Medische voorzorgen

Medische Voorzorgen

Medicatie

Indien u pijnstillende medicatie neemt die behoort tot de opiumderivaten, neem deze dan altijd mee in de originele verpakking. Zorg ervoor dat je een Engelstalig opgemaakte verklaring hebt van uw arts waarin staat dat je dit medicijn moet innemen.

Neem je medicatie mee in je handbagage om te vermijden dat ze je bagage tegenhouden omdat er medicatie in zit.

Voor het geval je ziek wordt is het aan te raden om wat basismedicatie mee te nemen zoals Dafalgan Forte of Paracetamol 1g (koorts en pijn), Motilium (misselijkheid), Immodium (diarree), Orofar (keelpijn).

Zowel voor je rondreis door Oeganda als door Tanzania heb je malariamedicatie nodig. Bespreek in het Instituut voor Tropische Geneeskunde of in de Travel Clinic welke soort je best kan innemen en hoe lang voor je vertrek en na je terugkeer je deze dient in te nemen.

Vaccinaties

Laat eveneens in het Instituut voor Tropische Geneeskunde of in de Travel Clinic nakijken welke vaccins je dient te krijgen voor je vertrek. Vergeet zeker je gele vaccinatiekaart niet mee te nemen op consultatie en op reis. Soms wordt deze gecontroleerd bij aankomst om te kijken of je gevaccineerd bent tegen Gele Koorts. Indien je reeds gevaccineerd bent tegen Corona neem dan ook zeker deze vaccinatiekaart mee. Uitgebreidere info over “Gezond op reis” kan je ook terugvinden op de volgende overheidswebsite: https://www.wanda.be/nl/. Bovendien bestaat ook de recent ontwikkelde app “Wanda”, de officiële reisgeneeskunde app van de Vlaamse Overheid in samenwerking met het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Deze app omvat naast wereldwijd vaccinatieadvies o.a. ook info over tropische ziekten, de gezondheidssiuatie in het land van bestemming enz. Voor Oeganda moet sinds november 2022 ook een online gezondheidsverklaring ingevuld worden binnen de 24u voor aankomst en voor vertrek via volgende link: https://poe-screening.health.go.ug/

%d bloggers liken dit: