Rwenzori Mountains Reis Oeganda

Rwenzori Mountains Reis Oeganda

Rwenzori-Mountains-National-Park3
Rwenzori_Mountains (2)
Elena Hut Rwenzori (2)
DSC_1260 (2)
DSC_3357 (2)
DSC_6480 (2)
Rwenzori (2)
Rwenzori gletsjer (2)
PlayPause
previous arrow
next arrow

Ben je een bergliefhebber en wil je graag eens een minder bekend maar een supermooi gebergte verkennen? Hier is je kans om het Rwenzori gebergte (The Mountains of the Moon) in Oeganda te ontdekken en om je te wagen aan de beklimming van de Margherita Peak van de Mount Stanley. Mount Stanley is met 5109 meter de hoogste berg van zowel de Democratische Republiek Congo als van Oeganda. Het is de op twee na hoogste berg van Afrika, na de Kilimanjaro en Mount Kenya. Naast dit mooie gebergte krijg je ook de kans om nog enkele dagen kennis te maken met het wildleven van Oeganda via safari, chimp tracking en gorilla tracking

Dag 1: Vlucht en aankomst

Je Running Wild Travels gids wacht je op aan de luchthaven en brengt je naar een gezellige accommodatie in Entebbe waar je de nacht doorbrengt.

Dag 2: Mabamba Swamp en rit naar Rwenzori NP

Vooraleer je je naar het gebergte begeeft ga je ‘s morgens nog enkele uurtjes genieten van een boottocht op het mooie papyrusmoeras Mabamba swamp ten westen van Entebbe. Vanuit je houten bootje tracht je de prehistorische shoebill te spotten. Mabamba Swamp is een thuishaven voor meer dan 300 vogelsoorten.

Na de lunch heb je een stevige rit voor de boeg om je te begeven naar je accommodatie gelegen aan de voet van Rwenzori NP.

Dag 3: Nyakalengija (1615m)–Nyabitaba Hut (2651m)

Je start aan de Rwenzori Mountaineering Services offices in Nyakalengija. Na het huren van de nodige materialen en een kennismaking met de gidsen en de dragers begint je tocht tussen landbouwgronden door langs de Mubuku Rivier en de oversteek van de Mahoma zijrivier. Vervolgens start je aan een lange steile beklimming op een bergkam om vervolgens de Nyabitaba hut te bereiken. De beklimming duurt 5-6 uren. Gedurende deze tocht heb je mogelijk de kans om chimpansees, de black and white colobus, de blue monkey en de prachtig gekleurde Rwenzori turaco te kunnen aanschouwen.

Day 4: Nyabitaba Hut (2651m) – Mubuku River (2600m) John Matte Hut (3380m)

Van aan de Nyabitaba hut volg je het pad dat je leidt via het bos naar de Kurt Shafer brug, juist waar de Mubuku en de Bujuki rivieren in elkaar overvloeien. Via bamboe woud loopt je pad verder over met mos begroeide rotsen. Van aan de Nyamileju rots schuilplaats kan je de Mount Stanley en de Mount Speke zien vooraleer je in een gebied terecht komt vol heide en paarsgekleurde lobelia . Je gaat ook door moerasachtig gebied. Na een 6-7 uren durende beklimming bereik je de John Matte Hut waar je kan genieten van je welverdiende avondeten en een overnachting.

Day 5: John Matte (3380m) to Bujuku Hut (3977m)

Van aan de John Matte Hut leidt het pad je naar de Bujuki Rivier die je oversteekt en kom je terecht in het lager gelegen Bigo moeras, de omgeving van de prachtige lobelias. Springend van de ene aardkluit naar de andere maak je de oversteek van het moeras in de hoop je voeten zo droog als mogelijk te houden. Uiteindelijk belandt je via het bovenste moeras aan Bujuku Lake van waaruit je zicht hebt van aan Mount Baker (zuidelijk gelegen) en Mount Stanley (westelijk gelegen). De Bujuku hut die in de schaduw ligt van Mount Baker en Mount Speke ligt in een smalle vallei aan de voet van de Stuhlmann Pass. De hele toch duurt een 5-6 uren waarna je kan genieten van een avondmaal en een overnachting in de Bujukuhut.

Day 6: Bujuku Hut (3977m) to Elena Hut (4541m)

Na het verlaten van de Bujuku Hut kom je langs meerdere moerassen terwijl je de steile hellingen beklimt ten westen van het meer en door het gebied wandelt met de magische “giant groundsels”; de specifieke vegetatie die het landschap zeer uniek maakt. Vervolgens kom je aan de Scott-Elliot Pass op 4372 m. Met behulp van een metalen ladder kan je een steile afdaling doen. Nadien splitst het pad zich op in 2 richtingen: de rechtse gaat richting Elena Hut en Mount Stanley met een steile beklimming over grote keien. Het linkse pad is voor diegenen die de Mount Margharita niet willen beklimmen en gaat naar de Kitandara Hut. Als je de piek wil beklimmen ga je eten en overnachten in de Elena Hut. De hike neemt 4-5 uren in beslag.

Day 7: Elena Hut (4541m) to Margherita peak– Kitandara hut (4027m)

Om de weg naar de top (5109 m; de hoogste van de Rwenzoris) verder te zetten vervolg je je pad richting de basis van de Stanley Gletsjer. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het tempo doe je er ongeveer 5-7 uren over om de top te bereiken. Tijdens deze zware klim ga je over 3 gletsjers, gladde stenen en ijs en kan het heel koud en mistig zijn. Je gaat over het Stanley plateau om erna te starten met de afdaling. Voor deze beklimming moet je fit zijn en ervaring hebben. Hoogteziekte kan optreden. Het kan zijn dat je niet in staat bent om deze beklimming te voltooien. Wees dan niet ontgoocheld. Bereid je voor op de terugkeer via de Scott-Elliot pass van waaruit je een spectaculair zicht hebt op jet Bujuku meer en Mount Speke tot Mount Stanley en beneden de Kitandara meren. Het pad gaat langs rotsen en langs keien met weinig vegetatie en leidt je naar de Kitandara Lakes waar je kan eten en overnachten in de Kitandara Hut (4027m).

Day 8: Kitandara Hut (4027m) – Fresh field Pass (4282m) – Guy Yeoman (3450m)

Van aan de Kitandara hut gaat het pad steil naar beneden op de flank van aan de voet van Mount Baker en gaat het verder in zuidelijke richting naar de Fresh Field Pass. Vanaf hieruit heb je zicht op Congo in het Westen en op Mount Stanley in het Noorden. Hier neem je het pad verder richting de “rock shelter” in Bujongolo; het basiskamp van de historische expeditie door de Hertog van Abruzzi in 1906. Je overnacht in Guy Yeoman. De tocht van vandaag duurt ongeveer een 5-6 uren.

Dag 9: Guy Yeoman (3450m) – Nyabitaba Hut (2651m)

Van aan Guy Yeoman daal je af langs de kliffen van Kichuchu. Voorbij Kichuchu kruist het modderige pad 2 keer de Mubuku Rivier vooraleer te steigen naar de Nyabitabe hut om het circuit te vervolledigen. Deze dagtocht tot aan de Nyabitaba hut duurt 6-7u waar je overnacht.

Dag 10: Nyabitaba (2651m) – Nyakalengija (1615m)

De afdaling to aan Nyakalengija neemt 3-4u in beslag. Je Running Wild Travels gids wacht je hier op waarna hij je na de lunch brengt naar een rustige accommodatie gelegen aan een meer aan Kibale Forest NP.

Dag 11: Chimptracking en Boda Boda Tour

Dit wordt ongetwijfeld een leuke dag! Na een korte briefing tracht je samen met een ranger met max 6 personen de chimpansees op te sporen in het regenwoud. Deze stevige tocht duurt een 3-tal uren. Aan de hand van voetafdrukken, afgeknabbelde vruchten, uitwerpselen en hun geroep door het woud probeer je de chimps op te sporen. Heel spannend als je plots de luide chimpanseegeluiden opvangt en je verder gaat richting het geroep. Eens je ze op het spoor gekomen bent kan je een uur bij hun vertoeven om ze te kunnen observeren in hun natuurlijke habitat.

Na de lunch ga je een leuke boda boda tour doen waarbij je door dorpjes en langs de typische theeplantages rijdt. ‘s Avonds rijd je door naar banda’s gelegen temidden van Queen Elizabeth NP. Bij schemering schuilen enkele antiloopsoorten tussen je banda’s. De Nijlpaarden komen in het donker uit het water en lopen ‘s avonds langs het restaurant af om zich te begeven naar de vlaktes waar ze kunnen grazen.

Dag 12: Game Drive , Kazinga Channel

‘s Morgens ga je vroeg op pad om tijdens een sunrise safari een poging te doen om vier van de big five te spotten. Dit is je uitgelezen kans om prachtige foto’s te maken bij het juiste zonlicht.

In de namiddag ga je een bootsafari doen op de Kazinga Channel, een 32 km lang natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George verbindt. De Kazinga Channel is een ware verzamelplaats voor al het wild dat wil baden, drinken, eten… Gegarandeerd zie je troepen olifanten, kuddes buffels, nijlpaarden, krokodillen, zwermen vogels en nog veel meer. Van op het topdek kan je mooie foto’s trekken. Deze grote hoeveelheden wild zo kort bij elkaar zien zorgt ervoor dat je geen minuut wil missen van dit natuurtafereel. Je gaat tot aan de delta van Lake Edward die gedeeltelijk toebehoort aan Congo van waaruit je zicht heb op een vissersdorpje en Virunga National Park in Congo. Je rijdt naar je lodge waar je vanuit je kamer een geweldig zicht hebt over de vlakte van Queen Elizabeth National Park.

Dag 13: Rit naar Lake Mburo NP en sunsetsafari

In de voormiddag rijd je naar je accommodatie aan Lake Mburo National Park. Hier ga je na de lunch in de late namiddag een sunset- safari doen tussen de zebra’s en de vele antiloopsoorten waaronder de waterbokken, de impala’s, de topi’s en de eland, de giraffen, de buffels en niet te vergeten de komische wrattenzwijnen Zeker weer de moeite voor enkele mooie fotoshoots!

Dag 14: Mountainbiken aan Lake Mburo NP

Wat is er ontspannender dan een mountainbike-ritje vroeg in de ochtend tussen zebra’s, antilopen, buffels en waterbokken? Op de grens met Lake Mburo National Park kan je vanop je mountainbike te midden van al dit wildleven genieten van het magische landschap: heerlijk toch… Na deze mountainbiketocht zit onze reis er bijna op. We gaan terug naar Entebbe naar dezelfde overnachtingsplaats van de eerste nacht.

Dag 15: Vervoer naar de luchthaven en vlucht naar huis

Je Running Wild Travels gids brengt je naar de luchthaven vanwaar je je vlucht naar huis neemt. Indien je een avondvlucht hebt kan je optioneel nog een bezoek brengen aan de Reptile Village in Entebbe of aan het Wildlife Education Center (zoo).

In deze reis kan, indien gewenst ook een gorilla tracking ingepland worden. De reis wordt in dit geval met 2 dagen verlengd.

€3.049,-

Inclusief:

 • Dossierkosten
 • Accommodatie
 • Maaltijden tijdens Rwenzori Mountaintocht en in de accommodaties met FB formule
 • Activiteiten
 • Permit voor de chimpansee tracking
 • Parkentrances
 • Huur auto
 • Benzine
 • Loon Gids

Exclusief:

 • Vlucht
 • Maaltijden in de accommodaties met B&B of BO formules
 • Dranken en snacks voor onderweg
 • Huur van bergtouw, steigijzers en ijspikkel indien u er niet zelf over beschikt

Prijzen zijn berekend o.b.v. van een dubbele bezetting van de kamers (Double of Twin) en o.b.v. een groepje van 4 personen

 


%d bloggers liken dit: