De Hoogtepunten van Tanzania

De Hoogtepunten van Tanzania

White beach walk
boomklimmende leeuw
Afbeelding1
Afbeelding3
Afbeelding4
Afbeelding5
Afbeelding8
Afbeelding10
Afbeelding2
DSC_7689 (4)
36
39b
51c
previous arrow
next arrow

Deze 10-daagse reis door Tanzania geeft je een machtige safari ervaring gevolgd door relaxen op het strand. Hét bekendste Nationale Park in Afrika is de Serengeti, en het is zeker en vast de moeite waard!

Dag 0: Nachtvlucht

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro International Airport

Vlucht van Brussels International Airport naar Kilimanjaro International Airport, in het noorden van Tanzania. Je Engelssprekende Running Wild Travels gids verwelkomt je in de luchthaven. Hij brengt je naar een midrange accommodatie in Arusha amper 10min van de luchthaven. Hier heb je van aan het zwembad uitzicht op de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro. Je kan de volledige dag relaxen en genieten van de omgeving.

Dag 2: Safari in Lake Manyara Nationaal Park

Vandaag doe je je eerste echte jeepsafari in Lake Manyara Nationaal Park. In de stevige en ruime 4×4 Toyota Landcruiser doorkruis je de savanne om de wilde dieren op te sporen. Rechtstaand in de auto speur je de vlaktes af onder de schaduw van het pop-up dak van de auto. Je gids-chauffeur heeft geen moeite om elk dier vanop verre afstand al te spotten en je leuke feitjes mee te delen van de natuur om jullie heen. Lake Manyara Nationaal Park staat bekend om haar boomklimmende leeuwen en het grote meer omringd door verschillende vogelsoorten waaronder flamingo’s. Je krijgt een picknick met koffie en thee geserveerd in de natuur. Je zet de safari verder om uiteindelijk de savanne rond het meer te verlaten en te overnachten in een lodge in Manyara.

Dag 3: Ontdek de uitgestrekte savannes van de bekende Serengeti

Vandaag rij je Serengeti Nationaal Park binnen (uitgeroepen tot Africa’s Leading National Park 2020 en 2021). Deze savanne – ongeveer even groot als België – heeft een grote hoeveelheid aan wilde dieren die je de hele dag door kan opsporen met de safarijeep. Je passeert ook een gigantische poel met nijlpaarden.

Omgeven door de natuur in centraal Serengeti zal je de volgende 2 nachten spenderen in een comfortabel tented camp (met bedden, privé badkamer en restaurant).

Dag 4: Op zoek naar de Grote Migratie in de Serengeti

Vandaag spoor je de Grote Migratie (de ‘Grote Trek’) op in Serengeti Nationaal Park. Deze bestaat uit de gigantische kuddes van gnoes en zebra’s. Meer dan een miljoen gnoes graast de vlaktes af; een indrukwekkend zicht om te aanschouwen.

Je verkent verder de oneindige vlaktes en probeert de Big Five en zoveel meer te spotten: leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, de zeldzame neushoorns…

Je overnacht in dezelfde accommodatie in de Serengeti. Optioneel: luchtballonsafari (exclusief: €530 per persoon)

Dag 5: Sunrise Safari in de Serengeti en verkenning Ngorongoro Krater

Je staat op voor het ochtendgloren om een Sunrise Safari te doen. De dieren worden bij de eerste zonnestralen actief en het warme licht valt ideaal om mooie foto’s te trekken.

Je rijdt het park uit en rijdt richting de Ngorongoro Krater. De 610 meter diepe Ngorongoro Krater is een gigantische caldera van een uitgedoofde vulkaan. Een overvloed aan savannedieren en aan roofdieren zoals leeuwen bevindt zich in deze savannevlakte binnen de heuvels van de grootste ingestorte vulkaan ter wereld. Dit UNESCO Werelderfgoed is een van de weinige plaatsen waar de bedreigde black rhino nog voorkomt en waar je de meeste kans hebt om de Big Five te spotten. Wanneer je bovenaan de rand staat met uitzicht over de uitholling zie je waarom dit een natuurwonder is. In de krater ga je op safari waar je elk mogelijk dier kan tegenkomen.

Dag 6: Rit naar Arusha en rust

Vandaag rijd je terug naar de stad Arusha waar je de Cultural Art Gallery & Shop kan bezoeken. Ook de befaamde Tanzaniaanse edelsteen ‘Tanzanite’ kan je hier kopen in de vorm van juwelen.

Rust. Zwembad aanwezig in de accommodatie.

Dag 7: Vlucht naar het tropische eiland Zanzibar

In Arusha word je naar de luchthaven gebracht. Van hier neem je een binnenlandse vlucht met een klein vliegtuigje tot in Zanzibar International Airport. Je wordt opgewacht door aan de luchthaven en naar je hotel gebracht, gelegen aan het strand. Weg van de drukte van het stadje Stone Town kom je hier met je voeten in het witte zand en zicht op de azuurblauwe oceaan helemaal tot rust. Hier zal je verblijven tot het einde van je reis.

Dag 8: Stone Town Tour & Prison Island

Na het ontbijt brengt een taxi je naar Stone Town. Met een begeleide tour door het historische stadje Stone Town (Zanzibar) kan je de levendige sfeer van het eiland opsnuiven. De unieke mix van de Swahilicultuur, de Arabische- en Indische cultuur weerspiegelt zich in de verbazingwekkende architectuur van de hele stad. Smalle witte straatjes, Arabische deuren, moskeeën en kerken, een paleis, een oud Portugees/Omani fort, historische sites met betrekking tot slavernij, markten overladen met honderden kruiden, kleurrijke kangas en kitenges (kleurrijke doeken die rond het lichaam gedragen worden)… zijn opvallend in het straatbeeld aanwezig!

Na de lunch maak je een korte boottocht naar Prison Island. Hier kan je zo’n 100tal reusachtige landschildpadden bewonderen en aaien. In deze tropische paradijselijke omgeving bevindt zich eveneens een oude ruïne waaraan een stuk geschiedenis verbonden is. Wandel ook zeker even de houten steiger boven het azuurblauwe water af.

Dag 9: Safari Blue

In de ochtend brengt de taxi je naar het zuidwesten van het eiland Fumba Village. Een mahonie-houten motorboot met zeil (een traditionele dhow) staat voor je klaar om je naar kleine eilandjes met witte stranden te brengen. Je vaart over het heldere, azuurblauwe water van de Indische Oceaan. Zanzibar is tevens een waar snorkelparadijs. Je vaart de heldere oceaan af op zoek naar de mooiste koraalriffen. Snorkelmateriaal en een snorkelgids is aanwezig, dus neem gerust een kijkje in de onderwaterwereld!

Op een van de vele witte stranden eet je een overheerlijk verse Swahili seafood barbecue als lunch. Tijdens je vaartocht is er ook kans dat je dolfijnen spot. Rond 16:30u vaar je terug aan land.

‘s Avonds kan je indien gewenst je maag vullen met typische Zanzibari tapas op de gezellige Forodhani avondmarkt. Hier valt ook een indrukwekkende zonsondergang te bewonderen.

Dag 10: Jozani Forest en vlucht naar huis

In de voormiddag wandel je door Jozani Forest waar een gids je uitleg geeft over medicinaal gebruik van de planten in het woud. Even later spoor je de red colobusmonkey op tijdens de mangrovewandeling: je volgt een houten wandelpad door de unieke mangroves van Zanzibar om te eindigen met leuke foto’s bij de red colobus aapjes en de blue monkeys. Deze red colobus Zanzibarsoort is nergens anders te vinden dan buiten Zanzibar.

Na de lunch brengt je gids je naar de internationale luchthaven van Zanzibar. In Zanzibar International Airport (Tanzania) neem je een terugvlucht naar Brussels International Airport (België) met onvergetelijke herinneringen nog fris in het geheugen.

 • €3.175,-pp: (6 personen)* met dubbele kamerbezetting
 • €3.350,-pp: (4 personen)* met dubbele kamerbezetting
 • €4.050,-pp: (2 personen)* met dubbele kamerbezetting

*single supplement: €500,-

Deze prijzen zijn geldig tot eind 2023.

Inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Lunch op dag 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9
 • Avondmaaltijd op dag 1, 2, 3, 4, 5, 6
 • Activiteiten
 • Entrance fees van nationale parken en historische sites
 • Huur safarijeep
 • Benzine
 • Loon gidsen
 • Taxivervoer en bootvervoer

Exclusief

 • Internationale en nationale vluchten
 • Visum
 • Enkele maaltijden ter plaatse te betalen (zie inclusief)

%d bloggers liken dit: