Accommodatie

DSC_1459 (2)
DSC_1522 (4)
DSC_3240 (6)
DSC_3261 (2)
DSC_3396 (2)
DSC_4069 (3)
DSC_4494 (3)
DSC_7491 (2)
DSC_9760 (4)
PlayPause
previous arrow
next arrow

Lodges

Veel van de lodges waar we gebruik van maken zijn gelegen in of aan de rand van de Nationale Parken waar je geregeld bezoek krijgt van enkele parkbewoners zoals olifanten, buffels, aapjes… De ligging van deze lodges is dan ook steeds in een zeer rustgevende omgeving waar je ten volste kan genieten van de natuur en de natuurgeluiden. De lodges bestaan uit afzonderlijke cottages. Al deze cottages hebben hun eigen kamer en badkamer, en zijn voorzien van een muskietennet. In het centraal gelegen gebouw is er een restaurant, bar… Afhankelijk van de wens van de reiziger en van het budget dat hij/zij wil spenderen kunnen we budget-, midrange-, of luxelodges inplannen tijdens je reis. Voor elke lodge kan je uitgaan van een uitstekende service. De budgetlodges zijn eerder uitzonderlijk. Indien er budgetlodges zijn liggen deze buiten de Nationale Parken.

De luxelodges onderscheiden zich van de midrange lodges door de uitgebreidere faciliteiten en bieden een exclusieve service voor elke afzonderlijke klant. Er is oog voor design, de kamers zijn over het algemeen ruimer en er is ook altijd een zwembad aanwezig wat niet altijd het geval is in een midrange lodge. Ook is er altijd een groot gamma aan de nodige verzorgingsproducten in de badkamer. De maaltijden zijn meestal gastronomisch.

Elke midrange lodge waar we klanten laten overnachten straalt gezelligheid en rust uit, het eten bestaat meestal uit een 3-gangenmenu en je kan eveneens rekenen op een zeer vriendelijke service. De kamers zijn zeker voldoende ruim. Het onvergetelijke gevoel van vrijheid en rust komt je hier evenzeer tegemoet.

De budgetlodges liggen in de natuur buiten de Nationale Parken. Ze hebben als groot voordeel dat je heel goedkoop je nacht kan doorbrengen terwijl je evenzeer kan genieten van dezelfde dagtrips als bij de duurdere reizen. De kamers zijn dikwijls beperkt in ruimte. Ze beschikken over een eigen kleine badkamer met douche maar er is niet altijd warm water beschikbaar. Je kan er een lokale warme maaltijd nuttigen. De vriendelijke uitbaters ontvangen je met open armen!

(Luxury) Tented Camps

De ligging van de tented camps is ook steeds midden in of aan de rand van de natuurparken. Het verschil met de lodges is dat je kamer en je badkamer zich onder een tentzeil bevindt. Hier heb je evenzeer de luxury tented camps en de midrange tented camps. Het onderscheid tussen luxe en midrange is hetzelfde als bij de lodges. Ruimte, uitstraling, maaltijden en uitgebreidheid van de service kunnen verschillen. De natuurbeleving is nog wat intenser doordat je wakker wordt met de geluiden van de natuur.

Campings en Banda’s

Voor diegenen die houden van een combinatie van basic en verbondenheid met de natuur zijn de banda’s van TANAPA (Tanzania National Parks Authority) in Tanzania en van UWA (Uganda Wildlife Authority) in Oeganda de ideale overnachtingsplaats. De banda’s zijn gelegen midden in de Nationale Parken. Hier kan je ten volste genieten van al de natuur rondom je. Je kan kiezen tussen 1 of 2 basisgerechten die de kok ter plaatse komt klaarmaken. Bij valavond komt er een jakhals af op de geur van het eten. De wrattenzwijnen ontbreken meestal niet. Wanneer de nacht valt banen nijlpaarden zich gedurende de nacht letterlijk een pad naast je banda. Op sommige plaatsen hoor je het nijlpaarden- of leeuwengebrul in de nacht. In het vroege ochtendgloren is je banda omringd door antilopen en word je mogelijks gewekt door nieuwsgierige aapjes die op je dak springen of door vreemd vogelgezang van de inheemse vogelsoorten. De verbondenheid met de natuur blijft je nog lang bij. De banda’s zijn meestal basis ingericht en bieden meestal geen grote luxe maar de bedden zijn wel altijd voorzien van een muskietennet en beschikken over een kleine badkamer waar je je (al dan niet met warm water) kan douchen.

Als je nog goedkoper wil logeren kan je uitsluitend of af en toe gebruik maken van de campings waarvan er velen een indrukwekkende ligging hebben. Je kan een tent huren of je kan gebruik maken van je eigen tent. Ook beschikken sommige lodges over een kampeerterrein. Andere campings zijn gelegen buiten de Nationale Parken maar liggen meestal wel op een prachtige locatie midden in de natuur. Je kan heel goedkoop logeren en je hebt een geweldige natuurbeleving. De faciliteiten van de losstaande campings zijn wel dikwijls vrij gebrekkig. Als je hier weinig belang aan hecht en volledig te vinden bent voor avontuur is dit wellicht iets voor jou.

Hotels

Voor diegenen die toch graag een dagje willen zien hoe het er in een stad zoals Arusha of Dar es Salaam in Tanzania aan toe gaat of in Kampala of Fort Portal in Oeganda die kan kiezen voor een hotelovernachting. Ook hier hebben we de mogelijkheid om overnachtingen in luxe, midrange of budget hotels te regelen.

Hostels en B&B

Voor diegenen die graag budgetreizen doen: voor elke regio die je wil doorkruisen kunnen wij budgetaccommodatie aanbieden. Hier worden bijna altijd lokale maaltijden aangeboden. Er is niet altijd warm water beschikbaar maar wel steeds een mogelijkheid om je te douchen. Hier kan je kennis maken met de Tanzaniaanse en de Oegandese gastvrijheid. De ideale manier om op een goedkope wijze toch de wereld te ontdekken!

%d bloggers liken dit: