Tanzania Anders

Tanzania Anders

Lake Natron waterfall hike Ann & Lore DSC_3094
DSC_9727
DSC_5484-2-1
DSC_8819-2
DSC_8763-2
ol_donyo_sabuk-2
dsc_2998
masai-
dsc_2862-4-1
dsc_2928-2
dsc_3029-2
lake-natron-waterfall-hike-e
IMG_20200830_150633 (2)
IMG_20200830_112952 (3)
Bootje Lake Eyasi 2
DSC_8965
DSC_9642
Hadzabe hunting DSC_8919
previous arrow
next arrow

Tanzania op een andere manier bereisd: vulkaangebieden in plaats van enkel nationale parken, een kijkje nemen in het leven van één van de laatste jager-verzamelaarstammen in Tanzania, ontspannende kanotochten bij zonsondergang en wildlife benaderen op een andere manier: te voet tussen de giraffen of fietsen naar de zebra’s en gnoes!

Dag 0: Vertrek Brussels International Airport

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro International Airport

Je Running Wild Travels gids verwelkomt je in de luchthaven. Hij brengt je naar een accommodatie in Arusha niet ver van de luchthaven gelegen, met zwembad. Onderweg heb je op een heldere dag uitzicht op de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaroberg.

Dag 2: Wandeling naar Waterval & Koffietour

Vandaag strek je de benen en maak je een lichte hike naar indrukwekkende watervallen. Dit wordt gecombineerd met een koffietour om wat te proeven van de lokale cultuur. Hier krijg je meer zicht op het arbeidsintensieve proces van koffie maken van aan de “koffiekers” tot aan een lekker geurende kop koffie. Je overnacht weer in Arusha.

Dag 3: Wandelsafari Arusha National Park & jeepsafari

In Arusha National Park maak je de mooiste wandelsafari die je je kan inbeelden: een kudde torenhoge giraffen (a tower) wandelt je sloom voorbij om te kauwen op de groene blaadjes van acaciabomen. Zo voorzichtig mogelijk passeer je een kudde buffels en zie je de wrattenzwijnen (‘pumbas‘) wegvluchten in het hoge gras met hun staart de lucht in. Te midden van de wilde natuur begeleidt een ervaren ranger je te voet met de nodige instructies voorbij het dierenrijk. Je komt prachtige uitzichten tegen zoals een hoge waterval gelegen in het hart van het park en de de Momella Lakes waar roze flamingo’s zich te goed doen aan de algen in het zoutmeer. Met wat geluk spot je ook de colobus monkey en de blue monkey. Je luncht in het park en zet de safari verder per jeep

Dag 4: Tarangire National Park

In de voormiddag rijd je naar Tarangire National park, gekenmerkt door haar gigantische en indrukwekkende baobabbomen en het ideale park om grote kuddes olifanten te spotten. Je installeert je in je lodge te midden in de natuur waar je luncht. In de namiddag doe je een jeepsafari. In de stevige en ruime 4×4 Toyota Landcruiser doorkruis je de savanne om de wilde dieren op te sporen. Rechtstaand in de auto speur je de vlaktes af onder de schaduw van het pop-up roof van de auto. Je gids kan zowel kuddes olifanten als de kleinste, unieke vogels spotten in de verte. Je overnacht in een comfortabele tented lodge te midden van de savanne natuur (met bed en eigen badkamer).

Dag 5: Sunrise Safari en Culturele Fietssafari door Mto wa Mbu

Je staat voor het ochtendgloren op om een ochtendsafari te doen door Tarangire National Park. De eerste uren van de dag zijn de dieren het meest actief en vallen de warme zonnestralen prachtig op de savanne voor de beste foto’s.

Je rijdt verder naar het dorp Mto wa Mbu waar je een mix van culturen tegenkomt. Hier doe je een ontspannende fietstocht met de mountainbike waar je geniet van allerlei dorpstaferelen. Je passeert groene bananenplantages en ziet mensen aan het werk op de rijstvelden. Wanneer je op een open vlakte aankomt met je fiets is het tijd om de horizon af te speuren naar kuddes van zebra’s en gnoes die zich komen verfrissen aan een gigantisch meer. Je fietst met je gids iets dichter bij de dieren zonder ze te storen. Ten slotte eindig je met een lokaal gebrouwen bananenbiertje in je hand en krijg je het intensieve proces te zien hoe dit gebrouwen wordt van graan tot sap. Je overnacht in een lodge in Manyara.

 Dag 7: Rit naar Lake Natron & flamingo’s aan het meer

Vandaag maak je een lange en hobbelige autorit naar Lake Natron. Lake Natron is een afgelegen unieke plaats in het uiterste noorden van Tanzania, dichtbij de grens van Kenia. Na enkele uren hobbelen langs de droge vlaktes kom je aan in een onvoorstelbaar mooie omgeving. In een comfortabele midrange lodge was je het stof van je af en kan je een verfrissing nemen in het zwembad.

’s Avonds maak je een korte wandeling naar het zoutmeer met flamingo’s om de zonsondergang te bewonderen waarna je geniet van een meergangendinner. Vergeet op deze afgelegen plaats zeker niet omhoog te kijken naar de donkere hemel die volledig wordt opgelicht door de sterren!

Dag 8: Waterfall Hike en rust

Na een stevig ontbijt maak je je klaar om aan een avontuurlijke wandeling te beginnen (lichte moeilijkheidsgraad). Je vertrekt tussen de droge heuvels op stenen paadjes die steeds smaller worden. Het pad lijkt te eindigen in een rivier. Met de spirit van Running Wild doorkruis je vervolgens het water te voet! De rivier is je enige pad tussen hoge rotsflanken. Na wat klimmen en klauteren kom je uit bij de waterval waar je heerlijk in kan plonzen. Je kan zelfs een kijkje achter de waterval gaan nemen. In de late namiddag ben je weer in je lodge om te ontspannen aan het zwembad. Hier kan je uitrusten voor de rest van de namiddag. Je overnacht in dezelfde lodge

Dag 9: Autorit naar Arusha & Ontspannende Kanotocht

Je maakt een stevige rit terug tot aan Arusha. Na je picknick ga je naar Lake Duluti om op een rustig tempo het meer rond te dobberen in je kano. Telkens je de oevers benadert zie je de grootste vertegenwoordiger van de hagedissen, de varaan, het groene struikgewas invluchten. Geniet vanop het groene water van een prachtig zicht op Mount Meru terwijl je kleine kleurrijke vogels zoals de kingfisher (ijsvogel) hun nesten ziet bouwen in het riet aan de kant. Of aanschouw hoe grote vogels zoals de blauwe reiger, de visarend, de hamerkop of de cormorant (aalscholver) zich komen verfrissen in het water. Je overnacht in een accommodatie met zwembad in Arusha.

Dag 10: Vervoer naar de luchthaven en vertrek

Je gids brengt je naar Kilimanjaro International Airport vanwaar je afscheid neemt van het tropische paradijs en terugkeert naar huis met onvergetelijke herinneringen.

4-DAAGSE VERLENGING ZANZIBAR MOGELIJK

 • €2.790,- per persoon (6 personen)* met dubbele kamerbezetting
 • €3.040,- per persoon (4 personen)* met dubbele kamerbezetting
 • €3.800,- per persoon (2 personen)* met dubbele kamerbezetting

*single toeslag: €500

Deze prijzen zijn geldig tot eind 2024.

Inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Activiteiten
 • Entrance fees van nationale parken en historische sites
 • Huur safarijeep en taxi’s
 • Benzine
 • Loon gidsen

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Lunch en Avondeten
 • Visum

Optioneel 4-daagse verlenging Zanzibar: meerprijs:

 • €645 per persoon indien reis met 6 personen
 • €625 per persoon indien reis met 4 personen
 • €740 per persoon indien reis met 2 personen

%d bloggers liken dit: