Take-it-easy Reis Tanzania

Take-it-easy Reis Tanzania

DSC_2440 (2)
DSC_9672 (2)
DSC_7321 (2)
DSC_7296 (3)
DSC_7468 (2)
DSC_7487 (2)
DSC_9618 (2)
DSC_9769 (2)
DSC_9789 (2)
IMG_20200830_150633 (2)
PlayPause
previous arrow
next arrow

Ben jij de persoon die geniet van het uitzicht op de Kilimanjaro met een glaasje in de hand in de plaats van zelf de intensieve bergtocht te doen? Dan zit je goed met de Take-it-easy Reis van Running Wild Travels! Hier is vakantie een échte relaxerende ervaring. Je accommodaties zijn een oase van rust en je doet dagelijks activiteiten in de natuur. Je geniet op een rustige manier van safari’s, unieke natuurwandelingen, boottochten, heerlijke meergangendiners en de azuurblauwe Indische Oceaan van het eiland Zanzibar. Je keert zeker en vast weer naar huis met een volledig ontspannen mindset.

Dag 1: Vlucht en aankomst Kilimanjaro International Airport

Je Running Wild Travels gids wacht je op aan de luchthaven. Hij brengt je naar een gezellige accommodatie in Moshi waar je uitzicht hebt op de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro.

Dag 2: Chemka Hot Springs

Na het ontbijt vertrek je naar de Chemka Hot Springs: een waar paradijs op aarde. Spring met een salto in het helderblauwe, lauwe water om vervolgens onder de boomstronken door te duiken. Of dobber ontspannen op een rubberband tussen de groene bomen die over het water hangen. Kleurrijke vogels nestelen zich in de natuurpracht om je heen. Wanneer je uitrust aan de kant komen kleine visjes je huid reinigen. De garra rufa (doktersvis) wordt ook in spa-oorden gebruikt voor het reinigen van de huid.

Je geniet van een lunchpakket en rijdt naar Arusha waar je een bezoekje brengt aan de Shanga Workshop. Shanga is een sociale onderneming waar mensen met een beperking unieke en kwaliteitsvolle juwelen, huishoudartikelen en glaswerk creëren met gebruik van gerecycleerde materialen. Hierna installeer je je in je lodge met een meergangendiner.

Dag 3: Wandelsafari Arusha National Park & Ontspannende Kanotocht

In Arusha National Park maak je de mooiste wandelsafari die je je kan inbeelden: een kudde torenhoge giraffen (a tower) wandelt je sloom voorbij om te kauwen op de groene blaadjes van acaciabomen. Zo voorzichtig mogelijk passeer je een kudde buffels en zie je de wrattenzwijnen (‘pumbas‘) wegvluchten in het hoge gras met hun staart de lucht in. Te midden van de wilde natuur begeleidt een ervaren ranger je met de nodige instructies voorbij het dierenrijk. Je komt prachtige uitzichten tegen zoals een hoge waterval gelegen in het hart van het park, de Ngurdoto krater en de Momella Lakes waar roze flamingo’s zich te goed doen aan de algen in het zoutmeer. Met wat geluk spot je ook de colobus monkey en de blue monkey.

Na je picknick ga je naar Lake Duluti om op een rustig tempo het meer rond te dobberen in je kano. Telkens je de oevers benadert zie je de grootste vertegenwoordiger van de hagedissen, de varaan, het groene struikgewas invluchten. Geniet vanop het groene water van een prachtig zicht op Mount Meru terwijl je kleine kleurrijke vogels zoals de kingfisher (ijsvogel) hun nesten ziet bouwen in het riet aan de kant. Of aanschouw hoe grote vogels zoals de blauwe reiger, de visarend, de hamerkop of de cormorant (aalscholver) zich komen verfrissen in het water.

Dag 4: Tarangire National Park

In de voormiddag rijd je naar Tarangire National park, gekenmerkt door haar gigantische en indrukwekkende baobabbomen en het ideale park om grote kuddes olifanten te spotten. Je installeert je in je lodge te midden in de natuur waar je luncht. In de namiddag doe je een jeepsafari. In de stevige en ruime 4×4 Toyota landcruiser doorkruis je de savanne om de wilde dieren op te sporen. Rechtstaand in de auto speur je de vlaktes af onder de schaduw van het pop-up roof van de auto. Je gids kan zowel kuddes olifanten als de kleinste, unieke vogels spotten in de verte.

Dag 5: Ochtendsafari en Fietstocht door Mto wa Mbu

Je staat voor het ochtendgloren op om een ochtendsafari te doen door Tarangire National Park. De eerste uren van de dag zijn de dieren het meest actief en vallen de warme zonnestralen prachtig op de savanne voor de beste foto’s. Je kan er ook voor kiezen een luchtballonsafari te doen boven de savanne bij zonsopgang (niet inbegrepen in prijs).

Je rijdt verder naar het dorp Mto wa Mbu waar je een mix van culturen tegenkomt. Hier doe je een ontspannende fietstocht waar je geniet van allerlei dorpstaferelen. Je passeert groene bananenplantages en ziet mensen aan het werk op de rijstvelden. Wanneer je op een open vlakte aankomt met je fiets is het tijd om de horizon af te speuren naar kuddes van zebra’s en gnoes die zich komen verfrissen aan een gigantisch meer. Je fietst met je gids iets dichter bij de dieren zonder ze te storen. Ten slotte eindig je met een lokaal gebrouwen bananenbiertje in je hand en krijg je het intensieve proces te zien hoe dit gebrouwen wordt van graan tot sap.

Dag 6: Safari & Kanotocht Lake Manyara

Tijdens je ochtend game drive door Lake Manyara National Park ga je zoek naar de boomklimmende leeuwen! De meeste leeuwen in dit park rusten door de dag uit in de bomen: een bizar en uniek uitzicht. Verder aan Lake Manyara komen honderden roze flamingo’s zich voeden aan de algen van het zoute meer (afhankelijk van het seizoen).

Na je picknick kan je vanuit je kano langs de oevers van Lake Manyara varen waar olifanten, giraffen, buffels en andere dieren zich komen verfrissen. Enkele vogels die je hier kan spotten zijn visarenden, pelikanen en reigers. De beschikbaarheid van deze kanotocht is afhankelijk van het waterniveau.

Dag 7: Treetop Canopy Walk & Datoga (Lake Eyasi)

In de voormiddag doe je de Treetop Canopy Walk in Lake Manyara National Park. Je wandelt vanop de bodem van oeroude bossen tot de toppen van de bomen via een houten hangbrug. Langs de grote boomstammen kom je oog in oog met het natuurleven zoals kleurrijke vogels, vlinders en meestal ook aapjes zoals de Blue Monkey. Samen met je gids bevind je je 18m boven de aardbodem en wandel je van viewpoint naar viewpoint.

In de namiddag rijd je naar Lake Eyasi om na de lunch een bezoek te brengen aan de Datoga. Bij deze semi-nomadische herders krijg je een kijkje in hun woonplaats en kan je het proces van graan tot meel maken zelf uitproberen. Ze staan ook bekend als krijgers en ervaren blacksmiths. Je ziet hoe ze vakkundig op zeer korte tijd pijlen en prachtig gedetailleerde, goudkleurige armbanden maken van een klomp metaal.

Vanuit je accommodatie kan je in de warme wind aan Lake Eyasi met een korte avondwandeling tot het meer wandelen. Terwijl de vissers nog druk bezig zijn hun vis binnen te halen aan de hand van speciale vistechnieken kan je de oranje zon boven het meer bewonderen die verdwijnt achter de bergen. Terwijl de rood-oranje gloed zich verspreidt over het meer verlenen de vissers voor enkele minuten en een centje hun houten boot maar al te graag. Op die manier kan je je dag al dobberend met een prachtig uitzicht afsluiten.

Dag 8: Vlucht naar het eiland Zanzibar

In de ochtend rijd je naar Manyara Airport waar je een klein vliegtuig opstapt naar Zanzibar. In de late namiddag word je naar je hotel aan het strand gebracht. Weg van de drukte van Stonetown kom je hier met je voeten in het witte zand en zicht op de azuurblauwe oceaan helemaal tot rust.

Dag 9: Prison Island, Nakupenda Island & Peddleboarding

In de ochtend rijd je naar de historische stad Stonetown. Een houten bootje staat voor je klaar om je naar kleine eilandjes met witte stranden te brengen. Wanneer je aankomt op Prison Island kan je zo’n 100tal reusachtige landschildpadden aaien. In deze tropische paradijselijke omgeving bevindt zich eveneens een oude ruïne waaraan een stuk geschiedenis verbonden is. Wandel ook zeker even de houten steiger boven het azuurblauwe water af. Je vaart verder naar Nakupenda Island. Op deze zandbank eet je een overheerlijk verse seafood lunch. Met een snorkel, duikbril en zwemvliezen kan je overal vanop de zandbanken of vanuit de boot het water inspringen. Zanzibar is een waar snorkelparadijs. Je vaart de heldere oceaan af op zoek naar de mooiste koraalriffen. Kleurrijke vissen zoals uit de Nemo-film komen je begroeten door rustig onder je door te zwemmen. Neem dus zeker een kijkje in de onderwaterwereld want het is absoluut de moeite waard!

In de buurt van de historische stad Stonetown kan je chillen op je peddleboard en genieten van de zonsondergang over het water. Zet je zonnebril op, probeer staand je balans te houden op je board terwijl je geniet van het uitzicht over de oude stad en de vele vissersbootjes aan de kust. De gids leert je hoe te peddleboarden, waarna je verder van de oceaan kan genieten in een bar met een drankje in de hand. ‘s Avonds kan je indien gewenst je maag vullen met typische Zanzibari tapas op de gezellige Forodhani avondmarkt, gelegen aan het strand. Een echte aanrader!

Dag 10: Kuza Cave & Jozani Forest

In de magische grotten op Zanzibar (Kuza Caves) kan je na een korte historische uitleg een heerlijk verfrissende duik nemen in het heldere water van de grot.

Na je lunch wandel je door Jozani Forest waar een gids je uitleg geeft over medicinaal gebruik van de planten in het woud. Even later spoor je de red colobusmonkey optijdens de mangrovewandeling: je volgt een houten wandelpad door de unieke mangroves van Zanzibar om te eindigen met een selfie bij de red colobus aapjes en de blue monkeys. Deze red colobus Zanzibarsoort is nergens anders te vinden dan buiten Zanzibar.

Dag 11: Nungwi Turtle Conservation Pond

In het noorden van Zanzibar ga je zeeschildpadden bewonderen in een natuurlijke waterpoel. Hier kom je meer te weten over het beschermingsproject: de dorpelingen van Nungwi startten in 1993 de turtle sanctuary om zeeschildpadden in gevaar in een beschermde omgeving te laten opgroeien voordat ze terug in de oceaan uitgezet worden. Gewonde schildpadden die per ongeluk in visnetten vast geraken en ook de schildpaddeneieren die mensen op het strand tegenkomen worden naar hier gebracht zodat de zeeschildpadden in alle rust en in een beschermde omgeving kunnen herstellen of opgroeien.

Dag 12: Vervoer naar de luchthaven en vertrek

Je gids brengt je naar de internationale luchthaven van Zanzibar vanwaar je je vlucht naar huis neemt.

€3.740,- p.p.

Inclusief:

 • Accommodatie + maaltijden half board (soms full board)
 • Activiteiten
 • Entrance fees Nationale Parken en historische sites
 • Huur auto
 • Benzine
 • Loon Gids

Exclusief

 • Binnenlandse en buitenlandse vluchten
 • Een aantal keer lunch
 • Dranken en snacks
 • Visum
 • Luchtballonsafari (optioneel)

Prijzen zijn berekend o.b.v. van een dubbele bezetting van de kamers (Double of Twin) en o.b.v. een groepje van 4 personen

%d bloggers liken dit: