Safari & Zanzibar Reis

Safari & Zanzibar Reis

DSC_6480 (2)
DSC_2440 (2)
PXFzebras-tanzania (2)
69
gnu-wildebeest-africa-tarangire-2-2
School_door_in_Zanzibar
pxfuel.com (2)
DSC_7321 (2)
36
DSC_7296 (3)
DSC_7771 (2)
dsc_7611-2
dsc_7639-2
PlayPause
previous arrow
next arrow

Altijd al gedroomd van een safari en een paradijselijk eiland met witte stranden? Deze 6-daagse korte reis bied je die belevenis: grote kuddes olifanten, leeuwen tussen baobabbomen, een waterval, indrukwekkende zonsondergangen, zwemmen met dolfijnen, eilandbezoekjes en terugkeren naar huis met prachtige herinneringen en een island glow.

Dag 1: Aankomst , Hot Springs en Waterval

Je Running Wild Travels gids verwelkomt je aan Kilimanjaro International Airport in het hartverwarmende Tanzania! In de ochtend ga je naar een natuurlijke, paradijselijke plek om te zwemmen. Deze hot springs zijn een natuurlijke bron van lauw water waar je prachtige foto’s kan nemen en kan genieten van het gezang van de vele vogels. Je zet je activiteit voort door een korte hike naar een van de watervallen in het Kilimanjaro gebied. Onderweg geniet je in de natuur van een lunchpakket. Nadat je de spectaculaire waterval en de groene omgeving hebt bewonderd, word je naar je budget lodge gebracht in Arusha.

Dag 2: Safari in Tarangire National Park

In de ochtend rijd je van de stad Arusha naar Tarangire National Park. Dit park staat bekend voor haar gigantische baobabbomen en het is het ideale gebied om grote kuddes olifanten te spotten. Je rijdt met de 4×4 Toyota Landcruiser door de savanne terwijl je probeert rondom je allerlei wilde dieren te spotten. Onder de schaduw van je pop-up dak van de auto kan je rechtstaan in de safarijeep om optimaal te kunnen genieten van de uitzichten en om goed te kunnen fotograferen. Een gids en ranger vertellen je alles over het gedrag en leven van de wilde dieren die je tegenkomt. Je geniet van een lunchpakket in de bush, omgeven door de natuur en de geluiden van kleurrijke vogels. In de namiddag zet je je safari voort. Wanneer de zon langzaamaan begint onder te gaan kan je de dieren fotograferen in een zachte, gouden zonnegloed. ‘s Avonds keer je terug naar je lodge in Arusha.

Dag 3: Vlucht naar Zanzibar Eiland & Stone Town Tour

Na goed uit te slapen en een uitgebreid ontbijt vlieg je van Arusha Airport naar Zanzibar International Airport. In de luchthaven word je verwelkomd in het tropische klimaat van Zanzibar door je Zanzibari Running Wild Travels gids. Je krijgt een tour door Stone Town. Stone Town is het oude, gezellige stadscentrum van Zanzibar eiland. Je eindigt je tour door deze historische stad met een zonsondergang over de Indische Oceaan aan Forodhani Night Market. Je overnacht in een comfortabele and propere budget accommodatie op wandelafstand van het strand.

Dag 4: Schildpaddeneiland en The Island of Love

Na het ontbijt geniet je van een bootrit naar een eiland met witte stranden, een klein bos en honderden gigantische landschildpadden. Voel je vrij om deze gigantische vriendelijke schildpadden te aaien! Een volgende bootrit neemt je mee over de heldere, blauwe oceaan om je naar het Eiland der Liefde te brengen. Vanop deze witte zandbank kan je gaan snorkelen en geniet je van een heerlijke verse seafood lunch met frietjes en koude drankjes, klaargemaakt door een lokale privé chef op het strand. Nadien brengt de houten boot je weer terug naar Stone Town. Je overnacht in dezelfde accommodatie.

Dag 5: Snorkelen en dolfijnen spotten in de Indische Oceaan

Na het ontbijt neem je een taxi van Stone Town naar het noorden. Vanaf hier neemt een bootje je mee naar een prachtig eiland om te snorkelen in de Indische Oceaan. Dit is de beste plaats op het hele eiland om de onderwaterwereld te ontdekken. Je komt prachtige kleurrijke vissen en koraalriffen tegen. Je volgende activiteit bestaat erin dolfijnen trachten te spotten! De kapitein kent de locatie en het gedrag van deze vrije, wilde dolfijnen. Wanneer het je gelukt is ze op te sporen, spring je in het water met je snorkelmateriaal om ze onder je door te zien zwemmen in de diepe oceaan. In de late namiddag rust je uit in je hotel. Voor het avondeten raden we aan te dineren in The Rock Restaurant, een uniek restaurant gelegen op een rots in de oceaan waar je prachtige foto’s kan nemen vanop het strand! Je overnacht dit keer aan de oostkust van Zanzibar.

Dag 6: Mangrove Walk

In de ochtend doe je een Mangrove Walk in het meest unieke bos op Zanzibar. Dit is een zeer rustgevende en prachtige plaats om te bezoeken De hoogte van de bomen is indrukwekkend. Je wandelt tussen de mysterieuze mangroves door op een houten wandelpad, en je spot Red Colobus Monkeys, Blue Monkeys en misschien zelfs een Bush Baby. Nu is het tijd om naar Zanzibar International Airport te rijden en afscheid te nemen. Je neemt een vlucht naar huis in de namiddag.

€1.099,- p.p.

Inclusief:

  • Activiteiten (inclusief alle entrance fees van Nationale Parken en historische sites)
  • Accommodatie
  • Ontbijt
  • 2 gidsen (2,5 dag Tanzania vasteland, 3 en een halve dag Zanzibar Island)
  • Ranger tijdens de safari
  • Alle types transport (safarijeep, taxis, bootritten…) met uitzondering nationale en internationale vluchten
  • Een verse seafood lunch op een klein eiland op dag 4

Exclusief

  • Internationale en nationale vluchten
  • Lunch en avondeten
  • Visum

De prijs is gebaseerd op 4 mensen die samen reizen, met een dubbele bezetting van de kamers (double occupancy).

%d bloggers liken dit: