Fotografiereis Oeganda

Fotografiereis Oeganda

DSC_0453 (2)
pxfuel.com (47)
pexels-photo-5416974 (7)
NOT FREE UWA website - gorilla AlphaMaleSleeping (3)
luipaard pxfuel.com (33)
DSC_3387 (2)
DSC_2997 (2)
DSC_2259
DSC_2213 (5)
PlayPause
previous arrow
next arrow

Dag 1: Vlucht en aankomst

Je Running Wild Travels gids wacht je op aan de luchthaven en brengt je naar je naar een gezellige kleinschalige accommodatie. Hier kan je even ontspannen in het zwembad of gewoon wat relaxen met een drankje.

Dag 2: Mabamba Swamp en Botanical Gardens

‘s Morgens ga je vroeg in de ochtend naar het mooie papyrusmoeras Mabamba Swamp ten westen van Entebbe om te trachten vanuit een houten bootje de prehistorische shoebill te spotten. Hopelijk slaag je erin om deze unieke vogel prachtig in beeld te brengen. Mabamba Swamp is een thuishaven voor meer dan 300 vogelsoorten. Een mooie kans dus voor de vogelliefhebber om mooie plaatjes vast te leggen.

Na de lunch breng je een bezoek aan de Botanical Gardens. Hier is een overvloed te vinden aan tropische-en subtropische planten, struiken en bomen. Een groot deel van deze planten hebben een geneeskrachtige werking. In de tuinen huizen ook Colobus Monkeys, gieren,  havikken, de grijze roodstaartpapegaai en nog veel andere vogelsoorten. ‘s avonds ga je terug naar je hotel.

Dag 3: Ziwa Rhino Sanctuary en rit naar Murchson Falls NP

Na het ontbijt vertrek je naar de Ziwa Rhino Sanctuary waar je na een lunch op pad gaat voor de toch iets of wat spannende rhino tracking (neushoorntrekking) . Hier krijg je de kans om deze bedreigde prachtige wezens, die deel uitmaken van de big five, in hun natuurlijke habitat te ontmoeten en te fotograferen. Het hele gebied is 70 km2 groot. Samen met een ranger die de natuur en het gedrag van deze dieren door en door kent ga je na een korte briefing, volgens de instructies van de ranger, op pad om ze van kortbij te kunnen bewonderen. Ook kom je hier meer te weten over hun levenswijze en over de werking van het reservaat.

Hierna moeten we een 3-tal uren rijden tot aan onze lodge (gelegen in Murchison Falls NP) waar je de nacht kan doorbrengen met de geluiden van de brullende nijlpaarden op de achtergrond.

Dag 4: Game drive en Top of the Falls in Murchison Falls NP

In de vroege ochtend vertrek je voor een jeepsafari om olifanten, giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden, verschillende soorten antilopen en vele tropische vogels te spotten. Ze zijn hier allemaal te vinden! In het zachte ochtendlicht kan je het ontwakende wild op zijn mooist fotograferen.

Na de lunch gaan we per boot op de Nijl richting Murchison Falls. De badende nijlpaarden en de krokodillen die rusten op de zandbanken beloeren je vanuit het water. Ook kom je een grote variëteit aan vogelsoorten tegen. Je doet een hike van een 45 tal minuten naar de indrukwekkende top of the Falls. Boven kan je het kolkende water dat zich door de smalle kloof wringt bewonderen en luisteren naar het indrukwekkende geluid van het water dat tegen en tussen de rotsblokken door raast. Terwijl je een prachtig zicht hebt op de kloof geraak je ongetwijfeld onder de indruk van de kracht van de natuur. Ongetwijfeld een mooi plaatje! Na deze hike ga je terug naar je lodge.

Dag 5: Deltacruise, game drive en bushdinner in Kabwoya Wildlife Reserve

In Murchison Falls NP kan je ‘s morgens vroeg genieten van een ontzettend rustgevend tochtje op de Nijl waarbij je 20 km stroomafwaarts vaart naar de Lake Albert Delta. Doordat je je te midden van een “wetland” bevindt en langs plaatsen met veel papyrus vaart kom je vogelsoorten tegen die specifiek zijn voor dit soort leefgebied.

Na de lunch zetten we onze tocht verder naar een Lodge gelegen vlak naast Lake Albert. Hier gaan we onmiddelijk vertrekken voor een avondsafari in Kabwoya Wildlife Reserve en begeven we ons naar een prachtige locatie met zicht op Lake Albert voor een heerlijke bushdinner.

Dag 6: Birding en rit naar Kibale Forest

‘s Morgens gaan we op pad voor een birding walk. In het Kabwoya Wildlife Reserve zijn er meer dan 460 vogelsoorten aanwezig. Neem dus zeker je camera mee voor deze ultieme birding experience. (Indien Lake Albert Safari Lodge volzet of niet beschikbaart: alternatief vanuit Miika Eco Resort Lodge: Birding of Nature walk in Bugoma Forest).

Na de lunch rijden we door naar een gezellige accommodatie aan de rand van Kibale NP waar we gaan overnachten.

Dag 7: Chimp Tracking

Dit wordt ongetwijfeld een leuke dag! Na een korte briefing tracht je samen met een ranger met max 6 personen de chimpansees op te sporen in het regenwoud. Deze stevige tocht duurt een 3,5-tal uren. Aan de hand van voetafdrukken, afgeknabbelde vruchten, uitwerpselen en hun geroep door het woud probeer je de chimps op te sporen. Heel spannend als je plots de luide chimpanseegeluiden opvangt en je verder gaat richting het geroep. Eens je ze op het spoor gekomen bent kan je een uur bij hun vertoeven om ze te kunnen observeren in hun natuurlijke habitat. 

Na de lunch gaan we een wandeling maken in Bigodi Swamp, een moerasgebied aangrenzend aan Kibale NP. Een houten wandelpad leid je door een papyrusmoeras waarbij je verschillende primatensoorten kan spotten. Bovendien is dit leefgebied voor 138 vogelsoorten. Hierna ga je terug naar je lodge van de dag voordien

Dag 8: Rit naar Queen Elizabeth NP en Kazinga Channel en Vulkanische Route

Na een 2-tal uren en ben je aangekomen in Queen Elizabeth NP waar je na de lunch een boottocht doet op de Kazinga Channel, een 32 km lang natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George verbindt. De Kazinga Channel is een ware verzamelplaats voor al het wild dat wil baden, drinken, eten… Gegarandeerd zie je troepen olifanten, kuddes buffels, nijlpaarden, krokodillen, zwermen vogels en nog veel meer. Van op het topdek kan je mooie foto’s trekken. Deze grote hoeveelheden wild zo kort bij elkaar zien zorgt ervoor dat je geen minuut wil missen van dit natuurtafereel. Je gaat tot aan de delta van Lake Edward die gedeeltelijk toebehoort aan Congo van waaruit je zicht heb op een vissersdorpje en Virunga National Park in Congo.

Hierna ga je een vulkanische route verkennen; een route met prachtige panorama’s en een weg die zich baant tussen het heuvelachtige landschap met zijn kratermeren.. Van hieruit ga je naar je volgende overnachtingsplaats waar je vanuit je kamer een geweldig zicht hebt over de vlakte van Queen Elizabeth National Park.

Dag 9: Game drive en rit naar Ishasha sector

‘s Morgens ga je vroeg op pad om tijdens een sunrise safari een poging te doen om vier van de big five te spotten. Dit is je uitgelezen kans om prachtige foto’s te maken bij het juiste zonlicht.

Na de lunch rijd je een 2-tal uurtjes verder door naar je lodge in de Ishasha regio, een lodge met een onzettend rustige ligging. Hier kan je na het eten met een drankje rond het kampvuur nog wat napraten over je fototocht.

Dag 10: Game drive en rit naar Bwindi NP

Deze regio vlak bij de Congolese grens is bekend om zijn boomklimmende leeuwen. Maar ook olifanten en de vele antilopen zorgen ervoor dat dit gedeelte van Queen Elizabeth NP het bezoeken meer dan waard is. Na de gamedrive gaan we terug naar onze lodge voor een heerlijke lunch.

Hierna rijden we door naar onze accommodatie in Bwindi NP. Hier doe je een culturele activiteit waarbij je onder leiding van een gids kennis maakt met het lokale dorpsleven en luistert naar de levensverhalen van de Batwa die tot in de jaren ’90 leefde in de wouden van West-Oeganda.                      

Dag 11: Optioneel: Gorillatracking of culturele actviteit

Dit wordt zonder enige twijfel het hoogtepunt en het spannendste moment van je reis. Na je ontbijt ga je richting vertrekpunt waar je na een briefing start je aan een superleuke maar mogelijk best zware trektocht door de jungle. Samen met een ranger ga je op zoek naar sporen van de gorillatroep zoals uitwerpselen, afgekraakte takken, voetsporen… Omdat de troep zich elke dag verplaatst is het onmogelijk om een tijd te plakken op deze tocht. Als je bij de troep aankomt overvalt een gevoel van bewondering en ontzag je wanneer je deze majestueuze wezens ziet tussen het struikgewas. Je geraakt er niet op uitgekeken; zo indrukwekkend zijn ze. Als je hun regels respecteert zijn ze zeer zachtaardig. Het is heel belangrijk dat je de instructies van de ranger goed opvolgt. Je blijft een uur in hun aanwezigheid om dan terug te beginnen aan de afdaling. Een uur dat levenslang in je geheugen gegrift blijft. Hierna gaan we terug naar onze lodge van da dag voordien om te overnachten.

Aangezien de permits voor de Gorillatracking duur zijn worden er ook mogelijke alternatieven aangeboden op deze locatie. Indien gewenst kan je ons gerust meer uitleg vragen over de alternatieve mogelijkheden.

Dag 12: Lake Bunyonyi en Bezoek aan Blacksmith met Boda Boda

‘s Morgens rijd je eerst naar je accommodatie aan Lake Bunyonyi (3u10’) waar je na de lunch de boda boda (motortaxi) kan opstappen en langs het meer rijdt dat getekend is door zijn vele eilandjes. Ook brengen we een bezoek aan  de Blacksmith van het dorp.

Hierna ga je terug naar je lodge. ‘s Avonds kom je te weten waarom de naam van je accommodatie “Birdnest ” zijn naam niet gestolen heeft.

Dag 13: Birding, rit naar Lake Mburo NP

Bunyonyi is een lokaal woord dat “vogels” betekent. Het meer is een thuishaven van heel veel vogelsoorten. Vanuit een bootje kan je vooral de vele watervogels spotten die zich rondom de eilandjes begeven. Er leven meer dan 200 vogelsoorten in het gebied rondom Lake Bunyonyi.

Na deze leuke birding experience rijd je richting Lake Mburo NP.(3u20′) (Lunch on the way: Igongo Cultural Center) waar je nog een avondsafari doet. Hierna ge je naar je accommmodatie aan de rand van Lake Mburo NP. Houd je rugzak goed bij voordat nieuwsgierige aapjes ermee op de loop gaan.

Dag 14: Wandelsafari en rit naar Entebbe

Een walking safari door Lake Mburo NP is een heel unieke ervaring. Lake Mburo NP is het ideale park om op een veilige manier een wandelsafari (georganiseerd door UWA, niet door de lodge zelf) te doen wegens gebrek aan leeuwen en olifanten. Samen met de ranger die je heel interessante weetjes kan bijleren over de natuur en de dieren rondom je begeef je je van de begane paden af en ga je op zoek naar giraffen, zebra’s, buffels, impala’s, topi’s, wrattenzwijnen, de waterbok en nog zo veel meer. Een heel ontspannende, mooie en leerrijke wandeling! Je vertrekt bij zonsopgang;het ideale moment om te al deze dieren bij een zacht zonlicht te fotograferen. De ranger weet hoe ze de dieren kan benaderen zonder ze af te schrikken. Plots sta je temidden van de gigantische giraffen die je nieuwsgierig bekijken. De buffels moeten we zien te ontwijken. Na even wandelen zie je de waterbokken je in groep met gespitste oren aankijken. Een echte intense natuurbelevenis die je zeker de moeite waard gaat vinden!

Na de walking safari zijn we jammer genoeg bijna aan het einde van onze reis en rijd je terug richting Entebbe (lunch on the way:  Equator Pachea lunch )waar je de nacht doorbrengt in het hotel waar je de eerste 2 nachten verbleven hebt.

Dag 15: Vervoer naar de luchthaven en vlucht naar huis

Je gids brengt je naar de luchthaven vanwaar je je vlucht naar huis neemt. Indien je een avondvlucht hebt kan je optioneel nog een bezoek brengen aan de Reptile Village in Entebbe of aan het Wildlife Education Center (zoo).

€3.990,-

Inclusief:

 • Dossierkosten
 • Accommodaties
 • Maaltijden: Full Board (met uitzondering van 2x lunch onderweg)
 • Activiteiten
 • Permit voor de chimpansee tracking
 • Parkentrances
 • Huur auto
 • Benzine
 • Loon Gids

Exclusief:

 • Vlucht
 • 2x Lunch onderweg (Ziwa Rhino Sanctuary, Igongo Culturale center), snacks, drank
 • Visum
 • Gorillapermit: optioneel: $700

Prijzen zijn berekend o.b.v. van een dubbele bezetting van de kamers (Double of Twin) en o.b.v. een groepje van 6 personen.

Bij deze reis ligt de hoofdfocus uiteraard op fotografie. Je krijgt de kans om prachtige panorama’s, savannes, regenwoud, moerasgebied, heuvellandschap, theeplantages…te fotograferen. Verder richten we ons uiteraard op al de wilde zoogdieren in de nationale parken, de vele kleurrijke vogelsoorten en natuurlijk niet te vergeten de primaten. De imposante mountaingorilla’s, de chimpanzees, de golden monkeys, de baboons… ze komen allemaal aan bod. We proberen ook zeker een stukje cultuur vast te leggen. In Oeganda heb je een grote verscheidenheid aan landschappen, planten- en dierenrijk waardoor de fotografie liefhebber voor een heel deel uitdagingen komt te staan. We gaan zowel fotograferen bij het opkomen en ondergaan van de zon als overdag in de hevige middagzon die aan de evenaar hoog aan de hemel staat; in heel wisselende lichtomstandigheden dus. De mooiste foto’s kan je uiteraard bij opkomende en ondergaande zon nemen. Vooral ‘s avonds ziet het wildlife er prachtig uit; antilopen overgoten in een gouden gloed, het gouden zonlicht in de manen van een zebra… Er wordt tijd genomen bij de taferelen die zich lonen zodat je met prachtig beeldmateriaal thuis kan komen.

%d bloggers liken dit: