodaties is bijna altijd wifi beschikbaar in de lounge en in sommige accommodaties ook in de kamers. Wel is het signaal niet altijd even sterk. Ook in de accommodaties gelegen in de nationale parken is er meestal geen wifi beschikbaar.

Drinkwater

Zowel in Oeganda als in Tanzania is het leidingwater niet drinkbaar. Drink dus zeker niet van de kraan maar van het flessenwater dat de gids voor jou voorziet of van het drinkwater dat de accommodatie voor jou voorziet. Gebruik ook geen leidingwater om je tanden te poetsen.

Permits en soorten trackings in Oeganda

Als je in Oeganda bent mag je de unieke kans om de imposante berggorilla’s op te sporen zeker niet mislopen. Ongetwijfeld een hoogtepunt van je reis! Het is een once in a lifetime experience waar je jarenlang nadien nog van kan nagenieten. Voor zowel de Gorillatracking als de Chimpanzeetracking als de Golden Monkeytracking moeten er door Running Wild Travels permits aangekocht worden. Er is maar een beperkt aantal permits beschikbaar per dag. Indien u deze tracking wil ervaren is het dus aangewezen om de aanvraag voor deze activiteiten bij ons tijdig te doen (enkele maanden op voorhand). Voor zowel de gorilla’s als de chimpansees zijn er 2 soorten trackings: de gewone tracking en de habituatiedag.

Voor de Gorilla Tracking trek je met een groepje samen met een ranger door de jungle om hen op het spoor te komen. Eens je ze op het spoor gekomen bent kan je een uur vertoeven tussen deze indrukwekkende wezens in hun natuurlijke habitat. De permit hiervoor kost $ 700 per persoon. Daarnaast kan je ook deelnemen aan een Gorilla Habituatiedag. Tijdens de habituatieperiode worden de gorilla’s dagelijks bezocht door wetenschappers waarbij ze geleidelijk aan wennen aan mensen in hun omgeving. Je gaat samen met deze wetenschappers (maximaal 4 personen) op zoek. Een heel andere benadering dus. Hier kan je gedurende 4u vertoeven bij hun en een kijk krijgen op hoe deze mensen tewerk gaan. Na de habituatie, die enkele jaren kan duren, kunnen deze gorilla’s opgezocht worden via een tracking. De prijs voor dergelijke permit bedraagt $ 1500 per persoon. Let wel op: om deel te mogen nemen aan deze activiteit moet je minstens 15 jaar zijn.

De Chimpanzee Tracking in Kibale Forest bedraagt $ 200 per persoon in het hoogseizoen. Deze tracking gebeurt in groepjes van 6 personen. In Kyambura Gorge zijn er minder chimps aanwezig. Hier kosten de permits slechts $ 50 per persoon. De Chimpanzee Habituationday kost $ 250 per persoon en verloopt min of meer gelijkaardig aan de Gorilla Habituatiedag. Er kan gekozen worden voor een halve of een hele dag.

De permit voor de Golden Monkeytracking kost $ 60 per persoon.

Leuke weetjes over Oeganda

• Oeganda is een van de weinige landen in Afrika met de zeldzame boomklimmende leeuwen in Queen Elizabeth National Park
• De bron van de Nijl, de langste rivier ter wereld, ligt in Oeganda.
• Oeganda herbergt meer dan 1000 vogelsoorten; een paradijs voor elke vogelliefhebber dus
• Met meer dan 30 etnische groeperingen is Oeganda gekend als een land met zeer rijke en diverse culturen.
• In Murchison Falls National Park in Oeganda is er een prachtige waterval die al veel fotografen onder de loep hebben genomen.
• In Oeganda zijn leuke vriendelijke goedlachse mensen die je al wuivend hartelijk begroeten. Hun verwelkoming: “Mzungu, How are you?” zal je meermaals horen. Er zijn 34 regionale talen. Engels is de verkeerstaal.
• In Oeganda zijn heel veel primaten; de Chimpansee heeft voor 98% identieke genen als de mens

Leuke weetjes over Tanzania

• Tanzania is een van de weinige landen in Afrika met de zeldzame boomklimmende leeuwen in Lake Manyara National Park.
• De Serengeti is het beroemste wildpark ter wereld.
• Tanzania is het enige land dat minimaal 25% van zijn totale landmassa gereserveerd heeft voor natuurparken en natuurgebieden.
• Met meer dan 121 etnische groeperingen is Tanzania gekend als een land met zeer rijke en diverse culturen.
• De Ngorongoro Krater wordt ook wel de Ark van Noach genoemd.
• Er worden meer dan 120 regionale talen gesproken in Tanzania, Swahili is de verkeerstaal

%d bloggers liken dit: