Running Wild Reis Oeganda

Running Wild Reis Oeganda

not-free-canoe_edirisa
not free Tandem Kayaking NREC (4)
DSC_0340 (2)
ziplining griffin falls camp (4)
DSC_0068 (2)
JETSKI-BEWERKT-WATER
DSC_0925 (2)
DSC_0997 (2)
dsc_9951-3
dsc_1513-4
lake_mburo_01 mountainbike lake mburo Red Dirt (3)
NOT FREE - tubing ATA (3)
DSC_2416 (2)
dsc_2553-3
PlayPause
previous arrow
next arrow

Stroomt de zin voor avontuur door je bloed? Ben je sportief en hou je van een adrenalinekick? Hou je van de natuur en kijk je ernaar uit om je te begeven in de wijdse savannes temidden van de wilde dieren of om je een weg te banen door de jungle op zoek naar de berggorilla’s? Dan bezorgt Running Wild Travels je de kick van je leven!

Dag 1: Vlucht en Aankomst Entebbe International Airport

Je Running Wild Travels gids ontvangt je aan de luchthaven en brengt je voor je overnachting naar een gezellig kleinschalig hotel in Entebbe vlak bij de luchthaven.

Dag 2: Mabamba Swamp en Jetski

‘s morgens ga je vroeg in de ochtend naar het mooie papyrusmoeras Mabamba Swamp ten westen van Entebbe om te trachten vanuit een houten bootje de prehistorische shoebill te spotten. Mabamba Swamp is een thuishaven voor meer dan 300 vogelsoorten. Een mooi en (tot nu toe nog) rustig begin van de reis.

Het zou niet de Running Wild Reis heten als we onze dag hier bij zouden laten! Je gaat dus nog even een gevoel van vrijheid en sensatie opsnuiven op het water! Dit kan in de Jetski club van Entebbe waar je met de haren in de wind over Lake Victoria kan razen! Wil je het avontuur wel aangaan maar voel je je wat minder zeker of vind je dit leuker dan kan je ook per 2 of met een begeleider op de jetski. Hierna gaan we naar een heel mooie accommodatie in Mabira Forest.

Dag 3: Mangabey tracking en ziplining in Mabira Forest

Na het ontbijt rijd je naar Mabira Forest om vroeg in de ochtend de Uganda Mangabey tracking te doen. Deze zeldzame apensoort komt enkel in de regenwouden van Oeganda voor.

Na de lunch ga je ziplinen tussen de toppen van de reusachtige bomen van het regenwoud; Met verschillende ziplines achter mekaar ga je van de ene kruin naar de andere. Met je benen bengelen boven een wilde rivier hoort er ook bij; het is een superspannende ervaring die je het gevoel geeft dat je de grootsheid van het woud kan trotseren. Een machtig gevoel! Hierna ga je terug naar Jinja(1u) naareen heel gezellige kleinschalige accommodatie.

Dag 4: Raften

Vandaag gaan we voor het avontuur! Hou je echt van een adrenaline-kick? Dan moet je zeker gaan voor de Extreme Rafting op de Nijl, de langste rivier ter wereld. De Nijl staat bekend om zijn spectaculaire stroomversnellingen. Het vertrekpunt is Jinja, gelegen in Oost-Oeganda en plaats bij uitstek voor avontuur! Het kolkende en wit schuimende water brengt je rubberen bootje langs verschillende woeste stroomversnellingen. Luister goed naar de instructies van de zeer ervaren rafting guide en misschien lukt het je dan om zonder om te kantelen de stroomversnelling te overwinnen. Tussen de stroomversnellingen door kan je genieten van de mooie omgeving langs de oevers van de Nijl. Na je Rafting avontuur ga je terug naar je accommodatie van de dag voordien.

Paardrijden of Quadbike zijn mogelijke alternatieven voor rafting.

Dag 5: Bungeejumpen en rit naar Mount Elgon NP

In de voormiddag ga je bungeejumpen aan een prachtige locatie aan de Nijl. Met een vrije val van 44m richting de machtige Nijl of net tot in de Nijl bij hoog water stort je je letterlijk in het avontuur!. Sommigen zullen misschien wel een duwtje in de rug nodig hebben 😊.

Na de lunch hebben we nog een stevige rit van een 3-tal uren (3u09’) voor de boeg tot aan onze accommodatie in Mount Elgon NP.

Dag 6: Abseilen and Swinging in Mount Elgon NP

Een nieuwe dag, een nieuw avontuur! Trek je wandelschoenen maar aan voor het abseilen langs de grootste van de 3 indrukwekkende Sipi Falls . Deze is 100m diep. Om het extra spannend te laten eindigen ga je tijdens het abseilen nog even met een megagrote swing tot in de gigantische waterval waar je een natuurlijke douche krijgt.

In de namiddag ga je even wat van de cultuur proberen op te snuiven. Het begint bij een wandeling waar je uitleg krijgt over het dorpsleven en de plantages. We gaan niet alleen kijken hoe het hele proces van koffie maken van aan de boon tot aan een geurend kopje koffie verloopt. Je gaat zelf koffie maken vertrekkende van de koffie”kers”. ‘s Avonds ga je terug naar de lodge van de dag voordien.

Dag 7: Rit naar Moroto

‘s Morgens vertrek je richting Moroto, leefgebied van de Karamojong in het noordoosten van Oeganda. Het overweldigende landschap met omliggende bergketens lonen het zeker en vast de moeite waard voor elke natuurliefhebber om dit prachtig stuk natuur te verkennen. Hier ga je ’s namiddags even relaxen zodat je de volgende dag kan beginnen aan onze 3-daagse boda boda tour. Je overnacht in een leuke kleinschalige accommodatie.

Dag 8, 9 en 10: 3-daagse trektocht met de Boda Boda

Tijdens deze 3 daagse boda boda tour ga je dwars door prachtige natuur. Door de ruige omgeving wordt het alvast een avontuurlijke tocht waarbij je eveneens tijd maakt om kennis te maken met 2 uitzonderlijke culturen; meer bepaald de Karamojong en de Ik tribe. Tijdens deze 3-daagse camperen we & keer op Kenyaans grondgebied en doen we eveneens een stevige hike naar de Ik tribe. Niet enkel een heel avontuurlijke onderneming maar tevens een heel leerrijke ervaring. 50% van de opbrengst van deze 3-daagse gaat rechtstreeks naar de ondersteuning van community projecten.

Dag 11: Rit naar Hoima

De volgende ochtend heb je een zeer lange rit voor de boeg van Moroto tot aan Hoima. Je luncht in Lira. Deze lange oversteek is nodig om onze avontuurlijke tocht te kunnen vervolledigen.

In Hoima overnachten we in een leuke accommodatie die gelegen is in een groene omgeving. De aapjes springen er vanuit de bomen tot op de daken van de cottages.

Dag 12: Bigodi Swamp

Deze voormiddag bereik je Kibale Forest. Na de aankomst in je accommodatie aan Kibale NP word je verwelkomd met een drankje en krijg je een lekkere lunch waarna je in de late namiddag een korte rustige wandeling kan doen door Bigodi Swamp, aangrenzend aan Kibale NP. Een houten wandelpad leid je door een papyrusmoeras waarbij je verschillende primatensoorten kan spotten. Bovendien is dit leefgebied voor 138 vogelsoorten

Dag 13: Chimptracking, rit naar Queen Elizabeth NP en Kazinga Channel

Dit wordt ongetwijfeld een leuke dag! Na een korte briefing tracht je samen met een ranger met max 6 personen de chimpansees op te sporen in het regenwoud. Deze stevige tocht duurt een 3-tal uren. Aan de hand van voetafdrukken, afgeknabbelde vruchten, uitwerpselen en hun geroep door het woud probeer je de chimps op te sporen. Heel spannend als je plots de luide chimpanseegeluiden opvangt en je verder gaat richting het geroep. Eens je ze op het spoor gekomen bent kan je een uur bij hun vertoeven om ze te kunnen observeren in hun natuurlijke habitat.

In de namiddag gaan we een bootsafari doen op de Kazinga Channel, een 32 km lang natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George verbindt. De Kazinga Channel is een ware verzamelplaats voor al het wild dat wil baden, drinken, eten… Gegarandeerd zie je troepen olifanten, kuddes buffels, nijlpaarden, krokodillen, zwermen vogels en nog veel meer. Van op het topdek kan je mooie foto’s trekken. Deze grote hoeveelheden wild zo kort bij elkaar zien zorgt ervoor dat je geen minuut wil missen van dit natuurtafereel. Je gaat tot aan de delta van Lake Edward die gedeeltelijk toebehoort aan Congo van waaruit je zicht heb op een vissersdorpje en Virunga National Park in Congo. Je rijdt naar je lodge waar je vanuit je kamer een geweldig zicht hebt over de vlakte van Queen Elizabeth National Park.

Dag 14: Kyambura Gorge en Vulkanische route

Na het ontbijt ga je Kyambura Gorge verkennen, ook de “Valley of the apes” genoemd. Het is een100m diepe kloof in het Oosten van Queen Elizabeth National park die het resultaat is van vulkanische activiteit. Deze16 km lange kloof ligt in het midden van het uitgestrekte graslandschap en is begroeid met tropisch regenwoud omringd door savanne. Je gaat in een klein groepje (max 6 personen) samen met een ranger een tocht door de kloof maken waar je primaten kan tegenkomen zoals chimpansees, zwarte en witte colobusapen, olijfbavianen en roodstaart apen. Beneden in de vallei loopt de rivier Kyambura die het regenwoud draineert en een badplaats biedt voor de nijlpaarden. Deze omgeving is bovendien de ideale leefomgeving voor meer dan 600 vogelsoorten. In de kloof liggen drie kratermeertjes die ook flamingo’s en pelikanen aantrekken. Ook de waterbok, jakhals en de bosolifant komen in dit gebied voor. Onderweg vertelt je ranger over het ecosysteem, de vegetatie, de primaten en de vogels die er leven.

Na de lunch ga je in de late namiddag met het safarivoertuig op pad om een prachtige vulkanische route te doen waarbij je omvergeblazen wordt door de mooie panorama’s tijdens je rit. Je rijdt tussen de kratermeren door een landschap dat gevormd is door vulkanische activiteit. Hierna ga je naar je banda’s die in het park gelegen zijn. Een heel basic accommodatie maar temidden van het park waardoor je ‘s avonds vertoeft temidden van de nijlpaarden. Als je gaat eten in het open restaurant ‘s avonds hoor je het nijlpaardengebrul vlakbij! De antilopen schuilen ‘s avonds tussen de banda’s.

Dag 15: Game Drive Queen Elizabeth NP en rit naar Bwindi NP

.’s morgens ga je vroeg op pad om tijdens een sunrise safari een poging te doen om vier van de big five te spotten. Dit is je uitgelezen kans om prachtige foto’s te maken bij het juiste zonlicht. na je gamedrive ga je door naar je accommodatie in Bwindi NP. Deze mooie midrange/luxury lodge is een community ondersteunende lodge waarvan de hele staf bemand wordt door uitsluitend mensen van het dorp zelf. De opbrengst wordt gebruikt voor allerhande community ondersteunende pojecten zoals het voorzien healthcare insurance voor de dorpelingen, het bouwen van een secondary school, een hospitaal … Jouw overnachting draagt dus bij aan een verbetering van de levenskwaliteit van de lokale bevolking. Vanuit je banda’s heb je een heel mooi zicht op het mistige Bwindi NP.

Dag 16: Optionele activiteit: Gorilla Tracking (of culturele activiteit of nature walk)

Dit wordt zonder enige twijfel het hoogtepunt en het spannendste moment van je reis. Na je ontbijt ga je richting vertrekpunt waar je na een briefing start je aan een superleuke maar mogelijk best zware trektocht door de jungle. Samen met een ranger ga je op zoek naar sporen van de gorillatroep zoals uitwerpselen, afgekraakte takken, voetsporen… Omdat de troep zich elke dag verplaatst is het onmogelijk om een tijd te plakken op deze tocht. Als je bij de troep aankomt overvalt een gevoel van bewondering en ontzag je wanneer je deze majestueuze wezens ziet tussen het struikgewas. Je geraakt er niet op uitgekeken; zo indrukwekkend zijn ze. Als je hun regels respecteert zijn ze zeer zachtaardig. Het is heel belangrijk dat je de instructies van de ranger goed opvolgt. Je blijft een uur in hun aanwezigheid om dan terug te beginnen aan de afdaling. Een uur dat levenslang in je geheugen gegrift blijft. Na de tracking ga je terug naar accommodatie van de dag voordien.

Aangezien de permits voor de Gorillatracking duur zijn worden er ook mogelijke alternatieven aangeboden op deze locatie. Indien gewenst kan je ons gerust meer uitleg vragen over de alternatieve mogelijkheden.

Dag 17: Rit Lake Bunyonyi, ziplining and quad

Veel te lang geleden dus vandaag gaan we nog eens gek doen. Aangekomen aan Lake Bunyonyi gaan we na de lunch Quad biken op de rode zandwegen van de Kigezi Hills met idyllisch uitzicht op het meer en de omliggende heuvels. Daarna nog even ziplinen? Het kan: met 1 lange zipline vertrek je vanuit de hoogte boven Lake Bunyonyi tot vlak boven het water om aan de andere kant van de oever te belanden. Je gaat naar je accommodatie met zicht op Lake Bunyonyi met zijn vele kleine eilandjes.

Dag 18: Rit naar Lake Mburo NP en Game Drive

In de voormiddag rijden we naar onze accommodatie aan Lake Mburo NP om er na de lunch in de late namiddag een heel mooie avondsafari te doen. De zebra’s , de vele antiloopsoorten, de giraffen en de buffels zorgen voor prachtige scenario’s. Vergeet zeker je camera niet! Na deze safari ga je terug naar je lodge.

Day 19: Mountainbiken aan Lake Mburo National Park

Wat is er ontspannender dan een mountainbike-ritje vroeg in de ochtend tussen zebra’s, antilopen, buffels en waterbokken? Op de grens met Lake Mburo National Park kan je vanop je mountainbike te midden van al dit wildleven genieten van het magische landschap: heerlijk toch…. De reis zit er stilaan op. Je keert terug naar Entebbe voor je laatste overnachting. (zelfde accommodatie als de 1ste nacht).

Dag 20: Vervoer naar de luchthaven en vertrek

Na een rit van een kwartiertje bereik je de luchthaven van waaruit je je vlucht huiswaarts neemt. Indien je een avondvlucht hebt kan je die dag in Entebbe nog een bezoekje brengen aan het Wildlife Education Center (zoo), aan de Reptile village of een wandeling maken door de Botanical Gardens.

€4.550,-

Inclusief:

 • Dossierkosten
 • Accommodatie
 • Maaltijden in de accommodaties met FB formules
 • Activiteiten
 • Permit voor de chimpansee tracking
 • Parkentrances
 • Huur auto
 • Benzine
 • Loon Gids

Exclusief:

 • Vlucht
 • Maaltijden in de accommodaties met B&B of BO formules
 • Dranken en snacks voor onderweg
 • Gorillapermit: optioneel: $700

Prijzen zijn berekend o.b.v. van een dubbele bezetting van de kamers (Double of Twin) en o.b.v. een groepje van 4 personen.

%d bloggers liken dit: