Ontmoetingsreis Tanzania

Ontmoetingsreis Tanzania

Matebete
DSC_1697 (3)
DSC_1704 (2)
DSC_1757 (3)
DSC_4664 (4)
DSC_5533 (3)
DSC_5856 (2)
PlayPause
previous arrow
next arrow

Mambo rafiki! Hello friend! Wil jij kennismaken met het dagelijkse leven in Tanzania? Heb je geen angst om even volledig van levensstijl te veranderen? Ervaar dan met Running Wild Travels het dorpsleven op verschillende plaatsen in Tanzania, ver weg van de toeristische drukte. Je laat je basiscomfort van België achter je en komt écht in contact met de mensen. Leer van hun sociale levensomgang, loop samen over fruitmarkten, bespreek cultuurverschillen en laat je verrassen door de Tanzaniaanse gastvrijheid. Je keert ongetwijfeld met een heel aantal grappige en hartverwarmende anekdotes weer terug naar huis!

Dag 1: Aankomst in Julius Nyerere International Airport

Je Running Wild Travels gids ontvangt je aan de luchthaven en brengt je voor je overnachting naar een gezellig, net hotel met zeezicht in Dar es Salaam.

Dag 2: Homestay in Morogoro

‘s Morgens na je ontbijt rijd je naar het stadje Morogoro, gelegen in het uitgestrekte Uluguru gebergte. Hier word je hartelijk verwelkomd door je gastgezin. Je participeert in hun dagelijkse activiteiten en leert een typische Luguru maaltijd meekoken met een Tanzaniaanse mama. Je overnacht bij je gastgezin.

Dag 3: Culturele activiteiten bij je gastgezin

Na het ontbijt doe je een culturele activiteit met je gastgezin zoals matten weven of potten maken. Bij de lunch neem je afscheid en kan je in de namiddag relaxen in een gezellig, net, kleinschalig hotel. Zo kan je de volgende dag uitgerust beginnen.

Dag 4: Hiking naar Choma Waterfalls

Je springt vroeg uit de veren om aan een hike te beginnen. Via kleine dorpen wandel je omhoog met een uitzicht op de stad Morogoro die kleiner en kleiner wordt. Bananenbomen en wilde bloemen in het heuvelachtige gebied sieren het landschap. Je hebt een prachtig uitzicht over de vallei met akkers waar de lokale landbouwers hun land bewerken. Je hiket verder naar de Choma Waterfalls door een bewonderenswaardige natuur. Hier geniet je van je lunchpakket en koel je af in het frisse water van de waterval. Na de afdaling rijd je naar Mikumi.

Dag 5: Safari in Mikumi National Park

Bij het ochtendgloren start je je jeepsafari door Mikumi National Park. Hier kom je zebra’s, olifanten, buffels, giraffen en allerlei soorten antilopes (impala, wildebeest, eland, rietbok…) tegen. Dankzij het pop-up roof van de grote jeep heb je een ideaal zicht over de uitgestrekte savannevlaktes. Met wat geluk kan je ook de leeuwen en hyena’s spotten! Na je lunch maak je een lange rit tot een rustgevende accommodatie in Iringa. Hier kan je ‘s avonds een kort wandelingetje maken rond de oude boerderij. Je krijgt een heerlijk diner voorgeschoteld en geniet van het warme haardvuur in de avond die plots kil lijkt te worden. De omgeving is enorm rustgevend en op een heldere nacht heb je hier ook prachtig zicht op de sterrenhemel.

Dag 6: Isimila Stone Age Site

In Iringa ligt de indrukwekkende Isimila Stone Age Site: een historische site bestaande uit hoge stenen pilaren tot wel 30 m lang. Samen met een gids wandel je door de droge canyon die gevormd werd door eeuwenlange erosie. Archeologen vonden hier belangrijke gebruiksvoorwerpen uit het steentijdperk. Na de warme wandeling fris je je op in je overnachtingsplaats van de avond ervoor. Je luncht waarna je de keuze hebt om verder te relaxen of om de stad te verkennen, een uurtje verder gelegen. Vanuit de stad kan je aan het viewpoint op de gigantische Gangilonga Rock de zonsondergang bewonderen.

Dag 7: Homestay bij Maasai & Canyon Visit

‘s Ochtends rijd je een hele afstand naar het afgelegen Maasaidorp Matebete, in Mbeya. Je wordt hartelijk verwelkomd door de mensen van het dorp, jullie lunchen en je installeert je in je tenten. In de late namiddag springen jullie met z’n allen achterop een bodaboda (motortaxi). Zo rijd je (soms zonder pad) door de natuur naar een uitgestrekte canyon. Hier kan je op een heldere dag een adembenemende zonsondergang aanschouwen. Wanneer het donker wordt verbaas je je aan de duizenden heldere sterren die afsteken tegen de zwarte lucht.

Dag 8: Natuurwandeling, Culturele Uitwisseling & Kerkbezoek

In de voormiddag maak je een wandeling in de verrassende natuuromgeving van het dorp. ’s Middags laten de Maasai zien hoe ze hun zelf geslachte geiten bereiden rond een vuur waarna je mee kan smullen van dit heerlijk verse vlees. In de namiddag krijg je meer uitleg over de culturele gewoontes van de Maasai en kan je gesprekken aangaan met de bewoners, al dan niet met vertaler. Je brengt ook een bezoekje aan de kerk van het dorp om een kerkdienst met Maasai gospel mee te maken.

Dag 9: Koeien melken & Culturele Dansen

’s Ochtends ga je mee naar de grote kuddes koeien om enkele pogingen ze te melken. Rond de middag leer je mee een Tanzaniaanse maaltijd bereiden en in de namiddag begint het feestelijke culturele gedeelte. De Maasaikrijgers en Maasaivrouwen nodigen je uit om mee te doen met hun culturele dansen. Elke dans staat voor een andere gelegenheid, waarbij de juwelen feestelijk rinkelen terwijl er wordt gesprongen en gezongen.

Dag 10: Vlucht naar Dar es Salaam en vlucht naar huis

Indien gewenst kan je vroeg opstaan om naar Lake Ngozi te gaan. Lake Ngozi is het tweede grootste kratermeer in Afrika. Dit prachtige meer is een hoogtepunt van Mbeya en zal een mooie indruk achterlaten voordat je in de namiddag weer het vliegtuig opstapt richting Dar es Salaam. In Dar es Salaam doe je een overstap naar huis.

€1.890,- p.p.

Inclusief:

  • Accommodatie + maaltijden half board
  • Activiteiten
  • Entrance fees voor Nationale Parken en historische sites
  • Huur auto
  • Benzine
  • Loon Gids

Exclusief

  • Binnenlandse en buitenlandse vluchten
  • Enkele maaltijden, dranken en snacks
  • Visum

Prijzen zijn berekend o.b.v. van een dubbele bezetting van de kamers (Double of Twin) en o.b.v. een groepje van 6 personen.

%d bloggers liken dit: