Luxereis Oeganda

Luxereis Oeganda

luipaard pxfuel.com (33)
photo (208)
Nile Safari Lodge
NOT FREE Munyonyo Leisure Hotel Kampala marina-leisure (2)
fireplace Nile Safari Lodge
DSC_2213 (5)
DSC_2259
DSC_3387 (2)
nile-safari-lodge-exclusive-21-scaled (2)
nile-safari-lodge-infinity-pool-6341-scaled (2)
Gorilla-bewerkt
PlayPause
previous arrow
next arrow

Wil je even ontsnappen uit de drukte van het dagelijkse leven en eens genieten van een welverdiende rust? Geniet dan van de natuur en van de exclusieve services die jou aangeboden worden in de luxeaccommodaties. Bij deze reis ligt de focus op een gepersonaliseerd aanbod van je Oegandabeleving met overnachtingen in luxeaccommodaties.

Dag 1: Vlucht, aankomst in Entebbe International Airport en Vervoer naar je accommodatie

Je Running Wild Travels gids wacht je op aan de luchthaven en brengt je naar je luxeaccommodatie die zich vlakbij de luchthaven bevindt. Hier kan genieten van een Spa Wellness treatment of van wat beweging in het zwembad.

Dag 2: Vlucht naar Kidepo Valley NP en Game Drive

Na een korte vlucht land je in Kidepo Valley NP, het meest afgelegen park in Noord-Oost Oeganda. In dit park, dat grenst aan Zuid-Sudan en aan Kenya kan je de natuur en de rust nog op zijn puurst beleven. Je wordt naar je luxe lodge gebracht waar je met een prachtig uitzicht over de vlakte kan lunchen en nog even kan relaxen, een duik in het zwembad nemen of met een drankje kan genieten van de rustgevende omgeving.

In de late namiddag kan je een gamedrive doen door het ruige heuvelachtige landschap van Kidepo Valley; het meest onontgonnen natuurgebied van Oeganda. Neem je camera zeker bij de hand om mooie herinneringen vast te leggen bij ondergaande zon in dit prachtige landschap. Hierna ga je terug naar je lodge.

Dag 3: Nature Walk in Kidepo NP en Vlucht naar Entebbe

Na een vroeg ontbijt kan je onder begeleiding van een ranger een nature walk doen waarbij je dankzij zijn uitgebreide kennis over de natuur veel interessante bijzonderheden te weten komt.

Na de lunch ga je naar de airstrip van waaruit je terug vliegt naar Entebbe. Je gids brengt je naar je luxe accommodatie in Kampala. In de vroege avond kan je met het privéjacht van het hotel een boottocht doen op Lake Victoria voor een avondcruise.

Dag 4: Ziwa Rhino Sanctuary en rit naar Murchison Falls NP

Na het ontbijt vertrek je naar Ziwa Rhino Sanctuary waar je na een lunch op pad gaat voor de toch iets of wat spannende rhino tracking (neushoorntrekking) . Hier krijg je de kans om deze bedreigde prachtige wezens, die deel uitmaken van de big five, in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Het hele gebied is 70 km2 groot. Samen met een ranger die de natuur en het gedrag van deze dieren door en door kent ga je na een korte briefing, volgens de instructies van de ranger, op pad om ze van kortbij te kunnen bewonderen. Ook kom je hier meer te weten over hun levenswijze en over de werking van het reservaat.

Hierna gaat je tocht verder richting Murchison Falls NP. De rit loont zich de moeite waard. In je luxe lodge, waar je 2 nachten verblijft, word je verwelkomd met een welkomstdrankje in een prachtige omgeving . Je kan hier genieten van een exclusieve service, een prachtig zwembad en een heerlijke gastronomische maaltijd. ‘s nachts hoor je wellicht het nijlpaardengebrul. De volgende ochtend word je wakker met een heel rustgevend zicht op de Nijl.

Dag 5: Game Drive in Murchison Falls NP, Boottocht en Hiking naar de Top of the Falls

In de vroege ochtend vertrek je voor een jeepsafari om olifanten, giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden, verschillende soorten antilopen en vele tropische vogels te spotten. Ze zijn hier allemaal te vinden!

Na de lunch gaan we per boot op de Nijl richting Murchison Falls. De badende nijlpaarden en de krokodillen die rusten op de zandbanken beloeren je vanuit het water. Ook kom je een grote variëteit aan vogelsoorten tegen. Je doet een hike van een 45 tal minuten naar de indrukwekkende top of the Falls. Boven kan je het kolkende water dat zich door de smalle kloof wringt bewonderen en luisteren naar het indrukwekkende geluid van het water dat tegen en tussen de rotsblokken door raast. Terwijl je een prachtig zicht hebt op de kloof geraak je ongetwijfeld onder de indruk van de kracht van de natuur. Na deze hike ga je terug naar je lodge waar je voor of na de maaltijd nog kan genieten van een massage of van even zwemmen in je privézwembad van je kamer.

Dag 6: Deltacruise (of luchtballonvaart met bushontbijt), rit naar Lake Albert Safari Lodge

In Murchison Falls NP kan je ‘s morgens vroeg genieten van een ontzettend rustgevend tochtje op de Nijl waarbij je 20 km stroomafwaarts vaart naar de Lake Albert Delta. Doordat je je te midden van een “wetland” bevindt en langs plaatsen met veel papyrus vaart kom je vogelsoorten tegen die specifiek zijn voor dit soort leefgebied. Een mogelijk alternatief voor deze activiteit is een luchtballonsafari met een bushontbijt in het NP (niet in prijs inbegrepen).

Na de lunch zetten we onze tocht verder naar een Lodge gelegen vlak naast Lake Albert. Hier gaan we onmiddellijk vertrekken voor een avondsafari (georganiseerd door de Lodge) en begeven we ons naar een prachtige locatie in het Kabwoya wildlifereserve met zicht op Lake Albert voor een heerlijke bushdinner met een lekker wijntje. Het dessert kan je nuttigen met zicht op de lichtjes van de vissersbootjes op Lake Albert en onder een super sterrenhemel.

Dag 7: Semuliki NP

Vandaag heb je een lange rit (6u40’) voor de boeg om je te kunnen begeven naar je luxe lodge in Semuliki NP (Semliki Safari Lodge). Hier heb je de tijd om te zwemmen, om te relaxen en om te genieten van de uitstekende service van deze lodge tot de volgende dag.

Dag 8: Birding in Semuliki NP, Hotsprings en Rit naar Kibale NP

Na het ontbijt doe je een Birding tocht; Semliki Wildlife reserve is de perfecte birding spot. Aangezien dit gebied ligt aan de grens met Congo bevinden er zich naast de endemische soorten ook veel vogelsoorten die ook in Congo voorkomen.

Na je lunch ga je een kort wandelingetje maken naar de mysterieuze hotsprings onder begeleiding van een ranger die je vertelt over het ontstaan ervan. Hierna vang je de rit aan naar je accommodatie te midden van Kibale Forest NP waar je verwelkomd wordt met een welkomstdrankje. Hier heb je de tijd om wat te genieten van de bosrijke omgeving waar allerlei soorten aapjes je vergezellen vanuit de bomen.

Dag 9: Chimp Tracking and Bigodi Swamp

Mogelijk word je wakker met het geluid van aapjes die op je dak springen. Dit wordt ongetwijfeld een leuke dag! Na een korte briefing tracht je samen met een ranger met max 6 personen de chimpansees op te sporen in het regenwoud. Deze stevige tocht duurt een 3,5-tal uren. Aan de hand van voetafdrukken, afgeknabbelde vruchten, uitwerpselen en hun geroep door het woud probeer je de chimps op te sporen. Heel spannend als je plots de luide chimpanseegeluiden opvangt en je verder gaat richting het geroep. Eens je ze op het spoor gekomen bent kan je een uur bij hun vertoeven om ze te kunnen observeren in hun natuurlijke habitat.

Na de lunch gaan we onder leiding van een gids Bigodi Swamp verkennen, een moeras dat grenst aan Kibale NP. Een houten wandelpad leid je door een papyrusmoeras waarbij je verschillende primatensoorten kan spotten. Bovendien is dit leefgebied voor 138 vogelsoorten. Hierna ga je terug naar je lodge van de dag voordien.

Dag 10 : Rit naar Queen Elizabeth NP,  Relaxtime in je luxeaccommodatie

Na het ontbijt rijden we een 2,5 tal uren naar onze volgende accommodatie. Hier gaan we lunchen waarna je indien je wenst kan deelnemen aan een beekeeping tour of een wetland tour of gewoon kan relaxen in je lodge waar je kan genieten van een gratis massage of van het zwembad.

Dag 11: Kyambura Gorge en Kazinga Channel in Queen Elizabeth NP

Vandaag ga je Kyambura Gorge verkennen, ook de “Valley of the apes” genoemd. Het is een100m diepe kloof in het Oosten van Queen Elizabeth National park die het resultaat is van vulkanische activiteit. Deze16 km lange kloof ligt in het midden van het uitgestrekte graslandschap en is begroeid met tropisch regenwoud omringd door savanne. Je gaat in een klein groepje (max 6 personen) samen met een ranger een tocht door de kloof maken waar je primaten kan tegenkomen zoals chimpansees, zwarte en witte colobus apen, olijfbavianen en roodstaart apen. Beneden in de vallei loopt de rivier Kyambura die het regenwoud draineert en een badplaats biedt voor de nijlpaarden. Deze omgeving is bovendien de ideale leefomgeving voor meer dan 600 vogelsoorten. In de kloof liggen drie kratermeertjes die ook flamingo’s en pelikanen aantrekken. Ook de waterbok, jakhals en de bosolifant komen in dit gebied voor. Onderweg vertelt je ranger over het ecosysteem, de vegetatie, de primaten en de vogels die er leven.

In de namiddag gaan we een bootsafari doen op de Kazinga Channel, een 32 km lang natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George verbindt. De Kazinga Channel is een ware verzamelplaats voor al het wild dat wil baden, drinken, eten… Gegarandeerd zie je troepen olifanten, kuddes buffels, nijlpaarden, krokodillen, zwermen vogels en nog veel meer. Van op het topdek kan je mooie foto’s trekken. Deze grote hoeveelheden wild zo kort bij elkaar zien zorgt ervoor dat je geen minuut wil missen van dit natuurtafereel. Je gaat tot aan de delta van Lake Edward die gedeeltelijk toebehoort aan Congo van waaruit je zicht heb op een vissersdorpje en Virunga National Park in Congo. Je rijdt terug naar je lodge van de dag voordien waar je de nacht doorbrengt.

Dag 12: Game Drive in Queen Elizabeth NP, Vulkanische route en rit naar Bwindi NP

‘s morgens ga je vroeg op pad om tijdens een sunrise safari een poging te doen om vier van de big five te spotten. Dit is je uitgelezen kans om prachtige foto’s te maken bij het juiste zonlicht.

Na de lunch ga je met het safarivoertuig op pad om een prachtige vulkanische route te doen waarbij je omvergeblazen wordt door de mooie panorama’s tijdens je rit. Je rijdt tussen de kratermeren door een landschap dat gevormd is door vulkanische activiteit . Hierna rijd je door naar je luxe accommodatie in Bwindi NP.

Dag 13: Community Walk

Tijdens de Community Walk maak je kennis met het dorpsleven, leer je meer over het arbeidsintensieve proces van koffie maken en kom je meer te weten over het voormalige leven van de Batwa die je vertellen over hun leven in de bossen.

Na de lunch kan je relaxen en eens rustig genieten van de exclusieve services van je luxe lodge.

Dag 14: Gorilla Tracking

Dit wordt zonder enige twijfel het hoogtepunt en het spannendste moment van je reis. Na je ontbijt ga je richting vertrekpunt waar je na een briefing start je aan een superleuke maar mogelijk best zware trektocht door de jungle. Samen met een ranger ga je op zoek naar sporen van de gorillatroep zoals uitwerpselen, afgekraakte takken, voetsporen… Omdat de troep zich elke dag verplaatst is het onmogelijk om een tijd te plakken op deze tocht. Als je bij de troep aankomt overvalt een gevoel van bewondering en ontzag je wanneer je deze majestueuze wezens ziet tussen het struikgewas. Je geraakt er niet op uitgekeken; zo indrukwekkend zijn ze. Als je hun regels respecteert zijn ze zeer zachtaardig. Het is heel belangrijk dat je de instructies van de ranger goed opvolgt. Je blijft een uur in hun aanwezigheid om dan terug te beginnen aan de afdaling. Een uur dat levenslang in je geheugen gegrift blijft. Na de tracking ga je terug naar je accommodatie van de dag voordien. Hier kan je ‘s avonds nog genieten van een uitstekende service, sauna, stoombad, een massage…

Dag 15: Rit naar Lake Bunyonyi en Kanotocht

‘s morgens rijd je naar Lake Bunyonyi waar je na je lunch een kano instapt om de Blacksmith te gaan bezoeken. Je overnacht met een prachtig uitzicht over Lake Bunyonyi dat getekend is door zijn vele kleine eilandjes.

Dag 16: Rit naar Lake Mburo NP en Game Drive in Lake Mburo NP

In de voormiddag rijden we naar onze accommodatie aan Lake Mburo National Park. Hier gaan we na de lunch een sunset- safari doen tussen de zebra’s en de vele antiloopsoorten waaronder de waterbokken, de impala’s, de topi’s en de eland, de giraffen, de buffels en niet te vergeten de komische wrattenzwijnen Zeker weer de moeite voor enkele mooie fotoshoots! ‘s avonds kan je weer genieten van al de faciliteiten van deze luxeaccommodatie met uitstekende maaltijden en een uitstekende service.

Dag 17: Walking Safari in Lake Mburo NP

Een walking safari door lake Mburo is een heel unieke ervaring. Lake Mburo NP is het ideale park om op een veilige manier een wandelsafari te doen wegens gebrek aan leeuwen en olifanten. Zelden komt er wel eens een luipaard voor maar daarvoor hebben we de gewapende ranger bij die in geval van nood het dier kan afschrikken met een geweerschot. Samen met de ranger die je heel interessante weetjes kan bijleren over de natuur en de dieren rondom je begeef je je van de begane paden af en ga je op zoek naar giraffen, zebra’s, buffels, impala’s, topi’s, wrattenzwijnen, de waterbok en nog zo veel meer. Een heel ontspannende, mooie en leerrijke wandeling! De ranger weet hoe ze de dieren kan benaderen zonder ze af te schrikken. Plots sta je temidden van de gigantische giraffen die je nieuwsgierig bekijken. De buffels moeten we zien te ontwijken. Na even wandelen zie je de waterbokken je in groep met gespitste oren aankijken. Een echte intense natuurbelevenis die je zeker de moeite waard gaat vinden!

Na de lunch hebben we een lange rit voor de boeg om terug te keren naar Entebbe naar je luxe accommodatie waar je de eerste nacht verbleef.

Dag 18: Ngamba Island

Je reis zit er jammer genoeg bijna op. Toch gaan we vandaag nog even profiteren van een bezoek aan een eiland gelegen in het Victoriameer: Ngamba Island. Dit eiland is een reservaat voor chimpansees in nood uit Oeganda en buurlanden. Ten gevolge van oorlogen, mishandeling, trauma’s enz. hebben ze menselijke hulp nodig om te overleven. Hier kan je het voedermoment meemaken van op afstand en meer te weten komen over de achtergrond van de apen en de werking van de Chimpanzee Sanctuary and Wildlife Conservation Trust. Ook vaar je met een klein bootje langs het beboste eiland af. Na een lokroep van de rangers verschijnen de chimps aan de rand van het woud tot in het water. Hier krijg je een machtig schouwspel te zien dat je vanuit je bootje kan bewonderen. Vergeet zeker je camera niet klaar te houden voor dit onvergetelijke moment!

Je gaat terug naar je hotel van de dag voordien voor je allerlaatste overnachting.

Dag 19: Vervoer naar de luchthaven en Vlucht naar huis

Na een rit van een kwartiertje bereik je de luchthaven van waaruit je je vlucht huiswaarts neemt. Indien je een avondvlucht hebt kan je die dag in Entebbe nog een bezoekje brengen aan het Wildlife Education Center (zoo), aan de Reptile village of een wandeling maken door de Botanical Gardens.

€12.990,-

Inclusief:

 • Dossierkosten
 • Luxe Accommodaties
 • Maaltijden: Full Board
 • Activiteiten
 • Permit voor de chimpansee tracking
 • Gorilla Permit
 • Parkentrances
 • Huur auto
 • Benzine
 • Loon Gids

Exclusief:

 • Internationale vlucht en 3 binnenlandse vluchten
 • Optionele activiteit (Luchtballonvaart)
 • 1x Lunch onderweg (Ziwa Rhino Sanctuary)
 • Snacks, drank voor onderweg
 • Visum

De prijzen zijn berekend o.b.v. een dubbele bezetting van de kamers (Double of Twin) en op een boeking van minimaal 2 personen.

%d bloggers liken dit: