10-daagse Motorbike Safari Tanzania

10-daagse Motorbike Safari Tanzania

SemmyDueren.MotoSafari-6
DSC_8646 (4)
BEWERKT-3-2-MotoSafari-163
SemmyDueren.MotoSafari-40
SemmyDueren.MotoSafari-49
SemmyDueren.MotoSafari-110 (2)
SemmyDueren.MotoSafari-33
SemmyDueren.MotoSafari-124 (2)
SemmyDueren.MotoSafari-137 (2)
SemmyDueren.MotoSafari-143
giraffe-tanzania-safari-animals (2)
PlayPause
previous arrow
next arrow

10 daagse motorrit: Lake Chala – Usambara Mountains – Tarangire Nationaal Park – Manyara – Lake Eyasi – Lake Natron. Voor de avontuurlijke off-road motorijders. Moto’s zijn van het type Honda CRF 250 LA en worden ter plaatse gehuurd. Jullie worden overal begeleid door 2 lokale Engelssprekende motogidsen die ook mechanieker zijn en een supportvehicle volgt jullie route. Get ready to take a ride on the wild side! 90% off-road.

Dag 1: Aankomst in Kilimanjaro International Airport

Jullie motorbike gidsen wachten jullie op aan de luchthaven en brengen jullie naar een hotel waar jullie je kunnen opfrissen en kennismaken met de moto’s. Jullie proberen de moto’s alvast uit. ’s Avonds ga je naar een barbecue in Arusha. Tijdens deze avond krijg je een briefing over de activiteiten van de volgende dag. Na het eten kunnen jullie nog iets gaan drinken als jullie willen, of terugkeren naar de lodge voor een goede nachtrust.

Dag 2: Rotsachtige, off road zandwegen en boswegen

Vandaag doen jullie een 300 km lange rit (+- 8u rijden). Slechts 8 km is tarmac.

het ontbijt verlaat je Arusha en tak je af op een pad naar het noorden dat gebruikt wordt voor geiten naar het Mount Meru woud. Tijdens deze rit houden we een stop voor een uitzicht op Mount Meru en Arusha stad. De rit gaat over grind en nieuwe tarmac wegen. Deze leiden je naar de mijnen waar waardevolle edelstenen (Tanzanite) opgegraven worden in Simanjiro District. Jullie tanken in een klein Maasai stadje waarna jullie naar een verborgen parel gaan: paradijselijke hot springs waar indien gewenst gezwommen kan worden en een lunch break wordt gehouden. Tijdens deze rit zal je een mooi uitzicht hebben op de hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro. ’s Avonds kom je aan in Lake Chala waar je kan avondeten en aan het kampvuur kan genieten van gekoelde dranken.

Dag 3: Lake Chala – Same: oostelijk bergpad

Vandaag doen jullie 120 km en zijn jullie 5 uur onderweg. Op bergachtige wegen ga je heuvels op en neer. Ongeveer 6 km is tarmac.

Na het ontbijt aan Lake Chala heb je tijd om naar het meer te wandelen. Jullie vertrekken in de zuidelijke richting naar de Pare Mountains op kronkelende zandwegen. Na de lunch break neem je de zandwegen naar Lake Jipe die op de grens ligt met Kenia. Hier heb je een mooi zicht op de kleine dorpen in de vallei. Vervolgens gaan jullie verder op zandwegen met heel scherpe bochten; een goede oefening voor de volgende dag met intensief rijden. Je gaat naar een hotel in Same dat een spectaculair zicht biedt op de zuidelijke Pare Mountains. Dit is bovendien de ideale toegangsweg naar Mkomazi Nationaal Park.

Dag 4: Same – Lushoto Highlands in Mambo Village

Vandaag doen jullie 190 km en zijn jullie 7 uur onderweg op zandwegen, steile en rotsachtige paden.

Na het ontbijt ontdek je de oostelijke Pare Mountains waar jullie naar beneden rijden naar de zuidelijke flanken (geen tarmac weg vandaag). Het pad leidt jullie langs savanne naar Lake Kalimawe dat omgeven is door rijstplantages en kleine dorpjes. De rit loopt vervolgens naar de buitengrenzen van Mkomazi Nationaal Park. Na de lunch exploreren jullie de Usambara Mountains, de kleine dorpjes Mnazi en Mlalo en palmboombossen. Jullie rijden zig zag naar de Usambara Mountains naar Mambo Village. Meer dan 2300 m boven de zeespiegel waardoor je een uniek zicht hebt over de regio. Na deze lange, vermoeiende dag geniet je van een koud biertje en welverdiende rust.

Dag 5: Lushoto Highlands – Maasai Steppe

Vandaag rijden jullie 240 km en zijn jullie een 7tal uur onderweg. Vooral bergafwaartse grind – en tarmacweg.

De Maasai steppe is gelokaliseerd tussen Tarangire Nationaal Park en de Simajiro vlaktes. Safari’s in de Maasai steppe bieden een zeer gevarieerde ervaring aan personen die zowel wildlife willen zien als willen wandelen of een culturele ervaring willen beleven. Dit gebied is hoofdzakelijk Maasailand waarbij de mensen hoofdzakelijk leven van het houden van vee. Behoud van dit gebied is cruciaal voor zowel de Maasai inwoners als het wildleven dat afhankelijk is van deze natuur.

Dag 6: Maasai steppe – Tarangire

Jullie maken een motorrit richting Tarangire.

Dit is een unieke gelegenheid om het Tarangire en Manyara ecosysteem te exploreren. Er wordt kennis gemaakt met de natuur, geschiedenis en cultuur van de Maasai steppe. Je krijgt uitleg over het ontstaan van de Rift Valley.

Dag 7: Safari in Tarangire Nationaal Park

Vandaag geen motorrit maar een jeepsafari!

Vandaag doe je een safari in Tarangire Nationaal Park met een Toyota 7X Lancruiser waar je te midden van de gigantische baobabbomen kan genieten van al het wildlife.

Dag 8: Tarangire – Manyara – Lake Eyasi

Vandaag rijden jullie 140 km en ben je ongeveer een 6 tal uren onderweg. Jullie nemen zowel tarmac als heuvelachtige paden, zand – en grindwegen.

Na het ontbijt verlaat je de lodge en rijden jullie naar het dorp Magara dat grenst aan Lake Manyara Nationaal Park. Dit is een rotsachtige en heuvelachtige weg op verschillende hoogtes en met verschillende soorten vegetatie. Hier nemen jullie een pauze voor de lunch. Vervolgens laten jullie het mooie uitzicht op de Rift Vallei achter jullie om naar Lake Eyasi te gaan. Op de hellingen van de Rift Vallei rijden jullie naar de Hadzabe of Datoga community. De Hadzabe zijn een van de laatste jager-verzamelaarsstammen en de Datoga zijn semi-nomadische herders alsook blacksmiths. Degenen die willen kunnen ’s avonds een korte wandeling naar Lake Eyasi maken om de zonsondergang over het meer te bewonderen, terwijl vissers hun netten binnenhalen.

Dag 9: Lake Eyasi – Lake Natron

Vandaan rijden jullie 150 km en zijn jullie een 7 tal uren onderweg over grindwegen en zandwegen.

Vandaag rijden jullie naar het verre noorden richting de savannevlaktes in Maasai gebied. Jullie rijden in vulkanisch gebied in de buurt van Oldoinyo Lengai (Maasaitaal voor ‘de Berg van God’): de laatste actieve vulkaan van Tanzania. De laatste uitbarsting vond plaats in 1970. Dit verbazingwekkende ruwe landschap aan de voet van de berg is steenachtige woestijn. Lake Natron is een gigantisch zoutmeer met flamingo’s dat tot aan de Keniaanse grens reikt. Hier heb je een spectaculair zicht bij zonsop – en ondergang. 

Dag 10: Lake Natron – Arusha

Vandaag rijden jullie 240 km en ben je een 7tal uren onderweg over goede zandwegen.

Hier heb je de mogelijkheid om een moeilijke route nemen (hardcore Monduli route) of een makkelijke route. Jullie rijden door heuvelachtig landschap waar jullie de Maasai hun koeien en geiten ziet hoeden. Mogelijks zie je ook antilopen en zebra’s. Jullie rijden op losse grind en zandweg waarna jullie over een goed onderhouden zandweg rijden. Aangekomen in Arusha kunnen jullie douchen voordat jullie een nachtvlucht naar huis nemen.

€3.670,- p.p.

Inclusief:

 • Luchthaven transfers
 • Accommodatie
 • Full board (ontbijt, lunch, diner)
 • Alle activiteiten
 • Loon Engelsprekende gidsen & mechaniekers
 • Huur motorbikes
 • Benzine
 • Reserve onderdelen en EHBO kit
 • Support vehicle voor bagage
 • Ingang fees nationale parken met bijhorende taksen en toeslagen
 • Moto verzekering voor derde partijen (= lichamelijke schade of materiële schade aan derden)

Exclusief

 • Vliegtuigtickets
 • Visum ($50)
 • Verplichte vaccinaties
 • Verzekering van $150 voor schade aan de moto: dekt schade tot $300.
 • Dranken
 • Persoonlijke reisverzekering of medische verzekering

Prijs is gebaseerd op een groepje van 6 personen dat samen reist.

%d bloggers liken dit: