Luxereis Tanzania

Luxereis Tanzania

kili
pxfuel.com (6)
pxfuel.com (9)
kilindi-1
kilindi-2
kilindi-3
PlayPause
previous arrow
next arrow

Wil je even ontsnappen uit de drukte van het dagelijkse leven en eens genieten van een welverdiende rust? Geniet dan van de natuur en van de exclusieve services die jou aangeboden worden in de luxeaccommodaties. Bij deze reis ligt de focus op een gepersonaliseerd aanbod van je Tanzaniabeleving met overnachtingen in luxeaccommodaties.

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro International Airport

Je gids ontvangt je aan de luchthaven en brengt je naar je luxe accommodatie met natuuromgeving in Arusha. Onderweg kan je alvast een glimp opvangen van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro!

Dag 2: Vlucht naar Lake Manyara, Treetop Canopy Walk en Avondsafari

In de ochtend vlieg je met een korte binnenlandse vlucht naar Lake Manyara. Vlakbij de airstrip begint het woud waar je de Treetop Canopy Walk kan doen. Hier wandel je vanop de bodem van oeroude bossen tot de toppen van de bomen via een houten hangbrug. Langs de grote boomstammen kom je oog in oog met het natuurleven zoals kleurrijke vogels, vlinders en meestal ook aapjes zoals de Blue Monkey. Samen met je gids bevind je je 18m boven de aardbodem en wandel je van viewpoint naar viewpoint.

Na de lunch start je je eerste safari en trek je met de jeep door Lake Manyara National Park. Dankzij het pop-uproof kan je proberen de unieke boomklimmende leeuwen op te sporen! Je arriveert in je luxe accommodatie in de natuur waar je je kan opfrissen en klaarmaken voor het avonddiner.

Dag 3: Ochtendsafari en Kanotocht Lake Manyara

Je staat voor het ochtendlicht op om het meest spectaculaire moment van de dag mee te maken in de savanne: een ochtendsafari door Lake Manyara National Park. De eerste uren van de dag zijn de dieren het meest actief en vallen de warme zonnestralen prachtig op de savanne voor de beste foto’s.

In de namiddag kan je op het gigantische Manyara meer vanuit je kano langs de oevers varen waar olifanten, giraffen, buffels en andere dieren zich komen verfrissen. Ook duizenden flamingo’s voelen zich thuis in Lake Manyara en voeden zich aan de algen in het zoute meer. Andere vogels die je hier kan spotten zijn visarenden, pelikanen en reigers. De beschikbaarheid van deze kanotocht is afhankelijk van het waterniveau en het seizoen.

Dag 4: Mountainbiketocht Mto wa Mbu en naar de Ngorongoro Krater

Na het ontbijt maak je een ontspannende fietstocht in het dorp Mto wa Mbu waar je geniet van allerlei dorpstaferelen. Je passeert groene bananenplantages en ziet mensen aan het werk op de rijstvelden. Wanneer je op een open vlakte aankomt met je fiets is het tijd om de horizon af te speuren naar kuddes van zebra’s en gnoes die zich komen verfrissen aan een gigantisch meer. Je fietst met je gids iets dichter bij de dieren zonder ze te storen.

Je rijdt verder naar één van de mooiste accommodaties gelegen aan de rand van de Ngorongoro Krater. De Ngorongoro Krater is een gigantische caldera van een uitgedoofde vulkaan. Wanneer je bovenaan de rand staat met uitzicht over de uitholling zie je waarom dit UNESCO Werelderfgoed een natuurwonder genoemd wordt. Na je lunch kan je relaxen met een massage. Als kers op de taart eindig je de dag met een crater floor banquet (diner in de krater) waar je in een unieke setting geniet van een spectaculaire zonsondergang.

Dag 5: Crater Drive & Wandelsafari

’s Ochtends vroeg doe je een safari game drive in de Ngorongoro Krater. Hier leven bijna alle wilde diersoorten tezamen die in Oost-Afrika voorkomen. Een overvloed aan savannedieren en aan roofdieren zoals leeuwen bevindt zich in deze savannevlakte binnen de heuvels van de grootste ingestorte vulkaan ter wereld. Dit is een van de weinige plaatsen waar de bedreigde black rhino nog voorkomt en waar je de meeste kans hebt om de Big Five in één safari te zien. In de namiddag strek je de benen met een begeleide wandelsafari.

Dag 6: Olduvai Gorge, Shifting Sands en naar Serengeti National Park

Na een uitgebreid ontbijt bezoek je een historische plaats in Olduvai Gorge (de “Cradle of Mankind”) en aanschouw je de “Shifting Sands”: duinen bestaande uit assen van de vulkaan.

In de namiddag rijd je naar je volgende luxe accommodatie, omgeven door de uitgestrekte savannevlaktes van het wereldbekende Serengeti National Park. Onderweg kom je reeds heel wat wilde dieren tegen in het droge landschap. Na je welkom in het midden van het Serengeti ecosysteem fris je je op voor een gastronomisch meergangendiner. Wanneer de nacht valt kan je de sterrenkijker gebruiken om je te verbazen aan de oplichtende sterrenhemel.

Dag 7: Luchtballonsafari Seronera & Avond Game Drive

Je staat op voor de zonsopgang om voorbereid aan de luchtballonvaart te beginnen. Met een warme kop koffie of thee krijg je een duidelijke briefing van de piloot over veiligheid, opstijgen en landen. Terwijl aanschouw je hoe de luchtballon opgeblazen wordt. Eens je aan boord van de mand bent en de zon langzaam over de savannevlakte omhoog kruipt, begin je op te stijgen. Tijdens de vlucht heb je net als een vogel een ononderbroken zicht over de oneindige Serengeti vlaktes. De piloot spot voor jou de wilde dieren en doet de ballon dalen om een beter zicht te hebben en spectaculaire foto’s te kunnen trekken. Je stijgt weer om verder te vliegen en om te genieten van adembenemende zichten. Vanuit dit perspectief begrijp je nog meer waarom de Maasai de naam Siringet (“oneindige vlaktes”) gebruiken. De rust en stilte in de lucht laten je nog meer genieten van je kop koffie of thee in de luchtballon. De totaalvlucht duurt ongeveer 1 uur. Na de landing staat er een bush breakfast voor je klaar waar jou een uitgebreid ontbijt geserveerd wordt.

De volledige middag relax je al dan niet aan het zwembad. In de late namiddag staat de safarijeep weer voor je klaar voor een avond game drive in Serengeti National Park.

Dag 8: Laatste dag Serengeti

Als ochtendactiviteit kan je kiezen tussen een laatste jeepsafari in de Serengeti (inclusief), een wandelsafari door de savanne onder begeleiding van een gewapende ranger of een rhino viewing safari waar je specifiek op zoek gaat naar de zeldzame zwarte neushoorns (laatste 2 activiteiten exclusief). De namiddag spendeer je aan rust door middel van een wellness treatment. Hierna maak je je klaar voor een sfeervol bushdinner in de savanne. Tot de zonsondergang kan je je verbazen aan de wilde natuurpracht rondom je, tot de sterrenhemel weer begint op te lichten.

Dag 9: Vlucht naar Zanzibar

Na een uitgebreid ontbijt neem je een vlucht van de Seronera Airstrip in de Serengeti naar Kilimanjaro International Airport en stap je over op een vlucht naar het paradijselijke eiland Zanzibar. De namiddag neem je de tijd om je te installeren en te wennen aan de warmere temperatuur van het eiland.

Dag 10: Snorkeling Tour Mnemba Island

Zanzibar is een waar snorkelparadijs. Ontdek de prachtige onderwaterwereld met koraalriffen vol kleurrijke vissen rond Mnemba Island. Met een houten bootje vaar je de azuurblauwe, heldere oceaan af naar de mooiste koraalriffen. Met een snorkel, duikbril en zwemvliezen kan je overal vanop het strand of vanuit de boot het water inspringen. Kleurrijke vissen in alle vormen en maten komen je begroeten door rustig onder je door te zwemmen. Mnemba Island zelf is een klein tropisch stukje eiland dat zo op een postkaart past.

Dag 11: Historische tour Stonetown & Relaxation

In de voormiddag maak je een tour door het historische stadje Stonetown (Zanzibar) waar je de levendige sfeer van het eiland opsnuift. De unieke mix van de Swahilicultuur, de Arabische- en Indische cultuur weerspiegelt zich in de verbazingwekkende architectuur van de hele stad. Smalle witte straatjes, Arabische deuren, moskees en kerken, een paleis, een oud Portugees/Omani fort, historische sites met betrekking tot slavernij, markten overladen met honderden kruiden, kleurrijke kangas en kitenges (kleurrijke doeken die rond het lichaam gedragen worden)… Je krijgt het allemaal te zien!

In de namiddag laat je je lichaam en geest verwennen in een spa. Je kan kiezen uit verschillende professionele massage treatments specifiek voor jou lichaam. Volledig ontspannen kan je van een laatste diner genieten met zicht op de witte stranden en de oceaan.

Dag 12: Vlucht naar huis

Wie wil kan de voor de vlucht naar huis de voormiddag vullen met paddleboarding en kajakken vanuit de lodge. Je neemt het vliegtuig terug naar huis vanuit Zanzibar International Airport.

€16.990,- p.p.

Inclusief:

  • Dossierkosten
  • Accommodatie + maaltijden (full board)
  • Activiteiten
  • Entrance fees Nationale Parken en historische sites
  • Huur auto
  • Benzine
  • Loon Gids

Exclusief

  • Binnenlandse en buitenlandse vluchten
  • Dranken en snacks
  • Visum

Prijzen zijn berekend o.b.v. van een dubbele bezetting van de kamers (Double of Twin) en o.b.v. een groepje van 2 personen

%d bloggers liken dit: