Oeganda: De Groene Belevenis

Oeganda: De Groene Belevenis

NOT FREE Rhino sanctuary
DSC_5911 (5)
DSC_0488 (3)
DSC_5685 (3)
DSC_3777 - kopie
Afbeelding1
previous arrow
next arrow

Wil je een afwisselende reis door Oeganda met jeepsafari, bootsafari, wandelsafari, bushdinner, neushoorn tracking, chimpansee tracking en nog zoveel meer? Deze 15-daagse heeft zowel een mooi aanbod aan afwisselende natuurtaferelen als aan activiteiten.

Dag 1: Vlucht, aankomst in Entebbe International Airport

Je Running Wild Travels gids wacht je op aan de luchthaven en brengt je naar een gezellige kleinschalige accommodatie waar je wat kan uitrusten na je lange vlucht. Indien je ’s ochtends aankomt kan je samen met je gids in de namiddag eventueel nog een kleine rustige wandeling maken in de Botanical Gardens of je kan relaxen aan een beach restaurant/cafe aan het strand van Lake Victoria met een heerlijke Pina colada in de hand, een verse fruit juice of een snack.

Dag 2: Ziwa Rhino Sanctuary en rit naar Murchison Falls National Park

Na het ontbijt vertrek je naar de Ziwa Rhino Sanctuary waar je na een lunch op pad gaat voor de toch iets of wat spannende rhino tracking (neushoorntrekking). Hier krijg je de kans om deze bedreigde prachtige wezens, die deel uitmaken van de big five, in hun natuurlijke habitat te ontmoeten en te fotograferen. Het hele gebied is 70 km2 groot. Samen met een ranger die de natuur en het gedrag van deze dieren door en door kent ga je na een korte briefing, volgens de instructies van de ranger, op pad om ze van kortbij te kunnen bewonderen. Ook kom je hier meer te weten over hun levenswijze en over de werking van het reservaat.

Hierna moet je een 3-tal uren rijden tot aan je accommodatie gelegen aan de rand van Murchison Falls National Park.

Dag 3: Game drive en Bootcruise naar de Falls

In de vroege ochtend vertrek je voor een jeepsafari om olifanten, giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden, verschillende soorten antilopen en vele tropische vogels te spotten. Ze zijn hier allemaal te vinden! In het zachte ochtendlicht kan je het ontwakende wild op zijn mooist aanschouwen en fotograferen.

Na de lunch ga je per boot op de Nijl richting Murchison Falls. De badende nijlpaarden en de krokodillen die rusten op de zandbanken beloeren je vanuit het water. Ook kom je een grote variëteit aan vogelsoorten tegen. Na je terugkeer ga je met de jeep tot aan de top of the falls. Boven kan je het kolkende water dat zich door de smalle kloof wringt bewonderen en kan je luisteren naar het indrukwekkende geluid van het water dat tegen en tussen de rotsblokken door raast. Met zicht op de kloof kan je de impressionante kracht van de natuur aanschouwen. Ongetwijfeld een mooi plaatje! Hierna ga je terug naar jezelfde accommodatie van de dag voordien.

Dag 4: Deltacruise, Game Drive Kabwoya Wildlife Reserve en bushdinner

In Murchison Falls NP kan je ‘s morgens vroeg genieten van een ontzettend rustgevend boottochtje op de Nijl (Deltacruise) waarbij je 20 km stroomafwaarts vaart naar de Lake Albert Delta. Doordat je je te midden van een “wetland” bevindt en langs plaatsen met veel papyrus vaart kom je vogelsoorten tegen die specifiek zijn voor dit soort leefgebied.

Na de lunch zet je je tocht verder naar een Lodge gelegen vlak naast Lake Albert. Hier vertrek je onmiddellijk voor een avondsafari in het Kabwoya Wildlife Reserve en begeef je je naar een prachtige locatie met zicht op Lake Albert voor een heerlijke bushdinner.

Dag 5: Birding en rit naar Hoima Nature Reserve

‘s Morgens ga je op pad voor een birding walk. In het Kabwoya Wildlife Reserve zijn er meer dan 460 vogelsoorten aanwezig. Neem dus zeker je camera mee voor deze ultieme birding experience.

Na de lunch rijd je door naar een lodge gelegen aan het Bugoma regenwoud, leefgebied van zeer veel primaten en vogels.

Dag 6: Kleine natuurwandeling en rit naar Kibale NP

Vandaag kan je uitslapen. Na het ontbijt kan je rondom de lodge een kleine natuurwandeling van een 20-tal min doen om vogels en primaten te spotten. Hierna kunnen jullie wat rusten aan de lodge

Na de lunch vertrekken jullie via het Hoima Nature Reserve naar de volgende overnachtingsplaats, die gelegen is aan de rand Kibale National Park.

Dag 7: Nkuruba Nature Reserve en Bigodi Swamp

Na je ontbijt ga je een wandeling doen in het  Lake Nkuruba Nature Reserve. In dit natuurreservaat vind je 4 primatensoorten terug en heel veel vogels waaronder de prachtige Blue Turaco.

Na de lunch ga je een wandeling maken in Bigodi Swamp, een moerasgebied aangrenzend aan Kibale NP. Een houten wandelpad leid je door een papyrusmoeras waarbij je verschillende primatensoorten kan spotten. Bovendien is dit leefgebied voor 138 vogelsoorten.

Je gaat terug naar jezelfde accommodatie waar je kan genieten van een lekkere en uitgebreide maaltijd.

Dag 8: Chimp Tracking,  Rit naar Queen Elizabeth National Park

Dit wordt ongetwijfeld een leuke dag! Na een korte briefing tracht je samen met een ranger de chimpansees op te sporen in het regenwoud. Deze stevige tocht duurt een 3,5-tal uren. Aan de hand van voetafdrukken, afgeknabbelde vruchten, uitwerpselen en hun geroep door het woud probeer je de chimps op te sporen. Heel spannend als je plots de luide chimpanseegeluiden opvangt en je verder gaat richting het geroep. Eens je ze op het spoor gekomen bent kan je een uur bij hun vertoeven om ze te kunnen observeren in hun natuurlijke habitat. 

Na een 2-tal uren rijden ben je aangekomen aan Queen Elizabeth NP waar je overnacht met een uitgestrekt zicht over Queen Elizabeth National Park

Dag 9: Bootsafari en vulkanische route

Vandaag kunnen jullie uitslapen. Na de lunch doen jullie een boottocht op de Kazinga Channel, een 32 km lang natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George verbindt. De Kazinga Channel is een ware verzamelplaats voor al het wild dat wil baden, drinken, eten… Gegarandeerd zie je troepen olifanten, kuddes buffels, nijlpaarden, krokodillen, zwermen vogels en nog veel meer. Van op het topdek kan je mooie foto’s trekken. Deze grote hoeveelheden wild zo kort bij elkaar zien zorgt ervoor dat je geen minuut wil missen van dit natuurtafereel. Je gaat tot aan de delta van Lake Edward die gedeeltelijk toebehoort aan Congo van waaruit je zicht heb op een vissersdorpje en Virunga National Park in Congo.

Hierna ga je een vulkanische route verkennen; een route met prachtige panorama’s en een weg die zich baant tussen het heuvelachtige landschap met zijn kratermeren. Je overnacht opnieuw in dezelfde accommodatie als de nacht voordien.

Dag 10: Game drive in Queen Elizabeth National Park en rit naar de Ishasha sector

‘s Morgens ga je vroeg op pad om tijdens een sunrise safari op zoek te gaan naar o.a. olifanten, leeuwen, het luipaard en de buffels

Na deze ochtendsafari ga je naar de Ishasha sector van Queen Elizabeth National Park, gekend om zijn boomklimmende leeuwen. Hier overnacht je in een accommodatie die een oase van rust biedt.

Dag 11: Game drive in de Ishasha sector en rit naar Bwindi Impenetrable National Park

Vandaag ga je tijdens je safari, naast het spotten van allerlei soorten wildlife, meer specifiek op zoek naar de boomklimmende leeuwen die toch wel zeer uniek zijn.

 Na de lunch rijd je door naar Bwindi Impenetrable NP, wereldberoemd omwille van zijn berggorilla’s. Hier overnacht je.

Dag 12: Het hoogtepunt van de reis: Gorilla Tracking (alternatief Forest walk: watervalwandeling)

Vandaag staat de gorilla tracking op het programma! Er staat je een stevige hike te wachten door Bwindi Impenetrable Forest. Deze hike wordt onmiddellijk beloond van zodra je oog in oog komt te staan met deze machtige imposante wezens. Je vertoeft een uur in hun aanwezigheid; een uur waarin je vol ontzag hun leven in de jungle kan observeren. Omdat de permits voor gorilla tracking heel duur zijn is het mogelijk alternatief de watervalwandeling; een verfrissende wandeling door het woud waarbij je 3 watervallen kan aanschouwen.

Hierna rijd je naar je accommodatie gelegen aan Lake Bunyonyi dat getekend wordt door zijn vele kleine groene eilandjes; elk met hun eigen cultureel verhaal.

Dag 13: Boatcruise op Lake Bunyonyi, avondsafari in Lake Mburo National Park

Vandaag krijg je tijdens een boottocht op het meer wat meer uitleg over de culturele mythes die verbonden zijn aan de eilanden.

Hierna rijd je richting Lake Mburo National Park waar je nog een avondsafari doet waarbij je al het wildlife kan fotograferen in het gouden zonlicht.

Dag 14: Wandelsafari in Lake Mburo National Park

De volgende ochtend kan je onder leiding van een ranger een wandelsafari doen. Hij weet je op een veilige manier te begeleiden tussen de buffels, de giraffen en al de antiloopsoorten en kan je heel interessante weetjes vertellen over al deze dieren.

Hierna ga je richting Entebbe waar je terug overnacht in je accommodatie van de eerste nacht.

Dag 15: Terugvlucht naar huis

Je Running Wild Travels gids brengt je terug naar Entebbe International Airport van waaruit je je terugvlucht naar huis toe neemt.

Indien je een late vlucht hebt kan je eventueel nog een bezoek brengen aan de Reptile Village of kan je nog in Mabamba Swamp, een papyrusmoeras (1,5u rijden vanaf Entebbe), op zoek gaan naar de prehistorische Schoenbekooievaar (exclusief)

TOTAALPRIJS:

· 3.520,- pp voor een groepsreis (6p)

· 3.670,- pp voor groepsreis (4p)

· 4.420,-pp voor een privéreis (2p)

single supplement: €500,-

Deze prijzen zijn geldig tot eind 2023.

Inclusief:

 • Accommodatie + Ontbijt
 • Bushdinner op dag 4, Diner op dag 5, diner op dag 8 en dag 9, Diner op dag 11, Lunch op dag 12
 • Flessenwater voor onderweg
 • Activiteiten
 • Chimpansee Tracking Permit
 • Parkentrances
 • Huur auto
 • Benzine
 • Loon Gids
 • Fooien van de gidsen die wandelingen en boottochten begeleiden

Exclusief

 • Internationale Vlucht België-Oeganda Heen en terug
 • Dranken, Lunch en Avondeten behalve waar inclusief (zie inclusief)
 • Visum
 • Gorilla Tracking Permit (optionele activiteit: $700)
 • Fooi eigen gids: naar keuze

%d bloggers liken dit: