Running Wild Reis Tanzania

Running Wild Reis Tanzania

DSC_2800 (2)
DSC_3042 (2)
Slideshow Running Wild Reis Tanzania
DSC_8645 (2)
Hadzabe
Ol_Donyo_Sabuk
voorbeeldreis
PlayPause
previous arrow
next arrow

Stroomt de zin voor avontuur door je bloed? Ben je sportief en hou je van een adrenalinekick? Hou je van de natuur en kijk je ernaar uit om je te begeven in de wijdse savannes temidden van de wilde dieren of om je een weg te banen door een rivier? Dan bezorgt Running Wild Travels je de kick van je leven!

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro International Airport

Je Running Wild Travels gids ontvangt je aan de luchthaven en brengt je naar je lodge of hotel gelegen in een natuurlijke omgeving. Onderweg kan je alvast een glimp opvangen van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro!

Dag 2: Hot Springs & Horse Safari

In de ochtend rijd je naar een warmwaterbron om te zwemmen. Aan deze Hot Springs bevind je je in een waar paradijs op aarde. Spring met een salto in het helderblauwe, lauwe water om vervolgens ontspannen rond te dobberen tussen de groene bomen die over het water hangen. Kleurrijke vogels nestelen zich in de natuurpracht om je heen. Wanneer je uitrust aan de kant komen kleine visjes je huid reinigen. De garra rufa (doktersvis) wordt ook in spa-oorden gebruikt voor het reinigen van de huid.

Vervolgens stap je op het zadel om een indrukwekkende horse safari te doen. Geen zorgen: er is absoluut geen ervaring vereist en de paarden wandelen op een rustig tempo. Te paard verken je graslanden vol zebra’s en gnoes! De zebra’s voelen zich niet bedreigd door de paarden en grazen rustig verder. Ook je paard voelt zich als een vis in het water tussen de grazende beestjes. Vervolgens rijd je naar Manyara voor een overnachting.

Dag 3: Mountainbiketocht Mto wa Mbu & naar het afgelegen noorden (Lake Natron)

Na het ontbijt maak je een ontspannende fietstocht in het dorp Mto wa Mbu waar je geniet van allerlei dorpstaferelen. Je passeert groene bananenplantages en ziet mensen aan het werk op de rijstvelden. Wanneer je op een open vlakte aankomt met je fiets is het tijd om de horizon af te speuren naar kuddes van zebra’s en gnoes die zich komen verfrissen aan een gigantisch meer. Je fietst met je gids iets dichter bij de dieren zonder ze te storen. Ten slotte eindig je met een lokaal gebrouwen bananenbiertje in je hand en krijg je het intensieve proces te zien hoe dit gebrouwen wordt van graan tot sap.

Na de lunch vertrek je in je stevige 4×4 jeep op een ruwe weg richting Lake Natron: een afgelegen unieke plaats in het uiterste noorden van Tanzania. Na enkele uren hobbelen langs de droge vlaktes kom je aan in een onvoorstelbaar mooie omgeving. In een comfortabele midrange lodge was je het stof van je af en geniet je van een meergangendinner. Vergeet op deze afgelegen plaats zeker niet omhoog te kijken naar de donkere hemel die volledig wordt opgelicht door de sterren!

Dag 4: Lake Natron Zonsopgang & Waterfall Hike

Je springt vroeg uit de veren om samen met een lokale Masai gids een korte ochtendwandeling te maken naar Lake Natron. Zonder paden leidt hij je door het moerassige gras om de zonsopgang te bewonderen boven het grote meer. Met het rood-oranje ochtendlicht worden ook de flamingo’s aan het meer wakker. Op de terugweg naar je lodge kom je mogelijks zebra’s tegen. Na een stevig ontbijt maak je je klaar om aan een avontuurlijke wandeling te beginnen (lichte moeilijkheidsgraad). Je vertrekt tussen de droge heuvels op stenen paadjes die steeds smaller worden. Het pad lijkt te eindigen in een rivier. Met de spirit van Running Wild doorkruis je vervolgens het water te voet! De rivier is je enige pad tussen hoge rotsflanken. Na wat klimmen en klauteren kom je uit bij de waterval waar je heerlijk in kan plonzen. Je kan zelfs een kijkje achter de waterval gaan nemen. In de late namiddag ben je weer in je lodge om te ontspannen aan het zwembad. Je kan best wat uitrusten en enkele uurtjes slapen want diezelfde avond word je gewekt rond 22:30u om aan de klim te beginnen.

Dag 5: Beklim De Berg van God

Rond middernacht begin je aan de klimtocht van de Ol Doinyo Lengai: ‘de Berg van God’. Dit is de enigste actieve vulkaan in Tanzania, gelegen in de Great Rift Valley. In periodes van extreme droogte komen Masai hier hun god aanbidden voor regen. De 7 tot 12 uur durende hike vertrekt in de nacht om in de koelte de steile berg te kunnen beklimmen en om vervolgens op de kraterrand versteld te staan van de zonsopgang. De krater op de top heeft een doorsnede van 300m. Op deze 2960m hoge top kan je genieten van adembenemende uitzichten over de droge vlaktes en Lake Natron en in de verte zie je Mount Kilimanjaro en Mount Meru. Zwarte, pruttelende lava schiet er enkele meters de lucht in. De mysterieuze zwarte massa kleurt grijswit wanneer het afkoelt, waardoor de berg licht besneeuwd lijkt te zijn. Je lijkt je te begeven op een trillend maanlandschap. De rest van de dag rust je uit in de lodge. Wie wil kan in de late namiddag nog de hot springs bezoeken met een 20min durende wandeling.

Dag 6: Rit naar het noorden van de Serengeti

Na een goede nachtrust laat je Lake Natron achter je en begin je aan een lange autorit langs uitgestrekte gebieden. Via Klein’s Gate rijd je het meest bekende Nationaal Park binnen: de Serengeti. Ongetwijfeld zal je reeds wat wild zien passeren. In de lodge of een tented camp installeer je je en kan je opteren voor een safari of een relaxte namiddag aan het zwembad. Je dineert onder de sterrenhemel en overnacht in je accommodatie te midden van de natuur. Wie weet hoor je ‘s nachts wel passerende olifanten of lachende hyena’s!

Dag 7: Safari in de Serengeti

Je staat voor het ochtendlicht op om het meest spectaculaire moment van de dag mee te maken in de savanne: een jeepsafari! De eerste uren van de dag zijn de dieren het meest actief en vallen de warme zonnestralen prachtig op de savanne voor de beste foto’s. Het voordeel aan het noordelijke deel van het park is dat hier iets minder wagens rondrijden dan in het centrale gedeelte van de Serengeti. Je geniet op een picknickplaats in de natuur van een heerlijk lunchpakket en rijdt zuidelijker naar het midden van de Serengeti. Je frist je op in je nieuwe accommodatie en na een vieruurtje maak je je klaar voor je laatste grote safari bij zonsondergang.

Dag 8: Uitzicht op de Ngorongorokrater en Avondwandeling Lake Eyasi

Na een uitgebreid English breakfast verlaat je de Serengeti en passeer je de indrukwekkende Ngorongorokrater. Het is één van de 7 natuurwonderen van Afrika. Hier leven bijna alle wilde diersoorten tezamen die in Oost-Afrika voorkomen. Je rijdt verder naar Lake Eyasi waar je vanuit je lodge een avondwandeling maakt naar het meer om de zonsondergang te bewonderen.

Dag 9: Kennismaking met de culturen rond Lake Eyasi

In de voormiddag ren je mee met de Hadzabe die met boog en verschillende soorten handgemaakte pijlen op jacht gaan. Je holt achter deze jager-verzamelaars aan terwijl ze af en toe plots stoppen omdat ze iets opmerken in een struikgewas of boom. Op een behendige manier maken ze gebruik van hun pijl en boog. Zorg dat je hun tempo kan bijhouden en wees voorbereid op enkele kleerscheuren door het dorre, ruwe landschap. Dit kan je ook combineren met een bezoek aan de Datoga. Bij deze semi-nomadische herders krijg je een kijkje in hun woonplaats en kan je het proces van graan tot meel maken zelf uitproberen. Ze staan ook bekend als krijgers en ervaren blacksmiths. Je ziet hoe ze vakkundig op zeer korte tijd pijlen en prachtig gedetailleerde, goudkleurige armbanden maken van een klomp metaal. De avond spendeer je in je accommodatie in Arusha.

Dag 10: Wandelsafari tussen giraffen en Kanoën op een meer

‘s Ochtends betreed je Arusha National Park. Hier maak je de mooiste wandelsafari die je je kan inbeelden: een kudde torenhoge giraffen (a tower) wandelt je sloom voorbij om te kauwen op de groene blaadjes van acaciabomen. Zo voorzichtig mogelijk passeer je een kudde buffels en zie je de wrattenzwijnen (‘pumbas‘) wegvluchten in het hoge gras met hun staart de lucht in. Te midden van de wilde natuur begeleidt een ervaren ranger je met de nodige instructies voorbij het dierenrijk. Je komt prachtige uitzichten tegen zoals een hoge waterval gelegen in het hart van het park, de Ngurdoto krater en de Momella Lakes waar roze flamingo’s zich te goed doen aan de algen in het zoutmeer. Met wat geluk spot je ook de colobus monkey en de blue monkey. Ook raden we birders (vogelliefhebbers) aan deze wandeling te doen: trogons, toerako’s, zeer kleurrijke spreeuwen en honderden flamingo’s…

Om af te sluiten maak je een kanotocht op small Lake Momella in Arusha National Park met uitzicht op de bergen. Terwijl je op het water dobbert spot je buffels, giraffen, nijlpaarden en bushbucks aan de oever alsook vele verschillende soorten watervogels. Hier eindigt de Running Wild Reis en keer je ‘s avonds met het vliegtuig weer naar huis vanuit Kilimanjaro International Airport.

Optioneel: Dag 11 & 12: Zanzibar (niet inbegrepen in prijs)

Optioneel: voor wie nog niet genoeg heeft van het verkennen van de vele pracht van Tanzania kan nog doorvliegen naar het eiland Zanzibar! Met een tour door het historische stadje Stonetown (Zanzibar) kan je de levendige sfeer van het eiland opsnuiven. De unieke mix van de Swahilicultuur, de Arabische- en Indische cultuur weerspiegelt zich in de verbazingwekkende architectuur van de hele stad. Smalle witte straatjes, Arabische deuren, moskees en kerken, een paleis, een oud Portugees/Omani fort, historische sites met betrekking tot slavernij, markten overladen met honderden kruiden, kleurrijke kangas en kitenges (kleurrijke doeken die rond het lichaam gedragen worden)… Je krijgt het allemaal te zien!

Na de lunch ga je kitesurfen waarbij je in volle actie surft door de golven van de Indische Oceaan. Voel de adrenaline door je aders stromen wanneer je door een sprong enkele meters de lucht in wordt getrokken aan de hand van je vlieger. De kunst is om met je board terug te landen op het water waarna je gladjes verder surft. Heb je geen ervaring op het water? Absoluut geen probleem: de kitesurf-instructeurs staan voor je klaar om de surftechnieken stap voor stap uit te leggen en te demonstreren. Zanzibar is hiervoor the place to be.

De volgende dag sluit je je reis af met je laatste avontuurlijke Running Wild-activiteit: zwemmen met dolfijnen! Vanuit een kleine motorboot speur je de oceaan af voor blauw-grijze vinnen tussen de golven. Gespot? Dan is het tijd om je snorkelmateriaal aan te trekken en zo snel mogelijk het water in te plonzen om te zwemmen met de dolfijnen. De zoektocht naar deze elegante zoogdieren aan de noord – of zuidkust van Zanzibar is een magische ervaring. Let wel op: aangezien we de dolfijnen in hun natuurlijke, vrije habitat opsporen is er niet altijd de garantie dat je de dieren zal zien. De tocht kan 1u – 3u duren, afhankelijk van hoe snel je de dieren vind.

€3.250,- p.p.

Inclusief:

 • Dossierkosten
 • Accommodatie + maaltijden half board
 • Activiteiten
 • Entrance fees Nationale Parken en historische sites
 • Huur auto
 • Benzine
 • Loon Gids

Exclusief

 • Vluchten
 • Lunch, dranken en snacks
 • Verlenging Zanzibar
 • Visum

Prijzen zijn berekend o.b.v. van een dubbele bezetting van de kamers (Double of Twin) en o.b.v. een groepje van 4 personen

%d bloggers liken dit: