Oeganda

Elephants Nile River Lodge (1)
DSC_0075
DSC_1297 (3)
PlayPause
previous arrow
next arrow

Oeganda

Al deze reizen zijn voorbeeldreizen en kunnen volledig aangepast worden naar jouw wensen. Combinaties van reizen, activiteiten weglaten of toevoegen uit de activiteitenlijst, verlenging van je reis, andere soort accommodatie… allemaal mogelijk! Wij passen dit gemakkelijk aan voor jou en geven ideeën bij overleg.

v.a. €2.430

Running Wild Reis

12 dagen – 11 nachten

v.a. €3.375

Oeganda: De Groene Belevenis

15 dagen – 14 nachten

v.a. €3.040

Primatenreis

13 dagen – 12 nachten

v.a. €3.049

Rwenzori Mountains Reis

20 dagen – 19 nachten

v.a. €3.990

Fotografiereis

Aantal dagen en nachten naar wens

v.a. €3.195

Mountainbikereis

10 dagen – 9 nachten

afhankelijk van budget

Blind geboekt

aantal dagen en nachten naar keuze

€ volgens jouw budget

Reizen op Maat

aantal dagen en nachten naar wens

v.a. €3.990
v.a. €2.260

Backpackersreis

14 dagen – 13 nachten

v.a. €2.685

Midrangereis

11 dagen – 10nachten

v.a. €12.990

Luxereis

19 dagen – 18 nachten

v.a. €3.590


Info over Oeganda

Nationale Parken

Oeganda beschikt over 10 Nationale Parken. Kidepo Valley NP is het meest noordelijk gelegen park dat grenst aan Zuid-Soedan. Kidepo NP is afgelegen maar zeer bewonderingswaardig en bekend om de unieke Karamajongcultuur. Murchison Falls NP staat bekend om haar indrukwekkende waterval aan de bron van de Nijl en om de prehistorische shoebill. Rwenzori Mountains NP is met haar besneeuwde bergtoppen een ware uitdaging voor sportievelingen. Bwindi Impenetrable NP grenst aan de Democratische Republiek Congo en is de thuisplaats van de zeldzame berggorilla’s. Kibale NP is de ideale trackingspot om chimpanzees op te sporen. Lake Mburo NP leent zich uitermate voor ontspannende wandelsafari’s. In Mgahinga Gorilla NP, waar de 3 vulkanen (Mt Muhavura, Mt Sabynio en Mt Mgahinga) uitrijzen boven het landschap, kan je ook berggorilla’s bewonderen op de minder bezochte trails. In Mount Elgon NP kan je de Wagagai Peak beklimmen (4321 m). Aan de rand van het park liggen de indrukwekkende Sipi Waterfalls en grotten. Queen Elizabeth NP is te bewonderen dankzij haar vulkanisch kraterlandschap, zoutmeren en boomklimmende leeuwen. Tenslotte is er Semuliki NP waar je honderden vogelsoorten kan spotten en de hot springs kan gaan bezoeken; een mystieke plaats.

Historiek

Oeganda bestond vroeger uit verschillende koninkrijken met elk een eigen koning, volk, taal en politieke structuur. Toen de Britten Oeganda koloniseerden werd ‘Oeganda’ gevormd met als verkeerstaal het Engels, dat op de dag van vandaag nog steeds gebruikt wordt om te communiceren tussen verschillende bevolkingsgroepen. De verschillende culturen weerspiegelen tot op heden de rijke geschiedenis van de 5 koninkrijken. In 1962 werd Oeganda onafhankelijk waarna het enkele oorlogen en moeilijke politieke periodes kende. Vanaf 1986 heerst president Museveni tot heden.

Cultuur

De dichtbevolkte hoofdstad Kampala wordt gekenmerkt door zijn levendig en chaotisch straatbeeld. Busjes, bodaboda’s en auto’s rijden kriskras door mekaar heen in de files. Naast de vele drukke markten, shoppingcenters en winkels staat Kampala ook bekend om het paleis van de Buganda-koning, de Khadaffi Moskee (één van de grootste moskee’s in Afrika) en de Bahai-tempel.

Het platteland wordt getekend door koffie -, thee -, katoen – en bananenplantages waar mensen ondanks hun harde werk je met een brede glimlach begroeten. Onderweg kom je gegarandeerd mensen tegen die volgeladen fietsen voortduwen met groene matoke-bananen. Hun dagdagelijkse leven bestaat vooral uit het voorzien in hun basisbehoeften. Op het Victoriameer zie je honderden vissers het water op gaan om de bekende Victoriabaars of Tilapia te vangen.


Fotos Oeganda:

%d bloggers liken dit: